Masal Atölyem-Öğreniyorum Üretiyorum Paylaşıyorum eTwinning Projelerimiz

Okulumuz Müdür Yardımcısı Ayşe CORUK'un kurucusu olduğu "Masal Atölyem/My Fable Workshop" adlı e Twinning Projemiz 15 Ocak'ta başlamış ve okulumuz 2/C sınıfı öğrencileri ile Ülkemizin çeşitli illerinden projeye dahil olan Proje ortaklarımız ve öğrencileriyle keyifli ve eğlenceli bir şekilde yürütülmektedir.

PROJE HAKKINDA

Z kuşağı olarak adlandırılan öğrencilerimize kendini gerçekleştirmesi ve çağa uyum sağlayabilmesi için 21. yy. becerilerini (problem çözme, iletişim, işbirliği, yaratıcılık ve yenilik, eleştirel düşünme, karar verme, bilgi, teknoloji medya okuryazarlığı, sorumluluk alma, liderlik, üretkenlik, girişimcilik esneklik ve uyum) kazandırmayı; farklı şehirlerden ve farklı kültürlerden harmanlanan bir grupla masalların dünyasında keyifli bir gezintiye çıkarak doğa ve çevre bilinci ile hayvan sevgisi kazandırmayı, yaşadıkları şehrin tarihi, kültürel değerlerinin ve doğal güzelliklerinin farkına varmalarını; dünyanın içinde bulunduğu Covid-19 salgını sürecinde evlerde uzun süre vakit geçiren öğrencilerimizin öğrenme ortamlarını zenginleştirmeyi ve eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyoruz.

PROJE HEDEFLERİ

  1. İnternetin güvenli kullanımı konusunda öğrencilere farkındalık kazandırmak
  2. Farklı işlevlerdeki web 2.0 araçları ve mobil uygulamaların kullanımı konusunda bilgi vermek ve teşvik etmek
  3. Çoklu öğrenme şekline hitap ederek bireyselleştirilmiş eğitim sağlamak
  4. Öğrencilerde yaratıcı yazma becerilerini geliştirmek
  5. Sadece hayal etmeyen, teknolojiyi kullanarak üretebilen bireyler yetiştirmek
  6. Öğrencilerin dijital okur-yazarlık becerisini geliştirmek
  7. Öğrencilerin kendini gerçekleştirmesi ve çağa uyum sağlaması için 21. yy. becerilerini kazandırmak
  8. Uzaktan Eğitim sürecinde uzun süre evde vakit geçiren çocuklara eğlenceli öğrenme ortamları oluşturmak
  9. Doğa ve çevre bilinci ile hayvan sevgisi kazandırmak
  10. Yaşadığı çevrenin tarihi, kültürel değerlerini; doğal güzelliklerini tanımak
  11. Farklılıklara yönelik farkındalık ve sosyal duyarlılık oluşturmak.

 Projemizin Sosyal Medya Hesapları

İnstagram Hesabına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Facebook Hesabına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Blog Hesabına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

You Tube kanalımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Proje Tanıtım Videomuzu İzlemek için TIKLAYINIZ.

 

************************

Öğreniyorum Üretiyorum Paylaşıyorum Etwinning Projemiz

Niğde/Bor Mehmet Güleç İlkokulu Rehber Öğretmeni A. Dilek AYDIN'ın kuruculuğunu üstlendiği, Müdür Yardımcısı Ayşe CORUK'un üyesi olduğu "ÖĞRENİYORUM ÜRETİYORUM PAYLAŞIYORUM" adlı e Twinning Projemiz okulumuz 2. ve 3. sınıf öğrencileri ile Ülkemizin 8 farklı ilinden (Niğde, Ankara, Adana, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Edirne, Hakkari) projeye dahil olan Proje ortaklarımız ve öğrencileriyle keyifli ve eğlenceli bir şekilde yürütülmektedir.

 

PROJE HAKKINDA

Bu proje ile öğrencilere eğlenceli öğretim ortamları oluşturarak öğrenmeye ve okula istekliliğini canlı tutmak, korunmaya muhtaç çocuklar aracılığıyla öğrencilerin ve ailelerin empatik düşünmelerine katkı sunmak, koşulsuz yardımlaşma ve paylaşım ile öğrencilerin sorumluluk, yadımseverlik, sevgi ve saygı duygularının gelişmesi, geridönüşüm bilincinin oluşturulması amaçlandı. Projede 7-11 yaş öğrencilere, web2 bilişim araçlarından yararlanarak, velilerinden de destek alarak tasarlayıp üretebilecekleri geri dönüşüm malzemelerinin de kullanıldığı ürünleri tasarlamaları sağlanacaktır, ilk ürünlerini çocuk esirgeme kurumu bünyesinde bulunan çocuklara öğrenciler ve velileri tarafından hediye edilerek son bulacaktır. Böylece, doğaya, çevreye ve insana karşı daha duyarlı ve daha bilinçli, web2 bilişim araçlarının ve twinspace'in kullanımı konusunda fikir sahibi etkin, yaratıcı, girişken, yardımsever,paylaşımcı, bireyler yetiştirmeye katkı sunmuş olacağız.

HEDEFLER

  1. Öğrencilere eğlenceli öğretim ortamları oluşturarak öğrenmeye ve okula istekliliğini canlı tutmak,
  2. Korunmaya muhtaç çocukları tanıyarak ve anlayarak öğrencilerin ve ailelerin empatik düşünmelerine katkı sunmak,
  3. Koşulsuz yardımlaşma ve paylaşım ile öğrencilerin sorumluluk, yadımseverlik, sevgi ve saygı duygularının geliştirilmesine katkı sunmak,
  4. Geri dönüşüm bilincini oluşturmak,
  5. Web 2 bilişim araçlarının kullanımı konusunda fikir sahibi, etkin, yaratıcı, girişken, yardımsever, paylaşımcı, doğaya, çevreye ve insana karşı daha duyarlı ve daha bilinçli bireyler yetiştirilmesine katkı sunmak.
  6. Öğrenciler için el becerisini geliştirebilecekleri, verimli vakit geçirip güzel anı biriktirebilecekleri, farklı bireyler ile deneyimlerini paylaşarak etkileşime girebilecekleri, geri dönüşüm ve korunmaya muhtaç çocuklar konusunda farkındalık kazanabilecekleri bir ortam oluşturulmasına katkı sunmaktır.

 Projemizin Sosyal Medya Hesapları

İnstagram Hesabına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Facebook Hesabına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Blog Hesabına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

 

************************

  • 2 2
  • 25 Şubat 2021 17:56 433
  • Ayşe Coruk
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK