Kitapları Seviyorum Ailemle Okuyorum eTwinning Projesi

kitapları seviyorum

kitapları seviyorum 3

kitapları seviyorum 2

" Kitapları Seviyorum Ailemle Okuyorum" eTwinning Projesi çeşitli illerde, farklı okullarda yürütülmektedir. Erzurum Karaçoban Erenler Ortaokulu'da proje ortak okullarından birisi.

Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Ebubekir KILIÇ'ın proje kurucu ortaklığını yaptığı bu anlamlı projede okulumuz İngilizce öğretmeni Goncagül YAVUZ'da yer alıyor. Her iki öğretmenimizde projenin okulumuzda yapılmasından, öğrenci ve velilerinde işin mutfağında olmasından bir hayli mutlu olduklarını söylediler. İlkokul kısmında projeyi yürüten Sınıf Öğretmeni Öznur Dönmez Kılıç ise "proje ile köyümüzde başlayan okuma seferberliği projede yer alan diğer okullar ile ülke geneline yayılıyor" dedi. Proje ortağı İngilizce öğretmenimiz Goncagül YAVUZ "Projede her ay belirlenen temalar doğrultusunda belirlenen kitapları okuyan veli ve öğrencilerimiz sadece kitap okuyarak değil, belirlenen tema ile ilgili resim, afiş, logo, kitap kapağı tasarlama, kitap ayracı tasarlama ve kodlama çalışmalarını yapıyoruz. Pandemiden dolayı ara verilen eğitim öğretimin projemizi etkilemediğini, aksine aileleriyle daha çok vakit geçiren öğrencilerimizin projeyi daha da çok sahiplendiğini gördüklerini söyledi."

Biz de Erenler Ortaokulu olarak ilk kez kurucu okullardan biri olarak yer aldığımız böylesi önemli ve anlamlı bir eTwinning projesinde yer almaktan dolayı mutluyuz. Projenin dördüncü ayında olmalarına rağmen, projede çok ilerleme kaydettiklerini söyleyen Fen Bilimleri öğretmenimiz, öğrencilerimize ve velilerimize projeyi sahiplendikleri için teşekkür etti. Yeni yapılan okul kütüphanesinin de proje için büyük bir avantaj olduğunu belirten öğretmenlerimiz, kütüphaneyi ilçemize ve köyümüze kazandıran, emeği geçen herkese teşekkür ettiler, pandemi koşulları ortadan kalkınca ve eğitim öğretim başlayınca tüm velilerimizle, ilçenin mülki amir ve müdürleriyle birlikte, öğrencilerimizin de yer alacağı bir kitap okuma şenliği planladıklarını söylediler.

Projede yer alan öğretmenlerimiz Goncagül YAVUZ ve Ebubekir KILIÇ son olarak projeye destek veren Karaçoban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, okul idaremize ve okul öğretmenlerimize, tabiki veli ve öğrencilerimize teşekkür ettiler.

KİTAPLARI SEVİYORUM, AİLEMLE OKUYORUM PROJESİ HAKKINDA

Gelecek eğitime temel teşkil edecek beceriler ve değerlerin çoğu küçük yaşlarda kazanılır. Okuma alışkanlığı da okul çağında kazanılması gereken önemli alışkanlıklardan biridir. Bu nedenle öğrencilerimize aileleri ile birlikte okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz. Projemizde öğrencilerimiz ve aileleri öğretmenliğimiz rehberliğinde aktif olarak etkinliklere katılacaktır. Kitap okuma etkinlikleri derslerimize entegre edilecektir.

KİTAPLARI SEVİYORUM, AİLEMLE OKUYORUM PROJESİ HEDEFLERİ

1- Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını artırmak.

2- Okuduğunu anlayan, yorum yapabilen, kelime dağarcığı gelişmiş, kendini ifade edebilen,

3- Ailesi ile kaliteli zaman geçirmeyi bilen, zamanı etkin değerlendirebilen,

4- Yaratıcılığı ve hayal gücü yüksek, empati yeteneği gelişmiş,

5-Akıcı konuşabilen, genel kültürü yüksek, bakış açısı zengin, hafızası güçlü,

6- Farklı kültürlere hakim, sorgulayan, düşünen,

7- Değerlerini tanıyan, benimseyen, içselleştiren öğrenciler yetiştirmektir.

8- Okumayı çocuğun ödevi olarak gören ailelerden, okumayı her bireyin her yaşta kaliteli zaman etkinliği olarak gören aileler yaratmak hedefimizdir.

UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK