Learning Outside Projemiz

Seyhan Yıldırım Bayazıt İlkokulu olarak 3 aydır yürüttüğümüz Learning Outside projemizde sona yaklaştık. Bu projede öğrencilerimiz Portekiz ve Sırbistan gibi yabancı ortakların yanı sıra Afyon, Giresun ve Ankara’dan kendi yaş gruplarına yakın öğrencilerle tanıştı, birlikte çalışmanın zevkine vardılar.

Öğrenmenin okul ve sınıf ile sınırlı olmadığını, hepimizin aslında doğanın bir parçası olduğunu öğrendiğimiz projemizde, hem öğrencilerimiz hem de biz öğretmenler olarak yaşadığımız dünyanın farkı vardık. Küçük araştırmacılarımız böcekleri, çiçekleri, kısacası doğayı tanıdılar. Kendilerinin de doğanın bir parçası olduğunu fark ettiler. Yaptığımız öğrenci webinarları ile farklı kültürden arkadaşlar edindiler, birbirlerine soru sorarak onları tanımaya çalıştılar.

eTwinning Buluşturur ve eTwinning Paylaşmaktır düsturları ile yürüttüğümüz projemizdeki son öğrenci webinarımızda Avrupalı proje ortaklarımızın bayraklarını boyayıp onlara kendi dillerinde “merhaba” diyerek sürpriz yaptık.

Yüzyüze eğitimle başlayıp uzaktan eğitimle sürdürmek zorunda kaldığımız projemizi yine yüzyüze eğitimle bitirdik. Öğrencilerimiz işbirlikçi ve ortak ürünleri gördükçe, kendi katkılarının proje içinde önemini gördükçe yeni projeler için gün saymaya başladı. Umarız bir sonraki projemizi tamamen okul ortamında yan yana, yüz yüze tamamlayabiliriz. Emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür ederiz.

  • 0 0
  • 14 Haziran 2021 23:19 547
  • minervamaria
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK