Matematiği Sanatla Buluşturdular

       MEB’in desteklediği eTwinning platformunda İstanbul Küçükçekmece Mimar Sinan İlkokulunda Sınıf Öğretmeni Dinar Keskin Yılmaz ile Ümraniye  Nurettin Topçu İlkokulunda Sınıf Öğretmeni Özden Keskin’in bir araya gelmesi ile hayat bulan “Matematiği Sanatla Öğreniyorum” projesine Antalya’dan Gürem Öğretmenin, Mersin’den Nursel Öğretmenin, Hatay’dan Zeynep Öğretmenin, Ankara’dan Satı Öğretmenin ve Banu Öğretmenin, Bursa’dan Osman Öğretmenin, Kırklareli’nden Şenay Öğretmenin ve Emine Öğretmenin, Azerbaycan’dan Yegane Öğretmenin, Polonya’dan Barbara Öğretmenin ve Belçika’dan Renne Öğretmenin katılımıyla proje hayata geçirildi.

         İstanbul Ümraniye Nurettin Topçu İlkokulu 1/H sınıfı öğrencileri bu yıl hem okuma yazma öğrenirken hem de matematik konularını eğlenerek öğrenmeye başladılar. Kasım ayında projeye giriş çalışmaları kapsamında bir çok web 2.0 aracı kullandılar. Canva programı ile logo ve afiş tasarladılar, Momentcam programını kullanarak avatarlarını oluşturup Chatterpix programı ile avatarlarını konuşturarak kendilerini tanıttılar. Hazırlanan anket çalışmalarına katılarak oy kullandılar.

Projede yer alan bütün ortakların katılımı ile proje adımızın akrostiş şiirini yazdık ve ortak bir arka planda öğrencilerimiz seslendirdi. Aralık ayında “Matematiği Oyunla Öğreniyorum”teması kapsamında öğrenciler istedikleri matematik konuları ile ilgili kendi tasarladıkları materyaller ile oyunlar tasarladılar. Ocak ayında “Matematiği Müzikle Öğreniyorum”teması kapsamında öğrenciler istedikleri matematik konuları ile ilgili söz ve müzikleri kendilerine ait şarkılar yazdılar.

         Yapılan öğrenci webinarlarına ayın temasına uygun alanında uzman konuklar davet edilerek matematik ile sanat arasında köprü kuruluyor. Muharrem Baz, Burak Akkul, Rıza Çalımbay, Emre Engin, Şirin Sosyal ve Yılmaz Vural projemize destek amaçlı videolar göndermişlerdir.

         Öğrencilerimiz kasım,aralık ve ocak ayı çalışmalarını büyük bir ilgi ve heyacanla tamamladılar. Şubat ayında resimle, mart ayında hikaye, nisan ayında drama ile matematiği öğrenmeye devam edecekler. Öğrencilerimiz üretirken öğreniyor, öğrendikçe yeni fikirler geliştirerek sunum hazırlıyor ve arkadaşları ile paylaşarak akran öğrenimini gerçekleştiriyorlar.Yaparak yaşayarak öğrenmenin, yeteneklerini fark edip matematik konuları ile birlikte geliştirmenin,  çok yönlü bireyler yetiştirme konusunda öğretmenlere oldukça fayda sağlamaktadır.

        “Matematiği Sanatla Öğreniyorum” projesinde yer alan öğrencilerin  kavramları farklı temsil biçimleri ile ifade edip, matematiği öğrenmede deneyimleriyle matematiğe yönelik olumlu tutum geliştirerek matematiksel problemlere öz güvenli bir yaklaşım geliştirmeleri hedeflenmektedir. Böylece  sistemli, dikkatli, sabırlı ve sorumlu olma özelliklerini ile birlikte araştırma yapma, bilgi üretme ve kullanma becerilerini geliştirerek problem çözme sürecinde kendi düşünce ve akıl yürütmelerini rahatlıkla ifade edebileceklerdir. Matematiğin sanat ve estetikle ilişkisini fark eden öğrenciler matematiğin insanlığın ortak bir değeri olduğunun bilincinde olarak matematiğe değer vereceklerdir.Matematiksel kavramları anlayabilecek, bu kavramları günlük hayatta kullanabilecektir.  

      Matematiği Sanatla , Sanatı Matematiğe misafir eden bu projeyi, her öğretmen bir öğretim yöntemi olarak kullanıp öğrencilerin matematiğin başrol oyuncusu olmasına fırsat vermelidir.

  • 3 3
  • 31 Ocak 2021 03:22 1.652
  • demirciozden
  • Aktif Haberler
  • mosit
    01 Şubat 2021 14:05
    1 1
    Şekil itibariyle herkese şirin gözüken bir uygulama ancak dünyada çeşitli derslerin öğretimi ile ilgili nihai bir karara varılıp uygulamaya geçirilmiş değil. Bugün bu şekilde öğrenen öğrenci yarın sınavlarla testlere yoğunlaşmak makina düzenini almak zorunda başarılı olmak için. Matematiği sever amenna ama matematikte tüm soruları cevaplayacak adam lazım sisteme. Öncelikle sistemin baştan aşağı bu tür öğrenmelere açık hale getirilmesi okulların kamu binası görünümünden kurtulması gereklidir.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK