Merhaba, konu uzun ama kısaca anlatacağım. Çocuğum 4.sınıfta, yakın arkadaşları anne babayı içeren küfürler söylüyor çocuğumuza. Bizim çocuğumuz ise bu kişileri bize şikayet edip bizden akıl alıp sonra küsüyor, ama bir bakıyoruz ki bir kaç gün veya hafta sonra yine can ciğer olmuşlar. Uzun zamandır böyle bir döngü var. Biz ne yapmalıyız? Evladım git söyle annem sizle konuşmamamı söyledi noktasındayım-bunun yanlış olduğunu biliyorum-Ama çözümsüz bir noktadayım, binbir emekle çiçek gibi yetiştirmeye çalıştım ama demek ki yanlışlar yaptım, çocuğumuz bu kişileri çevresine sokuyor, kendinden uzak tutamıyor, napayım anne geliyorlar peşimi bırakmıyorlar, mecburen konuşmak zorundayım diyor. İlkokul öğretmenlerim veya konunun uzmanı varsa bana nasıl bir tavsiye verir, teşekkürler.
Sayın velimiz okulunuzun rehber öğretmeni veya sınıf öğretmeniniz ile iletişime geçiniz çocuğunuz ve diğer çocuklar için , işbirliği içinde çözüm bulunabilir. Öncelikle olumlu bir tavır içinde birlikte işbirliği yapınız kısa sürede çözülecektir, üzülmeyiniz:)
Çocuk sizin tavsiyelerinize uymayıp, yine o çocukla konuşmaya oynamaya devam ediyorsa bunu çözmek zordur. Kendi çocuğunuzun bundan rahatsız olup uzak durması gerek. Demek ki rahatsız olmuyor gibi duruyor sizin anlattıklarınıza göre.
özel okula yazdırın
Çocuğunuz belli ki o arkadaşlarını yeni edinmemiş. Kendisi de o arkadaşlarından rahatsiz değil.Küfür konusuna gelince sanal oyunlar ya da sanal oyun videoları kaynağı. Sanal oyun oynayip küfretmeyen çocuk yok denilecek kadar azdır bence. farkli okul farkli sınıf değişikliği o çocuklardan uzaklaşmayı sağlar ama gittiği yerde benzerlerini bulma ihtimali de var. Kalabalık sınıf ortamından uzak tutmak için akran zorbalığı yaşamasın diye çocuğumu özele gönderiyorum. İlkokul temelini attim. Ortaokul da güzel bi ortam olsun lisede de nitelikli okula yerleşip daha düzgün öğrenci grubuyla beraber olur diye ben böyle bir çözüm buldum.