Koronavirüs Vakası

Çevrimdışı carpediem03

  • Bilge Üye
  • *****
  • 6.128
  • 12.093
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 6.128
  • 12.093
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 05 Nis 2020 00:26:16
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı riyaziyyat

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 82
  • 346
  • 82
  • 346
# 05 Nis 2020 00:27:08
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

İbn-i Sina 1000 yıl önce Corona Virüsünü (salgınlarda) ne yapılması gerektiğini anlatmış.

1957 yılında Sovyetler döneminde çekilen Özbek filminde İbn-i Sina'nın Veba salgını hakkında verdiği öğütler.

Çevrimdışı suskunmavi

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.235
  • 2.545
  • 1.235
  • 2.545
# 05 Nis 2020 00:28:56
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Az önce uzaktan eğitimle veli toplantı seansımı bitirdim. Vardığım sonuçlara kendi kendimi hazırlarken, velilerden çooook daha uzak olmalıyım dedim. Hemen, [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] ya girdim. Biraz araştırınca, emeklilik yaşı 2035'i gösterince içimde bir kararma olurken, aynı anda mesaj yazasım gelmiş. ;)
Zaten içim karardı o siteye hiç bakmayayım o zaman :D

Çevrimdışı huseyinyesilot

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 11.754
  • 145.919
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 11.754
  • 145.919
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 05 Nis 2020 00:30:04
 Korona Virüse Karşı  Yerli ve milli çözüm
 
TÜBİTAK koronavirüse karşı yerli ve milli çözümlerin geliştirilmesi amacıyla aşı ve ilaç geliştirme projelerine başlandığı belirtilirken, bu projelerin “Türkiye Covid -19 Yüksek Teknoloji Platformu”’ bünyesinde toplandığı kaydedilerek şu bilgilere yer verildi:

 “Platform bünyesinde yürütülmekte olan tüm projeler TÜBİTAK 1004-Yüksek Teknoloji Platformları Çağrısı kapsamında desteklenmektedir. COVID-19 Platformu kapsamında yedi farklı aşı projesi ile hem kimyasal hem de biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı yedi farklı ilaç geliştirme projesi yer almaktadır.

216 araştırmacı
 
“Bağışıklık sistemimizi tetiklemek amacıyla yedi farklı aşı çalışması gerçekleştirilmekte. Bu ulvi amaç için 24 farklı üniversite, sekiz kamu Ar-Ge birimi ve sekiz farklı özel sektör kuruluşu bir araya gelmiştir. 107 kadarı üniversiteden, 62 kadarı kamu Ar-Ge biriminden ve 47 kadarı özel sektörden olmak üzere toplam 216 araştırmacı çalışmalarını sürdürmektedir.
_____________________________ ______
RUSYA:
Dünya genelinde 60 binden fazla insanına ölümüne neden olan koronavirüs için aşı geliştirme çalışmaları sürüyor. Rusya, bazı hayvanlar üzerinde test ettiği koronavirüs aşısının Haziran ayından itibaren insanlarda deneneceğini açıkladı.
_____________________________ ___
ABD:
ABD'li biyoteknoloji firması Moderna, 27 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, Corona virüsü aşısını gönüllü adaylar üzerinde uygulayacağını açıkladı.RNA-1273 adı verilen aşı adayı, yaşları 18 ile 55 arasında değişen sağlıklı gönüllülere uygulanacak.

Çevrimdışı kont142

  • Uzman Üye
  • *****
  • 955
  • 2.352
  • 955
  • 2.352
# 05 Nis 2020 00:37:42
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Bugün gördüğüm 2 . dikkat çeken  yazı 1 .si    [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]    hocamın  bir paylaşımıydı 
izni olursa bura da da paylaşayım  paylaştım bile :)

BİZİ NELER BEKLİYOR ?
Uzun ama okumanızı öneririm....

Yaklaşık bir aydır İtalya’nın Roma kentindeki evinde karantinada olan ünlü İtalyan romancı Francesca Melandri, The Guardian'da yayımlanan mektubuyla dünyadaki çoğu insanın önümüzdeki haftalarda yaşaması muhtemel olan duyguları paylaştı. Mektubun çevirisi şöyle:

Bu mektubu size gelecekten yani İtalya’dan yazıyorum. Şu an sizin birkaç gün sonra geleceğiniz konumdayız. Salgının çizelgeleri, aslında hepimizin birbirimizle paralel bir şekilde dans ettiğini gösteriyor.

Tıpkı Vuhan’ın bizden birkaç hafta önde olduğu gibi, biz de sizden sadece birkaç adım öndeyiz. Tıpkı bizim davrandığımız gibi davranmakta olduğunuzu izliyoruz. Kısa bir süre öncesine kadar bizim söylediklerimizi söylüyorsunuz: Hâla “Bu sadece bir grip, tüm bu yaygara neden?” diyenlerin ve durumu çoktan anlamış olanların arasındasınız.

Sizi buradan yani geleceğinizden izliyoruz ve çoğunuza kendinizi evlerinize kilitlenmeniz söylendiğinde, Orwell’dan hatta bazılarınızın da Hobbes’tan alıntılar yaptığını biliyoruz. Yakında bunları yapmak için çok meşgul olacaksınız.

Yapabileceğiniz son birkaç şeyden biri olacağı için değil ama her şeyden önce kendinizi yemeğe vuracaksınız.

Boş zamanlarınızı nasıl verimli bir şekilde geçirebileceğiniz konusunda eğitici olan düzinelerce sosyal ağ grubu karşınıza çıkacak. Hepsine katılacaksınız ama sonraki birkaç gün hepsini görmezden geleceksiniz.

Kıyamet senaryoları üzerine kurulu bütün kitaplarınızı raflarından çıkaracaksınız ancak kısa süre sonra hiçbirini okumak istemediğinizi fark edeceksiniz.

Tekrar yiyeceksiniz. İyi uyuyamayacaksınız. Kendinize, demokrasiye ne olduğunu sorup duracaksınız.

Messenger’da, WhatsApp’ta, Skype’ta ve Zoom’da durdurulamaz bir çevrimiçi sosyal hayatınız olacak.

Daha önce hiç özlemediğiniz çocuklarınızı özleyeceksiniz; onları bir daha ne zaman göreceğinizi bilmemeniz göğsünüze bir yumruk gibi vuracak.

Eski küslükleriniz ve dargınlıklarınız manasız görünecek. Bir daha konuşmayacağınıza yemin ettiğiniz insanları arayarak “Nasılsın?” diye soracaksınız. Birçok kadın evlerinde şiddete uğrayacak.

Evleri olmadığı için sokaklarda kalan insanlara neler olduğunu merak edeceksiniz. Özellikle kadınsanız, ıssız sokaklarda alışverişe çıkarken kendinizi savunmasız hissedeceksiniz. Kendinize toplumların nasıl çöktüğünü soracaksınız: “Gerçekten bu kadar hızlı olabilir mi?” Tüm bunları düşünmemeye çalışacaksınız ve evinize döndüğünüzde tekrar yiyeceksiniz.

Kilo alacaksınız. Çevrimiçi fitness eğitimleri arayacaksınız.

Güleceksiniz. Çok güleceksiniz. Daha önce hiç sahip olmadığınız, ölümle ilgili bir kara mizah anlayışınız olacak. Her zaman her şeyi ciddiye alan insanlar bile yaşamın ve evrenin saçmalıklarını düşünecekler.

Süpermarket sıralarında arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle randevulaşacaksınız, böylece sosyal mesafe kurallarına uyarken onları kısa da olsa görebileceksiniz.

İhtiyacınız olmayan her şeyi sayacaksınız.

Etrafınızdaki insanların gerçek doğası ortaya çıkacak. Hem kendinizden emin olacaksınız hem de şaşıracaksınız.

Televizyonlarda ve haberlerde gördüğünüz belirli kişiler ortadan kaybolacak, fikirleri birden manasızlaşacak. Empati kuramadıkları için insanların dinlemeyi bıraktığı kişiler, kendilerini mantıklılaştırmaya çalışacak. Onların yerine, gözünüzden kaçmış insanlar güven verici, cömert, tutarlı, pragmatik ve öngörülü insanlara dönüşecek.

Sizi, tüm olan biteni gezegenin yenilenmesi için bir fırsat olarak görmeye teşvik edenler, her şeyi geniş bir perspektifte görmenize yardımcı olacaklar. Onları çok sinir bozucu bulacaksınız: Yarıya inen karbon emisyonlarıyla gezegenin rahat bir nefes alması oldukça güzel fakat gelecek ay faturaları kim ödeyecek?

Yeni dünyanın doğuşuna tanık olmanın muhteşem mi yoksa acınası mı olduğunu anlamayacaksınız.

Balkonlarınızdan ve bahçelerinizden müzik açacaksınız. Balkonlarımızda opera yaptığımızı gördüğünüzde “Ah o İtalyanlar” diye düşündünüz ama birbirinizi ayağa kaldırmaya çalışan şarkılar söyleyeceğinizi biliyoruz. Pencerelerinizden “I will survive” şarkısını söylediğinizde, sizi izliyor olacağız ve tıpkı şubatta pencerelerinden şarkı söyleyen ve bizler şarkı söylerken başlarını sallayan Vuhan halkı gibi, bizler de sizi izlerken başlarımızı sallayacağız.

Çoğunuz eve kapanma biter bitmez yapacağınız ilk şeyin boşanma davası açmak olduğuna yemin ederek uyuyacaksınız.

Birçok çocuğa gebe kalınacak.

Çocuklarınız uzaktan eğitim alacak. Onlar bu durumdan dolayı sıkıntı yaşarken siz eğleneceksiniz.

Yaşlı insanlar tıpkı kabadayı gençler gibi size itaatsizlik edecekler: Dışarı çıkmalarını, enfekte olmalarını ve ölmelerini önlemek için onlarla savaşacaksınız.

Yoğun bakım ünitelerinde yalnız ölen insanları düşünmemeye çalışacaksınız.

Tüm sağlık çalışanlarının yollarına gül dökmek isteyeceksiniz.

Size toplumun tüm insanların ortak çabasıyla birleştiğini ve hepinizin aynı gemide olduğunu söyleyecekler. Bu doğru olacak. Bu deneyim kendinizi daha büyük bir bütünün bireysel parçası olarak ele alabilmeniz konusunda sizi olumlu anlamda değiştirecek.

Tüm farkı sınıflar yaratacak. Güzel bahçesi olan bir evde veya aşırı kalabalık konutlarda kilitli kalmak aynı olmayacak. Evden çalışmaya devam edebilmeniz ya da işinizi kaybettiğinizi görmeniz de... Salgını yenmek için yelken açacağınız tekne herkese aynı görünmeyecek ya da aslında herkes için aynı olmayacak, zaten asla değildi.

Bir noktada zor olduğunu anlayacaksınız. Korkacaksınız. Korkunuzu değer verdiklerinizle paylaşacaksınız ya da yükü onlara da bindirmemek için kendinize saklayacaksınız.

Tekrar yiyeceksiniz.

Biz İtalya’dayız ve sizin geleceğiniz hakkında bütün bildiklerimiz bunlar. Bu oldukça küçük çapta bir falcılık, her şeyi tam olarak göremeyiz.

Bakışlarımızı daha uzak bir geleceğe, hem sizin hem de bizim için bilinmez olan geleceğe çevirirsek size tek söyleyebileceğimiz şey:

“Tüm bunlar bittiğinde, dünya aynı olmayacak.”

Francesca Melandri, 2020

Tam münevverü'l-kalb bir âbidi, Küre-i Arz bomba olup patlasa, ihtimâldir ki; onu korkutmaz. Belki; harika bir Kudret-i Samedâniye'yi, lezzetli bir hayret ile seyredecek. Fakat, meşhur bir münevverü'l-akıl denilen kalbsiz bir fâsık feylesof ise; gökte bir kuyruklu yıldızı görse, yerde titrer. "Acaba bu serseri yıldız arzımıza çarpmasın mı?" der, evhama düşer. (Bir vakit böyle bir yıldızdan koca Amerika titredi. Çokları gece vakti hânelerini terkettiler.)

   Evet, insan nihâyetsiz şeylere muhtaç olduğu halde, sermayesi hiç hükmünde bir şey... Hem nihâyetsiz musibetlere maruz olduğu halde, iktidarı hiç hükmünde bir şey... Âdeta sermaye ve iktidar dâiresi, eli nereye yetişirse o kadardır. Fakat emelleri, arzuları ve elemleri ve belâları ise; dâiresi, gözü, hayali nereye yetişirse ve gidinceye kadar geniştir. İşte bu derece âciz ve zaîf, fakir ve muhtaç olan ruh-u beşere ibâdet, tevekkül, tevhid, teslim; ne kadar azîm bir kâr, bir saâdet, bir nîmet olduğunu, bütün bütün kör olmayan görür,

 ~Sözler/20~

Çevrimdışı carpediem03

  • Bilge Üye
  • *****
  • 6.128
  • 12.093
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 6.128
  • 12.093
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 05 Nis 2020 00:47:18
Şu virüsü neredeyse Ocak ayından beri takip ediyorum ve bu süreçte bir çok komplo teorisi ve felaket senaryosu okudum. Hemen hemen hepsine amiyane tabirle ''hadi leennnn'' diyordum, ülkemize geldikten sonra virüsü daha fazla araştırıp daha fazla bilgi edindikten sonra her türlü komplo teorisine inanıyorum artık :D Uzaylılar yapmış deseniz ona da inanırım... Arog'da ARif diyordu ya, hiçbir bilimkurgu filminde olmayan şey, bizim başımıza geliyor diye, hakikaten öyle oldu bu virüs...
Yalnız aşı 12 ay sonra diyenlere inanmıyorum, 12 ay sonra aşı bulacaksanız hiç bulmayın...

Çevrimdışı huseyinyesilot

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 11.754
  • 145.919
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 11.754
  • 145.919
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 05 Nis 2020 00:48:36
TÜRKİYE’DE İLK KEZ YAPILDI!
 
Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli’nin girişimleri neticesinde ilçe merkezi ve bağlı mahallelerdeki evlerin üzerine zirai ilaçlama uçağıyla havadan dezenfektan atıldı.

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı serdaraydın

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 4.173
  • 10.882
  • Müdür Yetkili
  • 4.173
  • 10.882
  • Müdür Yetkili
# 05 Nis 2020 01:05:35
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Yalnız aşı 12 ay sonra diyenlere inanmıyorum, 12 ay sonra aşı bulacaksanız hiç bulmayın...

  2020 bugün itibarı ile;
 
 Dünya nüfusu   + 8.000.000.000
 Etkilenen insan + 1.100.000
 Ölen İnsan       + 63.000

  Sayının 1 milyona ulaşınca, aşının ortaya çıkacağını düşünen arkadaşlarımız, sanırım bir yerlerde yanıldı. 

 ( [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] )

  Bu arada kaynaktaki devrik cümleler ve sayılar arasında tutarsızlıklar, haberi ciddiye almamanıza da sebep olabilir. 

Çevrimdışı göbekligeneral

  • Uzman Üye
  • *****
  • 5.789
  • 7.122
  • 5.789
  • 7.122
# 05 Nis 2020 01:07:48
eğer bu son tedbirler de işe yaramaz, vatandaşlar öncekilerde olduğu gibi kurallara uymazsa bir sonraki adım ev hapsidir benim tahminim budur.

Çevrimdışı carpediem03

  • Bilge Üye
  • *****
  • 6.128
  • 12.093
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 6.128
  • 12.093
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 05 Nis 2020 01:09:43
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

  2020 bugün itibarı ile;
 
 Dünya nüfusu   + 8.000.000.000
 Etkilenen insan + 1.100.000
 Ölen İnsan       + 63.000

  Sayının 1 milyona ulaşınca, aşının ortaya çıkacağını düşünen arkadaşlarımız, sanırım bir yerlerde yanıldı. 

 ( [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] )

  Bu arada kaynaktaki devrik cümleler ve sayılar arasında tutarsızlıklar, haberi ciddiye almamanıza da sebep olabilir. 

Hocam zaten şöyle bir durum var ilk 500 bin kişiye 3 ayda geldi ikinci beş yüz bin 15 günde. Bu hızla 3-4 aya dünya üzerinde enfekte olmayan kalmaz. O aşı ya da ilaç ya çıkacak ya da virüs mutasyona uğrayacak.

Çevrimdışı serdaraydın

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 4.173
  • 10.882
  • Müdür Yetkili
  • 4.173
  • 10.882
  • Müdür Yetkili
# 05 Nis 2020 01:17:19
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Hocam zaten şöyle bir durum var ilk 500 bin kişiye 3 ayda geldi ikinci beş yüz bin 15 günde. Bu hızla 3-4 aya dünya üzerinde enfekte olmayan kalmaz. O aşı ya da ilaç ya çıkacak ya da virüs mutasyona uğrayacak.

  Bir de her sene grip olduğumuzu eklersek, kaçınılmaz şekilde bu virüs kapımızı bir şekilde zaten çalacak. Benim tek ümidim, çözümü kendi ülkemizden bir insanın bulması. Aksi taktirde, virüsten kurtulabilsek bile, ekonomik bedelinden  kurtulamayız.   

  Ülkemizin kurtulan ilk yeni nesli, aşıya çözüm bulanların sömürüsü  altında yaşamaya devam eder. Bu da öğretmen olarak eminim hepimizi üzer.

Çevrimdışı göbekligeneral

  • Uzman Üye
  • *****
  • 5.789
  • 7.122
  • 5.789
  • 7.122
# 05 Nis 2020 01:21:41
aşıyı bulan önce kendi ülkesini,halkını düşünür bize gelmesi aylar alır.

Çevrimdışı reeemat

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.169
  • 7.489
  • 1.169
  • 7.489
# 05 Nis 2020 04:48:30
Hasta sayımız, %15 vaka artış hızıyla haftaya 40000 i geçer. Doktorların işi zorlaşacak.
Sokağa çıkma yasağı bugün uygulansa belki geç kalmamış oluruz.

1,..., 9217, 10827, 13531, 15679, 18135, 20921, 23934...       vaka sayıları...
Yasağa, uyarılara rağmen çevremde misafirlikler bitmedi, çoluk çocuk geziyorlar. Bilimsel düşünmüyoruz.



Çevrimdışı hande007

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 434
  • 816
  • 434
  • 816
# 05 Nis 2020 07:04:22
Aylar olmuş bütün dünyayı sarmış ve bütün dünya el ele ama hala bi ilaç aşı üretilememiş bu durum beni çok şaşırtıyor. Sanki birşey olması bekleniyor. Elinizde binlerce ölüme yakın coronalı hasta var ve hergün bişeyler deniyorsunuz nasıl çözüm bulunmuyor hayret. Umarım doğaldır bu virüs altından bişey çıkarmaz, çıkarsa bu sefer savaşlar patlak verecek..

Çevrimdışı carpediem03

  • Bilge Üye
  • *****
  • 6.128
  • 12.093
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 6.128
  • 12.093
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 05 Nis 2020 09:45:10
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Maske ile ilgili başlığa çok soru geliyordu ayrı bir başlık olması daha faydalı olacaktır diye düşündüm.

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK