MEB Ara Tatil Programlarını Planladı

2019-2020 eğitim-öğretim dönemi içinde uygulanacak ilk ara tatil, 18-22 Kasım'da. Yarıyıl tatili, 17 Ocak-3 Şubat 2020'de. İkinci ara tatil ise 6-10 Nisan 2020'de yapılacak. Eğitim dönemi 19 Haziran 2020'de tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline geçilecek... Peki, ara tatillerde neler yapılacak?

 Öğrenciler yeni tatil sistemiyle birlikte bu yıl 4 kez tatil yapacak. İlk ara tatil ise 19-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. 18 milyon öğrenci bir hafta sürecek tatil boyunca hem renkli etkinliklere katılıp eğlenecek hem de uygulamalı eğitimler sayesinde bilgi edinecek.

Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, 81 il milli eğitim müdürlükleri için, "gezi", "sağlık doğa ve çevre", "bilgi ve teknoloji", "iletişim", "okuryazarlık", "sanatsal faaliyetler", "sportif faaliyetler", "araştırma ve gözlem", "oyun oynama ve bulmaca çözme", "sosyal sorumluluk", "günlük yaşam becerileri", "el sanatları", "bilim", "yardımlaşma", "kariyer planlama" ve "aile günü" olmak üzere 16 ana başlık belirledi. Etkinlikler illere göre değişiklik gösterecek.

ÇOCUKLAR EBEVEYNLERİNİN İŞ YERLERİNİ ZİYARET EDECEK

İlk ara tatil çocukları sevindirirken velileri düşündürüyor. Özellikle çalışan annelerin çoğunluğu, ilk ara tatilde çocuklarının yanında olamayacak. Kimi veliler tatil sürecinde çocuklarını parti organizasyon evlerine göndermeyi düşünürken kimi velilerin umudu, çocuklarını anneanne, babaanne ya da yakın akrabaya bırakmak. MEB, ara tatilde çalışan ebeveynleri de ilgilendiren bir program hazırladı. Öğrenciler, ara tatilin bir gününü anne ya da babalarının iş yerlerinin ziyaretine ayıracak.

VELİLERİN 3 DÜŞÜNCESİ VAR: DERS - EVDE OTURMAK - SOSYAL AKTİVİTE

Ara tatil programlarıyla ilgili velilere yöneltilen sorularda genel olarak üç farklı cevaplar alındı. Velilerin bir kısmı, özellikle çocukları son sınıfta olanlar- çocuklarının ders çalışmasından yana. Bir kısmı ise maddi yetersizlik yüzünden evden çıkamayacağını ancak ücretsiz aktivitelerin bir kısmına gitmeye çalışacaklarını söyledi. Velilerin büyük çoğunluğu da ara tatili bir aktivite haftasına çevirmeyi planlıyor.

İŞTE BAZI İLLERDE YAPILACAK ETKİNLİKLER

ADANA'DA ATIK SU TESİSLERİ GEZİLECEK, İZMİR'DE TEKNE TURU YAPILACAK

ADANA'DA ZİYARET EDİLECEK YERLER:

Akyatan Lagün Gölü, Aladağlar Milli Park, Yumurtalık Lagünleri Milli Parkı, Anavarza ve Akören Ören Yeri, Sofulu Çöplüğü Geri Dönüşüm ve Yenilebilir Enerji Merkezi, Organize Sanayi Atık Su Tesisleri, Adana Müze Kompleksi, Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi, Etnoğrafya Müzesi, Adana Garnizon Şehitliği, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi.

ADANA'DA YAPILACAK ETKİNLİKLER: Anne-babanın iş yerini ziyaret, Adana Altyapı Tesisleri ve Adana Demirspor Tesislerinde sportif etkinlikler, Çukurova Üniversitesi Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde sağlık eğitimi, Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yardımlaşma bilinci, Türk Kızılay'ı ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nde sağlık eğitimi, Çukurova Üniversitesi Teknokent'te bilgi ve teknoloji eğitimi, Kök Değerler ile Aile Büyükleri ile Sohbet, Doyasıya Eğleniyorum, Ekrana değil Arkadaşına Bak, İş Başı Gözlem, Uzay ve Uzaydaki Cisimlerin Gözlemlenmesi, Çimlenme ve Küflenmenin Oluşumunu Gözlemleme, Sokak Hayvanlarına Yuva Yapma, Tohum Ekimi, Toplum Hizmeti Çalışmaları...

ADANA'DA KURULACAK ATÖLYELER: Robotik Kodlama Atölyesi, Tasarım Beceri-STEM Atölyesi, Endüstri 4.0 Teknoloji Atölyesi, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Okur-Yazarlığı Eğitimi, Edebiyat Atölyesi, Sanat Atölyesi, Bez Çanta Atölyesi, Origami ve Kirigami Atölyesi, Geleneksel Türk El Sanatları Atölyesi, Kilim veya Halı Dokuma Atölyesi, Oyuncak Kukla Atölyesi, Ebru Sanat Atölyesi, Filografi...

ADANA'DA VERİLECEK EĞİTİMLER: Etkili İletişim Eğitimi, Diksiyon Eğitimi, Empati Kurma Eğitimi, Öfke Kontrolü ve Kriz Yönetimi, Tatil Günlüğü.

ADANA'DA YAPILACAK KONSER, FESTİVAL VE TURNUVALAR: Liseler arası Tiyatro Festivali, BİLSEM ve Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Konserleri, Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvaları, Kurtuluş Kupası Basketbol Turnuvası, Kurtuluş Kupası Su Topu Turnuvaları, Kurtuluş Kupası Yüzme Turnuvaları.

ARA TATİLDE İZMİR'DE YAPILACAKLAR

20 Kasım 2019: Akıl-Zeka Oyunları öğretmen turnuvası

20 Kasım 2019: Öğretmenler Arası Yöresel Yemek Yarışması

21 Kasım 2019: Masal Anlatıcılığı Atölyesi

21 Kasım 2019:Fark Yaratan Öğretmen Semineri- Zeliş KURT

22 Kasım 2019: Öğretmenler Grubu Müzik ve Şiir Dinletisi, Öğretmenler için Tekne Turu,

25 İlçede Okul Aile İşbirliği Geliştirme Programı Kursları

- Zeka Oyunları Uygulamaları Eğitimi Kursları: (ALİAĞA / BAYINDIR / KARŞIYAKA / KINIK / SELÇUK / URLA / BUCA / TORBALI / MENEMEN / KARABAĞLAR)

-Arduino Uygulamaları Kursları: (BEYDAĞ / BORNOVA / CEŞME / KARŞIYAKA / KİRAZ / KONAK / MENDERES / MENEMEN / NARLIDERE / ÖDEMİŞ / URLA / ALİAĞA / BERGAMA)

-Stem Temel Seviye Kursları: (MENDERES)

-Özel Eğitim Uygulamaları Kursu: KARABAĞLAR / GÜZELBAHÇE / MENEMEN / BUCA / ÖDEMİŞ)

- Masal Anlatıcılığı Eğitimi Kursu: (KONAK)

- Test Hazırlama Teknikleri Kursu: (MENDERES)

- Temel Robotik Kursu: (BAYRAKLI)

- Sınıf İçi Öğretmen Yeterliğinin Geliştirilmesi Semineri: (KARŞIYAKA)

- AB Projeleri Hazırlama Teknikleri Kursu: (İL MEM)

2019-2020 eğitim-öğretim dönemi içinde uygulanacak ilk ara tatil, 18-22 Kasım'da, yarıyıl tatili, 17 Ocak-3 Şubat 2020'de, ikinci ara tatil 6-10 Nisan 2020'de yapılacak.

Eğitim dönemi 19 Haziran 2020'de tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline geçilecek.

 

  • 0 28
  • 14 Kasım 2019 23:31 14.167
  • Aktif Haberler
  • nurdan90
    18 Kasım 2019 17:05
    1 0
    Zorlama etkinlikler ve müdürün en iyi benim, ben sizden daha çok şey biliyorum, siz okumuyorsunuz kendinizi geliştirmiyorsunuz konuşmaları can sıkıyor.....öğretmenler bile çocukları böyle hor ve cahil görmüyor.
  • tahir1699
    16 Kasım 2019 02:02
    18 2
    Evet yapılan uygulamaları tabi ki eleştirebilme hakkımız var.
    Neden?
    Çünkü çocuklara dinlenme getirilirken
    öğretmen dinlenmeyi hak etmedi mi?
    Yapılan uygulama ve etkinlikler aynı yaz tatilinde çocuklara uygulanan yaz programlarına benzetilmiş.
    Kimimiz izcilik etkinliklerine, kimimiz yüzme kurslarına, tekvando kurslarına, vs. gönderiliyor!!!
    Öğretmenlerimin bir haftasının
    böyle zorlama etkinliklerle doldurulması bizi dinlendirecek mi?
    Çok mu kaynaşacağız?
    Tatil dönüşü motivasyonumuzu mu artıracak?
    Her halde anketler yapılmış.
    Öğretmenlerin %90'ı böyle bir ara tatil istemiş.
  • zb77
    15 Kasım 2019 21:55
    8 21
    Malesef insanımızda yapılan herşeyi eleştirme huyu var. Birincisi bu tatil gökten zembille inmedi , var olan yaz tatilinden kesilerek yapıldı. İkincisi yurt dışında da tatiller bu şekilde, parçalı daha kısa süreli. Üçüncüsü bizim sorunumuz eğitim öğretimin süresi değil niteliği. Ben iyi gözle bakıyorum ve ilerleyen zamanlarda daha iyi planlamalarla çocukların ücretsiz müze, gezi, sinema, kidzania türü aktivitelere erişmesi sağlanır diyorum.
  • toprakana
    15 Kasım 2019 20:52
    12 12
    Sayın hocalarım bu mesele her gündem olduğunda çalışan annenin çocuğu muhabbeti dönüyor , adı üstünde çalışan anne çalışıyorsa bunları göze almalı bence adamlarin buna nasıl bir çözüm bulmasını bekliyorsunuz çocuğu olan anneler gelmesin mi diyecekler nasıl olacak bu iş ?
  • KASIM05
    15 Kasım 2019 20:42
    26 8
    Bir çok arkadaş çalışan anne babaların çocukları ne olacak diye sormuş. Beni mazur görün ama anlayamadığım husus şu:
    1) Oradan bakınca okul çocukların bakımevi, öğretmenlerde öğrencilerin bakıcısı gibi mi görünüyor?
    2) Bu çocuklara yaz tatilinde veya 15 tatilde kim bakıyor?
    Herkese güzel ve verimli bir ara dönem diliyorum.
  • zeynepgulsu
    15 Kasım 2019 20:41
    4 12
    Her ile her alanda etkinlik planlanmis.Genel anlamda guzel ama uygulanabilirligi tartisilir.Ayrica calisan anneler hic dusunulmemis.Yine cocuklarimizi canta gibi yanimizda tasiyacagiz.Mesela ben.1 hafta argede gorevlendirildim.Kizimida yanimda tasicagim.Okula gitseydim okula goturecektim.Cocuk icin tatilin de anlami kalmadi boylece.
  • aretias28
    15 Kasım 2019 18:35
    6 12
    evet..anasi babasi calisanlarin cocuklari ne olacak..benim cocuklarim zaten surekli ya anasinin yaninda ya da babasinin..seminerde yine ya anasinin ya da babasinin yaninda olacak..ee..ne anladik bu isten..
  • pinhanyar
    15 Kasım 2019 15:44
    7 0
    Linklere tıklayınca illerin çoğu boş, örneğin Ankara sayfa bulunamadı diyor, velilere iletmek üzere idarecilerimiz linki gönderdi ancak girip baktım bir şey yok, gönderemem bu haliyle linki..
  • bir adam
    15 Kasım 2019 15:27
    5 14
    Köy okulunda olan arkadaşlar siz de köye uygun etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Ne bileyim veliler ile film izleyin. Öğrenciler ve babaları ile maç yapın. Kitap okuyun. Biz bunları yapıyoruz.
  • laylaylom_
    15 Kasım 2019 14:07
    11 3
    Köy okulunda çalışıyorum ve öğrencilerimin hiçbiri bu etkinliklere katılamayacaklar. Şu etkinlikleri merkez okullara göre hazırlamaktan vazgeçseler keşke. Merkezdekiler çocuk da bizimkiler değil mi?
  • scorpios
    15 Kasım 2019 13:52
    5 11
    Karı, koca çalışanların çocuklarına kimin bakacağını da planladı mı?
  • hagrid34
    15 Kasım 2019 13:33
    23 12
    Samsun un ara tatil ekinliğini çok beğendim.
    Etkinlik adı: ''İbadethanelerimizin Temizliği''

    Diyanet bütçeden 11.5 milyar TL pay alacak.

    Öğrencilere ibadethaneleri temizletecekler. Peki bu bütçeyi nerede kullanacaklar ?
  • tatanka82
    15 Kasım 2019 11:41
    16 0
    Kervan yolda düzülür nasilsa, bakanlığımız çağ atlatmaya devam ediyor.
  • basogretmen16
    15 Kasım 2019 11:04
    9 0
    Çok güzel de bu yerler öğrencilere ücretsiz olmazsa eğitimde eşitlik ilkesine uyulmamış olur
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK