Masallar Benim İçin - Artclass Etwinning Projeleri

Bir etwinning projesi olan Masallar Benim İçin kültürümüze ait unutulmaya yüz tutmuş masalların ile öğrenciler ile buluşturulmasını amaçlamaktadır. İstanbul/ Ataşehir ilçesi Ali Fuat Cebesoy İlkokulu 2/A öğretmeni Elçin D. Yavuz ve öğrencilerinin de yürüttüğü proje masallar hakkında ve dolayısı ile kültürümüzün bu yönü ile de tanıtılmasını sağlamaktadır. Ekim ayında okulumuz öğrencileri uzaktan eğitime devam etselerde öğretmenleri ile online derslerinde kelime bulutu ve slogan çalışmalarını yaparak proje çalışmlarına katılmaktadırlar. Son olarak kodlama haftasında masal karakterleri ile ilgili kodlamalar yaptılar, öğrenci ve öğretmen sertifikalarını aldılar. Proje çalışmalarını merak edenler çeşitli sosyal medya platformlarından proje takip edebilmekte, çalışmalar hakkında fikir sahibi olabilmektedirler.

*****************

Artclass Etwinning Projesi

İstanbul Ataşehir ilçesi Ali Fuat Cebesoy İlkokulu 2/A sınıf öğretmeni Elçin Dilşat Yavuz öğrencileri ile bu defa bireylerin kendi sanatsal yönlerini ortaya çıkarabilecekleri bir proje yürütmektedir. Her ay belirlenen temalar üzerinde yapılacak çalışmalar ile öğrenciler yaratıcılıklarını kullanma, malzemeleri sanatsal bir ürüne dönüştürme, hayal gücünü keşfetme gibi çeşitli beceriler kazanacaklardır. Neler yapabileceğinin farkına varan, gözlem yeteneğini gelişen ve sanata ilgi duyan öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinen ArtClass etwinning projesi, son olarak 29 Ekimde karma okul takımları oluşturarak Blockposter web2 aracının yardımı ile oluşturdukları boyama çalışması ile diğer okuldaki arkadaşlarının sınıf panosunu süsleyecekler.2/A sınıfı öğrencileri de çalışmalarını özveri ile hazırlayarak eşleştikleri Bursa/İnegöl Cemil Sönmez İlkokulu'na yollayarak işbirlikçi bir çalışmaya daha imza atmış oldular. Nisan ayına kadar yürütülecek olan proje çalışma şekli ve amaçları ile oldukça beğenilmekte ve takip edilmektedir.

  • 2 0
  • 27 Ekim 2020 21:30 797
  • hüseyintemizel
  • kayahalil11
    05 Kasım 2020 20:44
    0 0
    hüseyin hocam haber basamakları nasıl.bilgi verebilirmisiniz
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK