Look, Who's Real!

Kayseri - Bünyan Karakaya İlkokulu Müdür Yardımcısı Selçuk Şahin ile İstanbul-Ali Fuat Cebesoy İlkokulu öğretmenlerinde Elçin D. Yavuz’un kurucu üyeliğini yapmış olduğu “Look,Who’s Real” adlı eTwinning projesi başarıyla tamamlandı. Türkiye, Azerbaycan, Portekiz, Ürdün, Romanya’dan ortakların katılımıyla yürütülen projede birbirinden güzel çalışmalar gerçekleştirildi. Teknoloji kullanımı artmış durumdayken salgın ortamının da bunu oldukça yükseltmesi, eğitim sisteminin de aynı paralelde hızlı değişmesine neden olmuştur.

Bu nedenle projemiz medyanın öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek, dijitalleşen dünyayı daha yakından tanımalarını sağlamak için on üç tane çalışma ve bunlarla birlikte çeşitli ortak ve işbirlikçi çalışmalar müfredata entegre edilecek şekilde yürütüldü. Projenin merkezinde yer alan öğrenciler web2 araçlarının da desteği ile çağın değişen okuryazarlık anlayışını bilme ve uygulama, medya içeriklerini çözümleyerek doğru anlayıp analiz edebilme, özel yaşamın gizliliğine ve farklılıklara saygılı, kendi iletilerini üretebilme, dezenformasyonu ayırt edebilme gibi pek çok becerilerini geliştirmişlerdir. Süreç içerisinde öğrenciler medya meslekleri, dijital ayak izini hesaplama ve silme, akıllı işaretler, medyadaki hak ve sorumluluklar, dijital stres ile nasıl başa çıkama yöntemleri, gazete ön sayfa incelemesi, internette arama yapabilme, güçlü şifre oluşturma, dezenformasyon, yalan haber incelemesi gibi pek çok çalışma yürüttüler.

Belirlenen on üç etkinlik sonunda öğrencilerin rozet kazandığı, çalışmalarda oldukça aktif olduğu, eski ve yeni bilgilerini harmanlayabildikleri, özgün ve yaratıcı çalışmalarla birlikte ortak ve işbirlikçi ürünlerde öğrenciler, yabancı dilde kendini ifade edebilme, akranları ile tanışma, eğlenerek öğrenmenin, bir ekibin parçası olmanın verdiği hazzı yaşadı. Gerçekleşen toplantılar ile ortaklar arası bağlar daima canlı tutuldu. Bir aile ortamının verdiği sıcaklıkla yardımlaşma ve işbirliği içerisinde yürütülen Look, Who’s Real eTwinning projesi hem öğrencilerde hem de öğretmenlerde kalıcı izler bıraktı.

  • 0 0
  • 14 Haziran 2021 22:30 347
  • wesser
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK