Matematikle Oynuyoruz ve My Nature My Future-Doğam Geleceğim Etwinning ProjeEtwinning Projeleri

İstanbul/Ataşehir Ali Fuat Cebesoy İlkokulu 2/A öğrencileri ve Öğretmenleri Elçin Dilşat Yavuz tarafından yürütülmekte olan projemizin isminin de bize çağrıştırdığı şekilde matematik ve oyun kavramlarını birleştirerek,öğrencilerde matematik bilinci oluşturmak, öğrencilerin ön yargılarından kurtularak matematik derslerini eğlenceli hale getirmek, sonrasında problem çözme becerileri geliştirerek analitik düşünmelerine imkan tanıyacak şekilde planlanmıştır. Öğrendiklerini kullanabilen yeni matematik materyalleri geliştirebilen bireyler olması için çalışılmaktadır.

Yerili ve yabancı ortakların istekli çalışmaları ile eylül ayında başlayan proje kapsamında ortaklar logo, afiş ve proje tanıtımları yapmaktadır. Ayrıca proje planı 2. sınıf müfredatı ile uyumlu ve web2 araçları ile desteklenmiş şekilde düzenlenerek öğrencilerde zihinsel beceriler geliştirmek amaçlanmaktadır. 

****************

My Nature My Future-Doğam Geleceğim Etwinning Projesi

Doğam, Geleceğim etwinning projemizin adından da anlaşılacağı gibi öğrencilerimizin doğaya daha çok yakınlaşmalarını, çevre bilinci ve doğa sevgisi geliştirmelerine fırsat tanımak amacı ile planlanmıştır. Projemiz yerli ve yabancı ortaklar ile eylül ayında logo,afiş ve tanıtımlar ile başladı. 

Proje planımızda öğrenciler geri dönüşümün önemini kavrayacak, doğa ve canlı ilişkisini yanıyarak, su döngüsünün ne olduğunu, hava kirliliği nedenlerinin neler olduğunu, atık pillerin ayrıştırılmasının gerekliliği, kuş yemi hazırlama gibi çok çeşitli etkinliklerle geliştirilmiştir. Proje öğrenci seviyesine uygun olarak, keyif alarak ve yaparak yaşayarak düzenlendi.

Mayıs ayına kadar devam edecek projemizde doğayı koruyarak geleceklerine sahip çıkmaları sağlanacak.

  • 1 0
  • 20 Eylül 2020 22:14 1.295
  • hüseyintemizel
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK