Lovely Math eTwinning Projesi

         Amasra Kaleşah İlkokulu 3/A sınıfı öğretmeni Gülseven ÖZSARAÇ ve öğrencilerinin katıldıkları “Lovely Math” adlı eTwinning projesi, farklı etkinliklerle matematiği sevdiriyor.

           Türk ve yabancı ortaklarla yürütülen projede öğrencilere matematik dersi eğlenceli etkinliklerle somutlaştırılarak veriliyor.

          Milli Eğitim Bakanlığı’nın da desteklediği matematik projeleri kapsamında, proje boyunca farklı şehirlerden Türk ve yabancı öğrencilerle eşzamanlı  matematik oyunları oynanıyor, yaratıcı etkinliklerle, yeni öğrenme materyalleri tasarlayarak yeteneklerinin farkında olmaları sağlanıyor. Bu projede; Matematiği klasik yöntemler yerine yeni yaklaşımlarla öğreten,  dersi daha eğlenceli ve kalıcı hale getiren etkinlikler yapılıyor. Web 2 araçlarını etkin kullanılması sağlanıyor. Birlikte paylaşımda bulunarak, takım çalışmaları ile işbirliğinin ve yardımlaşmanın önemi kavratılıyor. Kodlama, akıl oyunları,görsel sanat, müzik, spor gibi disiplinlerle matematik ilişkisi kuruluyor. Anlatım, iletişim ve dil becerilerinin gelişmesini destekleyen farklı etkinliklerle matematiğin her hali ele alınıyor.

           Proje sonunda, öğrencilerin matematik dersini sevmeleri, matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmeleri, web 2 araçlarını öğrenip teknolojiyi bilinçli kullanmaları, dil ve iletişim becerilerinin gelişmesi, eğlenerek kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesi hedeflenmektedir.

  • 1 2
  • 14 Mart 2023 23:16 760
  • GÜLSEVEN ÖZSARA
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK