Lions İlkokulu (İSTANBUL ÜSKÜDAR)

Lions İlkokulu

TÜM OKULLAR -> İSTANBUL -> ÜSKÜDAR
Kurum Kodu736275
Hizmet Puanı18
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi2
Hizmet Alanı4
Zorunlu Ç. Süresi6
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (08 Ağustos 2012)

Okulumuz 1983 yılında, “60.Yıl Vatan İlköğretim Okulu” adıyla hizmete girmiştir. Çevre halkı tarafından toplanan bağış ve yardımlarla yapılmıştır. Okulun yapım aşamasında, o dönemin mahalle muhtarı İbrahim AŞ, çizimini yapan Abbas GÖKÇE, halkın ileri gelenleri Sadık ÖZBURUN, Mustafa BEYHATUN, Mustafa ÇOLAK, Halil GÜL gibi vatandaşların büyük katkıları olmuştur.Boş olan iki parsel ve gene bitişik bir parsel üzerine ilk bina yerleştirilmiştir. Okul tek katlı olarak yapılmıştır. Daha sonra, Şişli Rotary Kulübü tarafından okula ilaveler yapılmak istenmiştir.Temmuz 1993'te Üsküdar Kaymakamı Neşet ERSOY tarafından temeli atılarak ek binanın yapımına başlanmıştır.Binanın yapım giderlerini karşılayan Şişli Rotary Kulübü üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirilmiştir. Okulumuzun adı Sevgi İlkokulu olarak değiştirilmiştir.1993 yılının sonuna doğru, dönemin bakanlarından Nevzat AYAZ, İstanbul Valisi Hayri KOZAKÇIOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Naci AKAY, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep SEZER, Şişli Rotary Kulübü üyeleri ve büyük halk topluluğuyla ek binanın açılışı yapılmıştır. Okulun kalorifer sorunu çözümlenmiştir. 1997-1998 öğretim yılında iki tane altıncı sınıf oluşturulmuştur.

1999 yılındaki depremde okulumuz hasar gördüğü için eski okulumuz yıkılmıştır. Yerine Dünya ve Japon ve Türk Lionsları tarafından yeni okul yapılmıştır. Adı “Lions İlköğretim Okulu “ olarak değiştirilmiştir. 2001-2002 eğitim-öğretim yılına yeni hizmet binasında başlanmıştır.Şu anda okulumuzda; Ana sınıfı, Bilgisayar Laboratuarı , İnternet Kütüphane ,Revir, Çok Amaçlı Spor Salonu, Müzik Laboratuarı, İş-Teknik Eğitimi Odası, Lisan laboratuarı, Özel Eğitim Sınıfı, Rehberlik Hizmetleri Odası, Fen laboratuarı, Veli Görüşme Odası, toplantı salonu ve 13 adet akıllı sınıf sistemi bulunmaktadır.

Okulun Bina Durumu: Binanın eski bölümü tek katlı, yeni yapılan bölümü iki katlıdır. Eski binanın çatısı 1990 yılında yapılmıştır. Beş tane olan derslik sayısı, yeni binanın yapımı ile 14'ye çıkarılmıştır. Müdür odası ve hizmetliler odası bulunmaktadır. Tuvaletler alt katta yer alır. Ayrıca alt katta birde okul kütüphanesi bulunmaktaydı.

Okuldaki Son Gelişmeler: Okulumuz 1996-1997 öğretim yılında, ilköğretim okuluna dönüşmüş fakat orta kısma öğrenci kaydı yapılamamıştır. 1997-1998 öğretim yılında iki tane altıncı sınıf oluşturulmuştur. 1999 yılındaki depremde okulumuz hasar gördüğü için eski okulumuz yıkılmıştır. Yerine Dünya ve Japon Lionsları tarafından yeni okul yapılmıştır. Adı da “Lions İlköğretim Okulu “ olarak değiştirilmiştir. 2001-2002 eğitim-öğretim yılına yeni hizmet binasında başlanmıştır.Şu anda okulumuzda; Bilgisayar Laboratuarı , İnternet Kütüphane ,Revir, Çok Amaçlı Spor Salonu, Müzik Laboratuarı, İş-Teknik Eğitimi Odası, Lisan laboratuarı, Özel Eğitim Sınıfı, Fen laboratuarı, Rehberlik Hizmetleri Odası, Veli Görüşme Odası, toplantı salonu ve 13 adet akıllı sınıf sistemi bulunmaktadır.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK