Mayıs Ayı Boyunca Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik Etkinlikleri Yapılacak

Millî Eğitim Bakanlığının "Herkesin Bir Mesleği Olmalı" anlayışı çerçevesinde, öğrenciler, mayıs ayı boyunca "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" temasıyla mesleki ve teknik eğitimi hayatın merkezine taşıyan etkinliklere imza atacak.  

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, yaşam boyu öğrenmeyi merkeze alan yaklaşımla mesleki ve teknik eğitimi güçlendirmek amacıyla "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" temalı etkinlikler hayata geçiriliyor.
 
81 ilde mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" temasıyla gerçekleştirilecek etkinlikler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin erdem-değer-eylem yaklaşımı doğrultusunda yürütülecek.
 
Etkinliklerle, mesleki ve teknik eğitimin yalnızca okul ortamıyla sınırlı olmadığı; bireyin hayat boyu ihtiyaç duyacağı bilgi ve becerileri kazandıran, üretimle ve toplumla iç içe bir yapıya sahip olduğu vurgulanacak. Bu kapsamda öğrenciler; bakım, onarım, üretim, tasarım ve hizmet alanlarında gerçekleştirecekleri çalışmalarla hem mesleki becerilerini geliştirecek hem de bulundukları çevreye doğrudan katkı sunacak.
 
Öğretmenlere ve öğrencilere etkinliklerin planlanmasında rehberlik etmesi amacıyla "Ben Her Yerde Varım: Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" etkinlik kılavuzu hazırlandı. Kılavuzda üretim, geliştirme, sergileme ve uygulama faaliyetlerinin yanı sıra toplumsal fayda odaklı sosyal sorumluluk çalışmalarına da yer verildi.
 
Mayıs ayı boyunca yürütülecek etkinliklerde, 19 Mayıs ruhunu yansıtan azim, bağımsızlık, çalışkanlık ve vatanseverlik değerleri ile Ahilik geleneğinin meslek ahlakı, dürüstlük, emeğe saygı ve dayanışma değerleri ön plana çıkarılacak. Ayrıca kılavuzda, alanlara göre hazırlanmış örnek etkinlik önerileriyle uygulamalara yönelik yol gösterici içerikler de sunuldu.
 
Sergilerden atölye çalışmalarına, sektör buluşmalarından sosyal sorumluluk projelerine geniş bir yelpazede planlanan etkinliklerle, mesleki ve teknik eğitimin toplumla kurduğu bağın daha görünür hâle gelmesi hedefleniyor.
 
Gerçekleştirilecek faaliyetler; öğrencilerin girişimcilik, problem çözme, iş birliği ve sorumluluk alma becerilerini geliştirmelerine, farklı alanlarda kendilerini keşfetmelerine ve yetkinliklerini artırmalarına katkı sağlayacak.
 
Öğrencilerin gönüllülük esasıyla katılacağı çalışmalarla her bireyin bir meslek sahibi olmasına katkı sunulması, yaşam boyu öğrenme kültürünün güçlendirilmesi ve gençlerde topluma katkı bilincinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
 
"Ben Her Yerde Varım: Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" etkinlik kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.
  • Aktif Haberler
  • efe efe
    07 Mayıs 2026 12:35
    4 0
    Belki de amaç öğretmenlerin ders işlemesinin istenmemesidir.
    Belki de biz öğretmenler inat ediyoruzdur ders işlemek için...
    Not: ironi (yanlış anlayanlar için😉😊)
  • bahtiyarca
    05 Mayıs 2026 22:06
    14 0
    Bizler proje koordinatörü değil, eğitimciyiz. Sürekli bir etkinlik yetiştirme telaşından ders işleyemiyoruz; tutulan evraklar da cabası. Müsaade edin de asıl işimizi yapalım!
  • bulutça
    05 Mayıs 2026 08:26
    3 12
    “Maarif” ismi bakanlığımızda ilk kez geçmiyor arkadaşlar.

    1923-1935 yılları arasında “Maarif Vekâleti”
    1935-1941 yılları arasında “Kültür Bakanlığı”
    1941-1946 yılları arasında “Maarif Vekilliği”
    1946-1950 yılları arasında “Millî Eğitim Bakanlığı”
    1950-1960 yılları arasında “Maarif Vekâleti”
    1960-1983 yılları arasında “Millî Eğitim Bakanlığı”
    1983-1989 yılları arasında “Millî Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı”
    1989 yılından günümüze kadar da “Millî Eğitim Bakanlığı”
    adıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

    Yukarıdaki bilgiler :
    https://www.meb.gov.tr/milli-egitim-bakanliginin-kisa-tarihcesi/duyuru/8852
    sitesinden alıntıdır.
  • gitarz
    04 Mayıs 2026 22:48
    10 3
    Milli Eğitim Bakanlığı'nın sürekli öz Türkçe kelimeler yerine maarif vs kelimeler kullanmasını anlayamıyorum. Maarif yerine eğitim denmelidir! Ana dilimizi korumamız gerekiyor.
  • delininbiri
    04 Mayıs 2026 22:18
    8 0
    Bırakın biraz ders işleyelim.
  • mosit
    04 Mayıs 2026 21:45
    9 1
    Harizan ne ayı olacak acaba şimdiden sabırsızlanıyorum!!
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK