Maker Kids eTwinning Projemiz

6  Eylül' de uygulamaya başlayacağımız eTwinning projemizde okuma yazma sürecinin verimli geçmesi açısından 21. yy becerileri ve 2025 yeterlikleri ile entegreli atölye çalışmaları planlanmaktadır.

21. yüzyılda tüm bireylerden meraklı, araştırmacı ve üretici olması beklenmektedir. Bu bağlamda bireylerin soru sormalarını, araştırmalarını, üretmelerini ve buluş yapmalarını teşvik edici ve bu konulardaki yetenek ve ilgilerini ortaya çıkarıcı eğitim süreçlerinde bulunmaları gereklidir.

Bireylerin 21. yy yeterliklerini ortaya koyabilmesi için eğitim süreçlerinde proje tabanlı öğrenme etkinliklerinin içine dahil edilmeleri gerekmektedir. Tüm bunlara paralel olarak Dünya Ekonomik Forumu'nun  (WEF) 20 Ekim 2020 tarihinde yayınladığı  Future of Jobs (Mesleklerin Geleceği) raporu doğrultusunda planlanan KOA Maker Kids projesi ile 2025 becerilerinin öğrencilere kazandırılması amaçlanmıştır.

Bu amaca göre kompleks problem çözme, stres toleransı, dayanıklılık ve esneklik, aktif öğrenme ve inovasyon, öz kontrol ve yönetim gibi becerileri kapsamaktadır. 

  • 1 0
  • 08 Eylül 2021 00:31 198
  • cagla55
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK