Mathematıc Cafe Projemiz

Kuruculuğunu Senem KALKAR ve Şadiye ÇAKIR'ın yaptığı Mathematic Cafe projesi; zor olarak algılanan matematik dersini günlük yaşamın içine dahil ederek ihtiyaç haline getirmeyi, ezberden uzak kavramaya dayalı öğrenme için materyaller geliştirmek, dersleri; oyunlar, bulmacalar, yarışmalar, drama ve web2 araçları ile zenginleştirip ilgi çekici hale getirmek üzerine kurulmuştur.

Bu kapsamda sayılar ile ilgili öğrenme materyalleri hazırlanmış, interaktif oyun havuzu oluşturulmuş; problem küpleri yapılmış, problemler masallara entegre edilerek bir problem kitabı hazırlanmıştır. Geometri konuları; geometrik şekillerle sanatsal tasarımlar, evde geometrik cisim sergisi yapılarak ve geometrik kahvaltı tabakları hazırlanarak günlük yaşamın içerisine dahil edilmiş; zamanı ölçme konularıyla ilgili öğrenme etkinlikleri ve dijital oyunlar hazırlanmış, karışık ülke takımları ile zihin haritaları oluşturulmuştur. Ölçme konuları ile ilgili olarak günlük yaşam becerileri üzerinde durulmuş, sıvıları ölçme konusunda meyve suyu yapımı; uzunlukları ölçme konusunda sosyal mesafeyi standart olmayan ölçme birimleri ile ölçümler yapılmış; kesirler konusunda ise kek yapılarak bütün- yarım-çeyrek parçaları gösterilmiştir. Yapılan çalışmalar işbirlikçi şekilde oluşturulan sanal sergi ile yaygınlaştırılmıştır.

Mathematic Cafe Sanal Sergimiz

Projemiz Türkiye'den 10,yurt dışından 5 ortakla yürütülmüştür.

Proje Ortakları:

Senem KALKAR- 5 Temmuz İlkokulu/HATAY

Şadiye ÇAKIR- İzmirlioğlu İlkokulu/ZONGULDAK

Bağdagül DUMAN YILMAZ- İzmirlioğlu İlkokulu/ZONGULDAK

Cevahir KAYA- Şevket Yardımcı İlkokulu/RİZE

Seda IŞIK NURANİ- Mehmet Akif Ersoy İlkokulu/ANKARA

Sevgi KAVAKÇI- Ödemiş Zafer İlkokulu/İZMİR

Gülsüm ALTUNTAŞ- Ödemiş Zafer İlkokulu/İZMİR

Gülümser KORKMAZ- Denizciler Mustafa Kemal İlkokulu/HATAY

Sevilay DANACI- Dr. Gani Bahadırlı İlkokulu/ HATAY

Fatmanur ÇAĞLAR- İBB Fatih Sultan Mehmet İlkokulu- İSTANBUL

 

  • 1 0
  • 07 Haziran 2021 18:48 423
  • Cevahir08
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK