Masalı Ritimle Projesi

Masalı Masalı Ritimle projemiz tüm hızıyla devam ediyor.

Proje hakkında

Orff temelli başlattığımız projede çocukların anlatılan masaldaki karakterlerin ve olayların ritme dökülerek masalı canlandırmaları düşünülmektedir. İlk etapta karakterlere beden yoluyla bir ses veya ritim tanımlanır. Ardından bu ritimler kullanılarak olay örgüsüne uygun dans oluşturulur.

HEDEFLER

  1. Ritim duygusu oluşturmak,
  2. Yaratıcılığı ve hayal gücünü geliştirmek,
  3. Müziksel zekanın bedensel zeka ile koordineli çalışmasını sağlamak,
  4. Etkin dinleme ve dinlediğini yorumlama becerisi geliştirmek,
  5. Kendini farklı şekillerde ifade etme becerisi geliştirmek,
  6. Grup dinamiğini ve eş güdümünü sağlamak,
  7. Birlikte çalışma ve ortak ürün çıkarabilme becerisi kazandırmak hedeflerdir.

ÇALIŞMA SÜRECİ

  1. Proje başlangıcında ortaklarla çevrim içi programlar üzerinden toplantı yapılarak izlenecek yöntemler görüşülerek genel yapılacak çalışmalar, logo ve afişler, masal ve orff müzikleri belirlenecektir.
  2. Proje ortakları veli toplantılarıyla velilerine proje tanıtımlarını yaparak broşürleri dağıtacaktır. Ardından kendi sınıflarında çalışmalara başlayacaktır.
  3. Toplantıda belirlenen takvim doğrultusunda süreç takibi için aylık çevrim içi programlarla toplantılar devam edecektir.
  4. Her ay sonunda yapılan çalışmanın videoları ve ele alınan masalların ortaklarla paylaşılması sağlanarak ortaya çıkan ürünlerin karşılıklı incelenmesi ve sınıflarında gösterimi sağlanacaktır.
  5. Yapılan çalışmaları birleştirerek ortak bir film hazırlanıp paylaşımı sosyal medyada yapılacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Çocukların hayal güçlerini ve yaratıcı düşünme becerilerini artırmak. Bu süreçte ritim duygusunu geliştirmek ve ritme bağlı bedensel hareket oluşumunu desteklemek beklenen sonuçlar arasındadır. Bunların yanı sıra çocukların birlikte çalışması, ortak ürün çıkarma becerilerinin gelişmesi beklenmektedir.

  • 0 0
  • 06 Ocak 2022 00:00 380
  • ZAHİDERUKİYE
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK