Mavi Balina Oyununun Olumsuzluklarına Karşı Çocuklara Olumlu Yönde Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

aynuruyar
03 Nisan 2019 13:24

Mavi Balina adlı oyunu onyadığı iddia edilen Nevşehir derinkuyu özlüce köyünde B.M adlı çocuk intihar etti.cocuklara olumlu yönde nasıl yardımcı olabiliriz?

Ardacami
09 Nisan 2019 13:29

Böyle bir oyunu aslında hiç yapmicaklardı
Bu oyun çocuklara yasaklanmalı internet sitelerinden silinmeli oyun indirirken çocukların
Yanında olmalıyız bu benim düşüncem

alperpircioglu
04 Nisan 2019 10:00

Böyle bir oyunun varlığını, somut şekilde kanıtlamak mümkün müdür acaba? Çocuklardaki psikolojik sıkıntıları bu tarz tevafuk haline gelmiş konular üzerine yıkarak üzerimizden yükü atıyoruz.

aynuruyar - 04 Nisan 2019 10:11
Hocam zaten bu oyunu oynayanlar psikolojik olarak yalnız çocuklar.Bakın medyayı takip ederseniz Nevşehir ve Van da iki üzücü olay yaşandı.Nevşehir de vefat eden öğrenci ilkokulda benim öğrencimdi.site yöneticilerinden bu konuda bir forum başlıgı açmasını rica ediyorum.üzücü de olsa deneyimleri paylaşırsak belki bir çocugun hayatındaki olumsuzlukları farkedebiliriz.
alperpircioglu
04 Nisan 2019 10:09

Hollanda basınından kaynaklara gore böyle bir oyun yok. buluğ çağında ki çocuklar depresyonda ve mutsuz oldukları için intihar ediyorlar. Ancak medya işin içine böyle mistik ögeler katarak haber olmasını sağlıyor bu intiharların. Nitekim kimse de böyle bir oyunun varlığını kanıtlayamamış yada benzer isimlerde oyunlar varsa bile bunların intiharlara sebep olduğunu kanıtlayamamış bugüne kadar. O nedenle benim tavsiyem ailelere, çocuklarınızla ilgilenin, onlarla daha çok vakit geçirin. Anne, babalık onların cebine para koyup, okula gönderip, üstüne başına kıyafet almaktan ibaret değildir.

aynuruyar - 04 Nisan 2019 10:13
van valiliği bu sabah intihar etmekten vazgecen çocukların mavi balina oynadıgını onayladı.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK