Masal Battaniyem Etwinning Projesi

"Masal Battaniyem" adlı eTwinning projemizle birlikte öğrencilerimizi Anadolu Masallarıyla buluşturduk. Süreç sonunda her öğrencimiz kendi masal battaniyelerini tasarladılar.

Proje hakkında;

Masallar, çocukların dil gelişimine, zihinsel gelişimine, sosyal becerilerine katkıda bulunur. Bir toplumun geçmişten geleceğe, bugünün ve yarının çocuklarına en güzel hediyesi elbette kültür miraslarımızdır. Günümüz insanlarının çoğu yabancı masalları ve bu masalların kahramanlarını söylerken, Türk masalları ve Türk masal kahramanlarıyla ilgili örnekler verememektedir. Kendi kültürüne yabancı bir nesil yetişmektedir. "MASAL BATTANİYEM "Projesi İle birlikte çocuklar kültürümüze ait unutulmaya yüz tutmuş Anadolu Masallarını tanımalarını sağlanacak, çocukların kendini ifade etme ve özgüven becerilerinin gelişmesi, masallar aracılığı ile toplumsal değerlerin farkına varılması, iyilik, mutluluk, dostluk gibi kavramların içselleştirilmesine olanak sağlanacaktır.

Somut olmayan kültürel miraslarımızın gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak, Anadolu ve dünya edebiyatındaki masalları tanıtmak ve sevdirmek, öğrencilere dinlediği bir masalı yorumlama ve dramatize etme kabiliyeti kazandırmak, öğrencilerin kendini ifade etme ve özgüven becerilerini geliştirmek, öğrencilerimizin bilgi, birikim ve kültürlerini arttırmak, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek, çocukların ileriki yaşlarda kitap okuma ve yazma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak ve aile bireyleri arasındaki bağların güçlenmiş ve yaşantılarında yer edinmiş olmasının sağlanması, geri dönüşüm hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayıp bu konuda katkı sağlamalarına yardımcı olmak gibi pek çok alanda geliştirmek  hedefleniyor. Proje 2020-2021 Eğitim-Öğretim Döneminde yürütülecektir.

Öğretmenlerimize ve öğrencilerine Projede başarılar dileriz.

Projenin Kurucuları: Yasemin TOPSAKAL, Sedef KELLERBAĞI

Projenin Ortakları:

Özge ÖZTÜRK (Çamlıyurt İlkokulu, Trabzon)

Kader KARADENİZ (80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu, Kars)

Nesrin ÇETİNKAYA (80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu, Kars)

Mehtap BARIŞ (Zübeyde Hanım Anaokulu, Batman)

Gülfidan SARIKAYA (Hani Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Diyarbakır)

Esra YAZGAN KOPAN (Akyazı Cumhuriyet Anaokulu, Sakarya)

Gülşen GÖKÇE (Şehit Polis Ali Akçiçek Anaokulu, KahramanMaraş)

Zahide Urkiye DONBALOĞLU (Halil Uyduran Anaokulu, Osmaniye)

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK