Knowledge Protects eTwinning Projesi

Dünyadaki çeşitli gelişmelerin birçok avantajı vardır, ancak şu veya bu konudaki bilinçsizlikten kaynaklanan riskleri de göz ardı edemeyiz. Sosyal ağlar, uzaktan iletişim uygulamaları, çevrimiçi oyunlar ve çeşitli çevrimiçi platformlar, modern toplumda yaygın eğlence ve iletişim araçlarıdır. Ne yazık ki, kullanımlarına belirli tehlikeler eşlik ediyor. Bunlardan biri, 21. yüzyılda, kurbanı çocuk, genç veya yetişkin herhangi bir İnternet kullanıcısı olabilen oldukça yaygın bir "siber zorbalık" tehdididir. 

İnternet alanındaki bilgisiz veya olgunlaşmamış eylemler, kullanıcının gizliliğini tehlikeye atabilir. Çocuklar, özel dikkat gerektiren çevrimiçi kaynakları giderek daha fazla kullanıyor. Uygun güvenlik önlemlerinin alınması ve korunan teknolojilerin kullanılması ile beklenen bu risklerin önlenmesi hatta azaltılması mümkündür.

Proje, sürdürülebilir kalkınmanın on altıncı hedefinin uygulanmasına katkıda bulunacaktır. Özellikle çocuklar ve gençler arasında her türlü şiddetin ortadan kaldırılması, onların uygun ve güvenli bir ortamda gelişebilmeleri için gerekli bir koşuldur.

Tıklayınız

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK