Mavi kuşlu sosyal medya hesabında bir doktorun paylaşımları varmış. Hesabım yok, linkten takip ettim okudum. Bir tanesi:
"Türkiye’de okul öncesi dönemde ve okullarda alınan önlemler zaten Avrupa’ya göre çok daha sıkı. Avrupa önlemleri sıkılaştırdığında ancak Türkiye seviyesine gelecek/ geliyor."
Yalnız doktor ülkemizdeki önlemlerin sıkı olduğunu uzaklardan biliyor

Çünkü Hollanda'da yaşıyor.
Helal olsun mesajları dolmuş yazdıklarının altındaki yorumlarda da. (Ya okul çağı çocuğu olmayanlar, ya covid e masal diyenler alkışlamış hep)
Mehmet Ceyhan ve birkaç doktorun virüsün çocukları daha çok etkilemeye başladığına dair açıklamaları için dayanaksız diyor. Bunu bilemezler çünkü, #Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sağlık Bakanlığı'ndan okulların açılmasından sonraki çocuk vaka sayıları ile ilgili bilgileri talep ettiğini, ama verilmediği söylüyor. # Dolayısı ile bizim ülkemizdeki doktorlar çocuklar arasında vaka arttı diyemez ama kendisi Hollanda'dan "hayır çocuklara özel bir artış yok" diyebilirmiş.Milli Eğitim Bakanlığının artan vaka sayılarını bilmemesine imkan yok, eğitimhane sitesinde ana sayfada haberi ve burada her gün sahadan öğretmenlerimizin paylaştıkları öyle demiyor çünkü. Fakat aleni medyada duyurulmuyor. Her gün vaka sayısı var fakat bu insanların ölüm ve ağır hasta olarak,hangi yaş grubu oldukları paylaşılmıyor.
Ayrıca kendisi pandemi başındaki, hani çocukların güvende tutulduğu dönemdeki virüs ve çocuklarla ilgili araştırmaları sunuyor. Şu an ile ilgili bilgisi yok. İnsanların kafası boşuna hamur olmuyor kısacası. Kısıtlı ve şeffaf olmayan veriler yüzünden herkes istediğini taraf seçiyor, işine geleni destekliyor. Ben çevremde, okulumda, mahallemde gördüklerimi baz alıyorum mesela. Kime güveneyim?
Merak eden olursa doktorun adı: Tomris Cesuroğlu