Lise Öğrencisinden Mehmetçik İçin Akıllı Miğfer

Niğde'de Akşemsettin Bilim ve Sanat Merkezi 9. sınıf öğrencisi Akif Emre Özyıldız, operasyonlara katılan askerlerin anlık nabız bilgilerini merkeze aktaran, yaralandıkları anları tespit eden, GPS cihazı bulunan, yanıcı ve patlayıcı gazları tespit edebilen sensör içerikli akıllı miğfer geliştirdi.

 
Merkezimiz 9'uncu sınıf öğrencisi Akif Emre Özyıldız, operasyonlara katılan askerlerin anlık nabız bilgilerini merkeze aktaran, yaralandıkları anları tespit eden, GPS cihazı bulunan, yanıcı ve patlayıcı gazları tespit edebilen sensör içerikli akıllı miğfer geliştirdi. Akif Emre Özyıldız'ın 'RooboKask' ismini verdiği projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 52'nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması'nda Teknolojik Tasarım Kategorisi'nde birinci oldu.
 
6 aylık AR-GE çalışması sonucunda askerlerin anlık nabız bilgilerini merkeze aktaran, yaralandıkları anları tespit eden, yerinin tespit edilmesi için GPS cihazı bulunan, yanıcı ve patlayıcı gazları tespit edebilen sensör içeren bir miğfer geliştirdi.
 
Öğrencimizi ve danışman öğretmenimiz Murat SAKARYA'yı tebrik ederiz.
 
  • Aktif Haberler
  • imgesel150
    25 Mayıs 2021 07:57
    2 1
    Helal olsun sana, Akif Emre. Yolun açık olsun
  • Migren
    23 Mayıs 2021 18:03
    9 3
    @öğretmen1934 öğretmenim. Haberde öğrenciyle birlikte öğretmene yer verilmemesinin sebebi haberin değerini düşürmemek olabilir. Çünkü öğretmen gereken değeri görmüyor maalesef. Her nekadar haberde öğretmene yer verilmemiş olsa da öğrencimizle birlikte öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum.
  • adanadas
    23 Mayıs 2021 16:15
    6 8
    Bu habere de çarpı atılmış ya. Pes.
  • naciekinci
    23 Mayıs 2021 15:54
    6 3
    Maşallah çocuğumuza. Böyle çocuklarımıza yol vermek lazım. Şu hazır, bu hazır. Evet ama önce fikir. Fikir olduktan sonra gerisi bir sekilde geliyor.
  • php_korsan
    23 Mayıs 2021 13:05
    10 3
    Öncelikle tebrik ederim.Lakin...
    Bu miğferin verileri göndereceği bir merkez ve bulut sistemi lazım.Yani miğferin içinde apple kol saati gibi yapay zekalı bir elektronik kontrol kartı olmalı.Bu kartı icat etti ise bunun yazılımini kendi kodlaması lazım.Bu kart, yer konum nabız bilgilerini belirleyebilir ama asker envaterinde kayıtlı tüm patlayıcıları nasıl ayırt ediyor,?
    Emeğine sağlık diyelim.Basarilar.
  • öğretmen1934
    23 Mayıs 2021 02:06
    13 17
    Onu yetiştiren öğretmen yapamıyor, profesörler, bilim adamları, üretim tesisleri , mühendislik fakülteleri yapamıyor 15 yaşındaki çocuk yapıyor. Böyle haberlerin maksadı ne acaba.. Hep okuyoruz bilmem hangi ortaokul /lise öğrencisi birşey icat etti ))
  • mehmetalibozlu
    23 Mayıs 2021 00:36
    9 7
    Helal olsun
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK