Kitap Okuma'yı Nasıl Alışkanlık Hâline Getirebilir
Tüm Yazılar | Yazarlar | Açıklama

Kitap Okuma'yı Nasıl Alışkanlık Hâline Getirebiliriz?


Bu Başlık Altında Kitap okumak isteyen, fakat okuma konusunda sıkıntı yaşan, yada arada sırada okuyan veya yarıda bırakan arkadaşlarımıza öneride bulunacağız.

Bulunacağınız öneriler tamamen kendi fikirlerimizden oluşsun. Eğer Kitap okuyan biriyseniz bu alışkanlığı nasıl kazandığınız konusunda mutlaka söyleyecek bir iki sözünüz vardır.
Buyurun ben başlıyorum. Siftah benden Bereketi Allah'tan:p

önce şuna karar vermiştim,;neyi okursam sıkılmam;.Bu sorunun cevabını bulduktan sonra ;ne kadar okursam sıkılmam; sorusunun cevabı aramıştım. Bulduğum cevaplar şöyleydi: Roman okursam ve günde 10 sayfa okursam geçte olsa kitap bitecek ve hiç sıkılmayacaktım.
Kararım kesin ve netti:Her akşam 10 sayfa.Sonra kitap tat vermeye başlayınca 10 sayfanın az olduğunu fark ettim ve sayfa sayısı her geçen gün biraz daha arttı.

...derken bir gün yine kendimi kitap okumayı unutmuş biri olarak görüm. Peki ne olmuştu da kitaplardan kopmuştum? Bu kez sorduğum soru buydu Ama cevap bulmak zordu. Derken Arthur Schopenhauer'un "Okumak, Yazmak ve Yaşamak Üzerine" kitabından biri söz etmişti. Ve okumaktan ziyade konuşmanın insan ;daha iyi; yaptığından söz ediyordu. Yani 10 kitap okumak yerine 1 kitap okumanın ve o kitap üzerinde konuşmanın insanı hem kitaptan soğutmadığını, hem de daha iyi yaptığından söz ediyordu.
Bende öyle yapmaya karar verdim. Ve bir ;kitap okuma grubu; oluşturduk. Yaklaşık 7- 8 kişiyiz. hepimiz aynı kitabı aynı gün okumaya başlıyoruz. Önceden kararlaştırdığımız bir cafede oturup çaylarımızı yudumlarken, aynı zamanda kitap üzerinde bol bol konuşuyoruz. Farklı inanların farklı bakış açılarıyla kitabın ne kadar muhteşem olduğunu ve okumak dediğimiz şeyin ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anlıyoruz.

Sizin Tecrübeleriniz neler?

Yazıyı değerlendir: 40 7

Oğuzhan Yıldız
08 Nisan 2016

Yazara Ait Diğer Yazılar
Beğenilen Son Yazılar
Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK