Köy Öğretmeni Paylaşımı Nedeniyle Görevden Alındı

Muş’un Korkut ilçesinin Çakırlı Köyü’nde öğretmen Selvan Erek, yoksul öğrencisinin durumuna dikkat çekmek için annesinin eski battaniyelerle yaptığı sırt çantasının fotoğrafını çekip paylaştı. Fotoğraf kısa sürede sosyal medyada binlerce paylaşım aldı. Öğretmen takdir edildi. Yardım çağrıları yapıldı. Ancak iyi niyetli öğretmen bu paylaşımdan dolayı görevden alındı.

Muş’un Korkut ilçesine bağlı Çakırlı Köyü’nde bulunan ilköğretim okulundaki bir öğrencinin çantasının fotoğrafını çekip, anneyi övmek ve onurlandırmak için sosyal medya hesabından paylaşan öğretmen görevinden alındı. Öğretmen Selvan Erek’in fotoğrafı paylaşmasından sonra kısa sürede binlerce beğeni aldı. “Şartlarımız ne kadar zor olsa da sol cebimizden umudumuzu eksik etmeyeceğiz” mesajıyla paylaşılan yürek burkan fotoğraf kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulan paylaşım oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları öğretmeni ‘yılın öğretmeni’ anneyi de ‘yılın annesi’ ilan ederken bazı sosyal medya kullanıcıları da öğrencinin durumuna dikkat çekmeye çalışan öğretmeni linç etti. Öğretmenin PKK paylaşımları yapan biri ilan eden bazı sosyal medya kullanıcıları paylaşımın art niyetle yapıldığını idia etti.

Öğretmeni eleştirmeye devam edenler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün fotoğrafın çekildiği okulda okuyan öğrencilere kırtasiye yardımı yaptığını ve çanta da verdiğini savundu. Bazı kullanıcılar ise ailenin aylık 600 lira eğitim yardımı bile aldığını idia etti. Bu iddiaların ardından öğretmen Selvan Erek Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevden alındı. Bu karar da yine sosyal medyada çok konuşuldu, sosyal medya ikiye böldü. Öğretmenin derhal göreve aidesini isteyen kullanıcılar paylaşımın suç olmadığını sadece bir duruma dikkat çekmek için yapıldığını belirtti. Öğretmenin görevden alınmasını doğru bulanlar ise yine paylaşımın iyi niyetle yapılmadığını savundu.

BAKAN SELÇUK’A MESAJ YAĞMURU: 

Bazı sosyal medya kullanıcıları fotoğrafının altına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u mentionlayarak “Bu çocuğumuzun öğretmeni Selvan Erek, paylaşım aracılığıyla yoksulluğa dikkat çekip yüreklere dokunmak istemişti sadece. Bizlerde paylaşıp siz büyüklerimizin aracılığıyla fayda sağlamak istedik, fakat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen hanımı görevden almış” mesajını paylaştı. Bakan Selçuk’a buna benzer onlarca mesaj gönderildi. Öte yandan annesinin eski bir battaniyeden yaptığı sırt çantası ile okula gelen küçük 10-12 yaşlarındaki çocuk ise olan bitenden habersiz bir şekilde evine döndü, ancak öğretmeni çektiği fotoğraf nedeniyle görevden alındı.

HDP Millitvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, öğretmenin göreve iadesi için Milli Eğitim Bakanı Selçuk ile görüştüğünü sonucun da olumlu olduğunu söyledi.

 

  • 5 10
  • 17 Aralık 2018 10:13 13.337
  • Aktif Haberler
  • taylantaylan
    19 Aralık 2018 16:34
    6 0
    20 çocuk yapan aileye çanta ve para yardımı değil doğum kontrol teknikleri yardımı yapılmalı ayıptır. 20 çocuk yaparsan geçinemezsin. kimse de böyle yaşayan ve düşünen insanlara yardım etmek zorunda değil. öğretmen bu paylaşımı yapmamalıydı. görevden almak çok buyuk bir ceza olmuş. sosyal medyanın konuyu köpürteceğini tahmin etmeliydi. ama bu kadar ağır ceza da pek uygun olmamış.
  • alpi61
    18 Aralık 2018 13:12
    4 1
    20 çocuk nedir arkadaş ya..!! Yazacak çok şey varda neyse..
  • kamilkoyu
    18 Aralık 2018 12:25
    4 13
    Dedikleri gibi değil. 2 gün önce ptt derneği samsundan muşa kadar gittiler. gözlemleri: 2 karısı ve 20 çocuğu olan bir aile. çantayı annesi değil çocuk kendisi yapıyor. okula mesafe 15-20 dk. karın içinde çorapla yürüyen bir çocuk. aşırı fakirler. 2 odada yaşıyorlar. milli eğitimden elemanlar dernek üyelerinden bir gün önce gidip çantayı sobada yaktırıyorlar. fotoğraftaki kıyafetlerin aynısı çanta hariç çocuğun üzerinde. 3 gün geçmesine rağmen. bu çocukların günahı ne. anne babaya odaklanıp doğurmasaymış vs. laflar ne kadar basit ve duygusuz. çocuğun suçu ne. 600 lira toplam yardım olsa bile bu kime yeter. en az 23 nüfuslu aile. üzerini kapatmak ne derece doğru. gerçeklerle yüzleşip en doğru adımları atmamız gerekmez mi.
  • tolunays
    17 Aralık 2018 19:02
    8 2
    Dedikleri gibiyse iyi olmuş. Doğrusunu Allah bilir
  • ali42
    17 Aralık 2018 18:26
    21 7
    HDP işin için de olunca biraz kurgu gibi geldi. Geçenler de buna benzer bir haber Erzincan da oldu valilik açıklamasında kişinin almadığı yardım kalmamış. Devletimizi kötüleme gibi bir durum var. Bizde öğretmeniz böyle bir durumda okul da kendi aramızda yardım toplayarak hallediyoruz.
  • Deniz_33
    17 Aralık 2018 18:10
    3 4
    Haberde çocuğun resmi olmasaydı keşke.
  • amanx2
    17 Aralık 2018 16:29
    22 7
    haber %100 kurgu arkadaşlar. hem neden öğretmeni savunma görevi hdp milletvekiline kalıyor ki?
    sırf devleti küçük düşürmek için yapılan algılara karşı ne gerekiyorsa yapılmalıdır. ben meb'in bu konuda arkasındayım.
  • kaansaatci
    17 Aralık 2018 15:19
    19 9
    Ayrım yapıyorsunuz arkadaşlar çok yanlış.Ne demek doğuda çalışan bütün ücretliler terör yandaşıydı.Çok yanlış bir zihniyet bu.Beş parmağın beşi bir değil.Ben de yıllarca çalıştım doğuda.Çok iyiliklerini gördüm hiçbirisi bana sen türksün diye ötelemediler.Şimdi sizin zihniyetiniz her kürt terör yandaşı gibi oluyor.Cümlelerinizi kurarken lütfen dikkat ediniz.
  • Beyefendi006
    17 Aralık 2018 14:56
    9 15
    bu kadar ağır bir ceza olamaz! iyi niyetle yaptığı belli en fazla uyarı olabilir! yazık bu cezayı veren ellere
  • harabeyim
    17 Aralık 2018 14:22
    26 15
    Doğu'da yıllarca görev yapmış bir öğretmen olarak şöyle özetleyeyim:

    Adam çok zengin ama çocuğundan haberi bile yok. Giyimine baksan acırsın, bindiği arabaya biz binemiyoruz.

    İyi niyetli bir öğretmen böyle onur kırıcı bir paylaşım yapamaz. Öğrencinin bu durumunu böyle paylaşım yaparak; hem öğrenciyi, hem ailesini, hem çalıştığı kurumu, hem de devletini rezil etmekten başka bir iş yapmamış olur. Kaş yapayım derken göz çıkarmış sanki. Yazılanlara bakılırsa ücretli bir öğretmen arkadaşımız. Keşke yardım kuruluşlarına başvurarak öğrencinin ihtiyacı karşılansaydı.
    Bir dipnot daha düşeyim: Doğu da görev yaptığım ücretli öğretmenlerin hepsi de pkk yanlısıydı hatta yardım ve yataklık yapanı bile vardı. Bu yüzden bu şekildeki paylaşımların altında yatan niyetin art niyet olduğunu seziyorum.
    [Kalbi ve niyeti temiz olan, binbir emekle ve çabayla hizmet eden ücretli, sözleşmeli, kadrolu fark etmeksizin tüm öğretmenlerimi tenzih ederim.]
  • olcaytoh
    17 Aralık 2018 14:14
    6 5
    HDP Millitvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, öğretmenin göreve iadesi için Milli Eğitim Bakanı Selçuk ile görüştüğünü sonucun da olumlu olduğunu söyledi.
  • php_korsan
    17 Aralık 2018 12:25
    21 0
    paylasim yapmayın yardım yapın gizli kalsin Allah bilsin yeter.
  • malborocu
    17 Aralık 2018 11:58
    15 3
    Aynı manzaralarla çoğumuz karşılaştık. Öğretmen alsın diyen mi, kış günü terlikle okula çocuğunu gönderip lüks arabaya binen mi... Şu an batıda görev yapmaktayım ve çok daha zor koşullarda okula gelen öğrencilerim de var. Burada esas olan devletimizin bu öğrencileri hakkaniyetle tespit etmesi ve gereken koşulları adil olarak dağıtmasıdır. Bütün öğrenciler bizim. Öğretmen konusunda ise arkadaşımıza destek olalım. Bence bu paylaşıma gelene ve bu kadar ayrıntılara girmek yerine sistemin işleyişine bakalım. Bunun cezasına gelince görevden almak ücretli de olsa, kadrolu da olsa çok fazla değil mi?
  • kaynarca87
    17 Aralık 2018 11:51
    21 4
    doğudaki okullara yapılan yardım batıda yapılmıyor. doğuda uzun yıllar çalıştım oradaki okulların kalitesinde daha batıda bir okulda çalışmadım. öğrencilere yapılan yardımlar da keza o derece.
  • eylulonur
    17 Aralık 2018 11:30
    26 14
    öğretmen arkadaş bu paylaşımı yapacağına sosyla yardımlaşma vakfına, il-ilçe mem,belediyeye,kaymakamlığa... gidip durumu anlatsaydı en az 10 tane çanta verilirdi öğrenciye . tabi öğretmen arkadaşın yapmak istediği bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak değilse? yada Devletimizi küçük düşürmek değilse .
  • bekhas
    17 Aralık 2018 11:28
    20 7
    Kaymakam tarafından dönem başında çanta dağıtıldığı ve aileye 600 tl eğitim yardım yapıldığı halde , solayları çarpıtıp üstüne de öğrencisinin yüzünü gösteren resimleri paylaşıp algı operasyonu yapan bu öğretmen haketmiş..Paylaşımında kaymakamlığın dağıttığı çantalardan bahsetmiş mi yok, 600 tl eğitim yardımından bahsetmiş mi yok. O halde bende paylaşımın altında iyi niyet değil kasıt ararım.


    Öğrencisinin yüzünü de açık açık gösteren öğretmen Erek, maddi imkansızlıklar nedeniyle öğrencisine çanta alınamadığını, bu yüzden ailesinin battaniyeden çanta yaptığını iddia etti. Yeni Şafak’ın edindiği bilgiye göre iddia,Sosyal medya hesabından PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye destek mahiyetinde beğenilerde bulunan öğretmen Erek’in kurgusu çıktı.

    ÇANTA DA VERİLMİŞ YARDIM DA YAPILMIŞ
    Eğitim yılı başlangıcında bahse konu öğrenci dahil okuldaki herkese çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtıldığı, ayrıca çocuğun ailesine de aylık 600 lira eğitim yardımı yapıldığı ifade edildi. Bir öğrencisini algı operasyonuna alet etmekten çekinmeyen öğretmen Erek’in görevden alınacağı öğrenildi.
  • spidercont
    17 Aralık 2018 11:25
    14 4
    sosyal medyada paylaşmak yanlış ancak görevden almak ağır olmuş
  • cmustafaengin
    17 Aralık 2018 10:50
    41 10
    Ha doğuda bizde bu manzaralarla karşılaştık mı evet, batıda da karşılaşıyor muyuz evet! Adamda 10 çocuk var ve 60'ardan 600 TL yardım alıyor ama kışın çocuklar terlikle okula geliyor ve "Öğretmen alsın" diye haber gönderene de denk geldik, 300 tane büyük baş hayvanı olup, benim çocuğa niye bot verilmedi diye okul basana da! Cebimizden üç kuruş yardım yapınca maalesef suistimal edildiği de oldu ama sosyal medyaya atmanın riskini biliyorduk.

    Haberde dikkatimi çeken kısımlarda diyor ki; "Öğretmeni eleştirmeye devam edenler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün fotoğrafın çekildiği okulda okuyan öğrencilere kırtasiye yardımı yaptığını ve çanta da verdiğini savundu. Bazı kullanıcılar ise ailenin aylık 600 lira eğitim yardımı bile aldığını idia etti."

    Şimdi şu 2 iddia doğru ise ki haberden anladığım kadarıyla öğretmen de ücretli, yani karar sonuna kadar doğru. Yanlış anlaşılmasın ama devlet otoritesini ve çocuğun onurunu küçük düşürme sayılır bu tür paylaşımlar.Ayrıca ALLAH devlete millete zeval vermesin gelen yardımın haddi hesabı yok? Her yıl ayakkabı, mont, kırtasiye yardımı geliyor. Çantalar, kıyafetler, botlar geliyor. Gelmiyor diyen yalan söyler. Hal böyle iken millet tabi kasıt arar. Aramasınlar mı?

    Ayrıca yanlışım yoksa 2 yıl önce de bir uyarı yapıldı öğretmenlere, sosyal medyada öğrencilerin onurunu kırıcı bir şey paylaşmayın! Aksi taktirde açığa alınma cezası ile karşılaşabilirsiniz diye. Çocuk belli mi resimlerde, belli! Yüzü belli mi belli? Çocuk sosyal medyayı iyi kullanan bir yerde olsa karşılaşacağı tepki ne olurdu?
    Hatta ekleme de yapılmıştı, öğrenci ile ilgili güzel şeyler dahi olsa velisinden izinsiz paylaşım yapan öğretmenler hakkında idari soruşturma olacak diye. Şimdi bunlar ışığında ben İlçe Milli Eğitime sonuna kadar hak veriyorum her ne kadar da 100-200 çarpı işareti alacak olsam da.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK