Kitaptan Hayale, Hayalden Kaleme/from Book To Dream, Dream To Pen eTwinning Projesi

Dijitalleşen dünyada okuma alışkanlığı öğrenciler arasında zorunluluk haline gelmiştir.Oysa ki kitap okumak zorunluluk değil severek ve isteyerek yapılması gereken bir eylem olmalıdır. Okuma süreci, bir kitabı ya da kısa bir metni farklı biçimlerde okuma, metnin ortak anlamlarını sözel oyunlar, drama, dans, resim, fotoğraf vb. yaratıcı araçlarla ifade etme, var olan bilgi parçalarını değiştirme-dönüştürme ve çıkarımlar yaparak bilgiyi zenginleştirme yöntemlerine dayandığında kalıcı ve etkili olur.

Yaratıcı okuma çalışmaları; okuyucunun, metin ve görseller aracılığı ile kendi iç dünyası ve dış dünya arasında anlamlı bağlantılar kurmasını sağlar. Yaratıcı ve eleştirel düşünmeyi harekete geçirerek bireyin kendinde anlamlandırdığı düşünceleri ifade edebileceği bir ortam yaratır. Bu düşünceden hareketle yaratıcı okuma ve yazma çalışmaları ile öğrencilerimize severek kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz.Yazı yazmayı sevdirerek duygu ve düşüncelerini kağıda dökmelerini sağlamak.

PROJE HEDEFLERİMİZ

-Okumayı sıkıcı bir eylem algısından çıkarmak

 -Kitaplar üzerinde farkındalık oluşturmak

-Dinleme,okuma,görsel okuma,yazma,görsel sunu ve dil gelişimine katkı sağlamak

 -Türkçeyi sevdirmek ve doğru kullanımını özendirmek

 -Zihinsel becerileri geliştirmek

 -Bilgiyi araştırma ve keşfetmeyi sağlamak

 -Yaratıcı düşünme becerisi kazandırmak

 -Hayal dünyasını geliştirmek

 -El becerisini geliştirmek

 -Sosyal ve kültüel gelişimim sağlamak

 -Yazı yazmanın önemini kavratmak ve sevdirmek.

  • 1 0
  • 07 Mayıs 2022 11:26 316
  • ugurerdem_36
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK