Lgsurvıvors - Be Exraordinary Projelerimizi Başarıyla Tamamladık

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı başında İngilizce öğretmenimiz Gamze ATEŞ DEMİR rehberliğinde 8-H sınıfıyla ortak olduğumuz Azerbaycan ve Türkiye'den okulların katılım sağladığı LGSURVIVORS projemiz başarıyla sona ermiştir.

Projemizin amacı dil öğreniminde ön yargıları kırmak, teknoloji kullanımı kelime öğrenimine entegre etmek ve 8.sınıf öğrencilerimizi sınava hazırlık aşamasında motive etmekti. Projemiz amacına ulaşmış, öğrencilerimiz web 2.0 araçlarını kullanarak kelime oyunları ve aktiviteler hazırlamışlar ve sınava hazırlanırken kalıcı öğrenmeler gerçekleştirmişlerdir. Projemiz mart ayı sonrasında yaşadığımız pandemi süresince de öğrencilerimizde iletişim halinde kalarak devam etmiştir. Hazırlamış olduğumuz oyun ve aktivitelerin linklerini EBA'da paylaşıma açarak uzaktan eğitim süresinde diğer öğrencilerime zengin bir kaynak olarak sunduk.

Projemizin final ürünü olarak tüm ortaklarımızın katkısıyla 50 soruluk bir deneme sınavı hazırladık ve gerçek bir sınav provası niteliğinde optik okuyucularla öğrencilerimizin çözmesini sağladık, yanlış yaptıkları sorular için geri dönütler verdik. Yine bu deneme sınavımızda EBA'da içerik olarak okulumuzun diğer öğrencileriyle LGS sınavı öncesi paylaşılmış onların da bu içeriğe ulaşması sağlanmıştır. Öğrenci ve velilerimizin proje değerlendirmelerinden yola çıkarak hem veli hem de öğrencilerimiz için projemizin amacına ulaştığını gözlemlemiş bulunmaktayız.

Ortak ürün linki(Deneme sınavı): https://www.liveworksheets.com/c?a=c&mn=xz&l=sv&i=fncotf&r=gj

Be Exraordinary

Yabancı dil öğretiminde klasik öğrenme yöntemlerini kullanmak yerine,öğrenci odaklı,öğrencinin eşsiz ve kendine özgü olan zihinsel alanlarından faydalanarak farklılıkları yakalayabilmek,farklılıklarıyla kendilerinin özel olduğunu onlara hissettirmek.Bilgiyi bulacak,onu işleyecek,üretecek donamına sahip,her alanda kendine güvenen bireyler yetiştirmek projemizin amaçları arasındadır.

Gardner'a gore,tüm çocuklar zeka türlerine çeşitli düzeylerde sahipl olarak doğarlar,bu zeka türlerinden bazılarına daha çok eğilimi olabilir.Herkes bu zeka türlerinde sahip oldukları potansiyelleri geliştirebilir.

Bu görüş doğrultusunda projemizde yapılan tüm aktivitelerde öğrenciler sahip olduğu potansiyelleri zenginleştirip ,zayıf zeka alanlarını güçlü olanlarla destekleyerek çok yönlü olarak kendilerini gerçekleştirecekler.Dil öğrenmeye karşı olumlu bir bakışaçısı geliştirdikleri için,geri dönüşümler hep başarılarla perçinlenecek..Bu proje sayesinde disiplinler arası öğrenmede gerçekleşmiş olacak.

 
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK