Mathistory eTwinning Projesi

Ekim ayında onaylanan 10 Türk,1 Romanya ortaklı, Karabük Atatürk Ortaokulu ve TOKİ Cevizkent Bahaddin Gazi Ortaokulunun kuruculuğunda yürütülen, iki okuldan da onar öğrencinin katıldığı e-twinning MATHISTORY projesinin sonuna gelindi.

Karabük Atatürk Ortaokulu Matematik Öğretmeni Leyla KAYA GÜNER ve TOKİ Cevizkent Bahaddin Gazi Ortaokulu Matematik Öğretmeni Melahat CANSIZ'ın kurucu olduğu projeyle öğrenciler geçmişten günümüze matematiğe katkıda bulunmuş matematikçileri araştırdı, seçtikleri matematikçiye benzemeye çalıştı, bir matematikçiyi seslendirdi, bir matematikciyle röportaj yaptı,akrostiş şiirler yazdı,okullarında pi günü coşkusu yaşattı.

Farkli okullar ile iş birliği içinde gerçekleşen projedeki etkinliklerle öğrenciler teknolojiyi doğru şekilde kullanmayı öğrendiler.İngilizcelerini geliştirmek için güzel bir ortam yakaladılar.Matematikçilerden ilham aldılar ve matematik projelerinin hem eğlenceli hem öğretici olabileceğini yaşayarak gördüler.Veliler de çocuklarının matematiğe ilgisinin arttığını belirtti.

 

  • 0 0
  • 10 Mayıs 2022 21:59 416
  • leyla78
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK