Learn Math eTwinning Projemiz

   LEARN MATH PROJEMİZDE, TANGRAM OYUNUMUZ

Kuruculuğunu okulöncesi öğretmeni Fatma Duman'ın yapmış olduğu Learn Math ,eTwinning projesinde öğrencilerimiz işbirlikçi çalışma olarak Tangram ,oyunu oynadılar.

          Yedi adet geometrik parçadan meydana gelen,tangram bir zeka oyunudur.Bulmacaya benzeyen  tangram geometrik parçalardan ,çeşitli figürler oluşturur.Projemizde öncelikle tangramın ne olduğunu ve nasıl oynanabileceğini öğrendiler.

    Tangram oyununu 3 farklı materyal kullanarak  öğrencilerimiz oynadı.Kağıttan paçalarla,tahtadan ve de web 2 aracı olan mathigon aracı ile.

     Yapmış olduğumuz bu çalışmayla oyun temelli öğrenme sağlanmıştır. Öğrencilerimizin  dikkatinin geliştirilmesi,problem çözme, parça-bütün çalışmaları, görsel becerilerinin geliştirilmesi sağlanmıştır. Geometrik şekillerin, muhteşem kompozisyonlara  dönüşmesi,öğrencilerimizde heyecan uyandırdı. Modele bakarak, tasarımın oluşturulması, öğrencilerin, kodlayarak öğrenmelerine yardımcı oldu.Öğrencilerimizi, yapılan bu işbirlikçi çalışmaya katkılarından dolayı kutluyoruz.

  • 1 0
  • 20 Temmuz 2023 15:08 1.419
  • Fatma Duman/Puset Polvan Ortaokulu/Ordu-Ünye
  • ftmftm43
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK