MEB, Emeklilikten Boşalan Kadroları Yer Değiştirmelere Dahil Etmelidir

Eğitim-İş tarafından yapılan açıklama;

''Eğitim-İş olarak yaptığımız başvurularda, katıldığımız toplantılarda gündeme getirdiğimiz bir konunun daha çözüme kavuşacağını görüyoruz.

Bakanlık; her yıl öğretmenlerin yer değiştirmelerini emeklilik sürecinden önce (Mayıs-Haziran) yaptığı için emeklilikten boşalan kadrolar yer değiştirmelere yansımıyordu.

Yer değiştirme ile ilgili bir çok sorunun yanında yer değiştirme takvimini de sürekli gündemde tutmaya çalıştık.

MEB bu yıl ilk kez yer değiştirme takvimini emeklilik onaylarından sonraya aldı. Bugünlerde emekli öğretmenlerin ayrılma işlemleri tamamlanmaktadır. Bazı öğretmenlerin ayrılma işlemi mevcut yer değiştirme takvimine yetişmese de büyük bir çoğunluğu yetişecektir. Bugün ilan edilen listelerde bu kurumların görülmemesi ilişik kesme işleminin tamamlanmamasından kaynaklanmakta olup ilişik kesilince atamada kullanılabilecektir.

Bilindiği üzere bu yıl il içi yer değiştirmelerde başvurular 20-27 Temmuz 2020 tarihleri arasında alınacak. İl içi yer değiştirmede tercihler yapılırken sadece boş kadrosu olan okullar değil boş dolu tüm okullar tercih edilebilmektedir. Çünkü başvuru sonrasında emeklilik ya da o atamada yer değiştirme nedeniyle boşalan kadrolara da atama yapılmaktadır.

MEB’in emeklilikten boşalacak tüm kadroların sisteme yansıtılması ve yer değiştirmede kullanılabilmesi için gecikmeli olarak başlayan il içi yer değiştirme başvurularının uzatılması ve sonuçlarının açıklanmasının bayram tatili de göz önüne alınarak 4-5 Ağustos tarihlerine alınmasını öneriyoruz. Böylece Temmuz sonuna kadar ilişik kesmek zorunda olan emekliye ayrılan öğretmenlerin boşaltacakları kadrolar da il içi yer değiştirmelerde kullanılmış olacaktır.

Bakanlık ayrıca tüm il milli eğitim müdürlüklerini uyararak en azından mevcut boş kadroların resmi sitelerinden duyurmalarını sağlamalıdır.''

 

EĞİTİM-İŞ MERKEZ YÖNETİM KURULU

  • 16 0
  • 23 Temmuz 2020 13:18 11.270
  • Aktif Haberler
  • oguzalpturk
    25 Temmuz 2020 18:06
    1 0
    İl içi atama il dışına açılacak norm sayısını degusyurmez
  • eren_87
    25 Temmuz 2020 12:11
    1 0
    Norm kadro işlemleri halledildikten sonra il içi ve il dışı atamalar birlikte yapılmalı, ücretli için ayrılan yerler de açık gosterilmeli.
  • scorpios
    24 Temmuz 2020 17:45
    1 0
    Bizim okulda emekli olan arkadaşın kadrosu il içine açıldı. Ama diğerlerini bilmem(Düzce)
  • uzunkale
    24 Temmuz 2020 12:58
    7 2
    atamalarda öncelik il içi isteyen öğretmenlerin olmalı sonuçta özür grubu isteyen öğretmenler il dışı ve ve il içi de isteyebilmekte.özür grubundan isteyen öğretmenler en son ortada kalan yerlerden birine atanabilir.Ama özür grubuna yer ayırt etmek nedeniyle il içine açmamak mantıklı değil.şahsen öğretmen olarak söylemek isterim ki özür grubundan hakkım var diye çok düşük hizmet puanımla yüksek puanlı okullara gelerek kimsenin hakkını yemek istemem...
  • uzunkale
    24 Temmuz 2020 12:53
    1 2
    atamalarda öncelik il içi isteyen öğretmenlerin olmalı sonuçta özür grubu isteyen öğretmenler il dışı ve ve il içi de isteyebilmekte.özür grubundan isteyen öğretmenler en son ortada kalan yerlerden birine atanabilir.Ama özür grubuna yer ayırt etmek nedeniyle il içine açmamak mantıklı değil.şahsen öğretmen olarak söylemek isterim ki özür grubundan hakkım var diye çok düşük hizmet puanımla yüksek puanlı okullara gelerek kimsenin hakkını yemek istemem...
  • uzunkale
    24 Temmuz 2020 12:47
    3 2
    boş normların hepsi öncelikle il içi atama isteyen öğretmenlerin hakkıdır. hizmet puanı önceliğine göre atama olur.daha sonra il dışı ve özür grubununun. ÖZÜR GRUBUNA başvuran öğrt. aynı zamanda il içi ve il dısına da tayin isteyebiliyor. söylediğim gibi hizmet puan önceliği puanı düşük olan özür grupları da en son nereler kalmışsa ona razı olmalılar puanlarına göre yani sonuçta hiç bir öğretmenin başka bir öğretmenden ayrıcalığı yok.özür grubundan hakkım var diye bir öğretmen olarak söylemek isterim ki çok yüksek puanlı okullara gidip te kimsenin hakkını yemem...
  • hazanın dünyası
    24 Temmuz 2020 01:24
    8 0
    Kördüğüm bir atama çeşidi olan il içi atamaların önü açılmalıdır, emekli kadrolari gösterildiği gibi sıra tayin sistemi de geri gelmelidir.
    Hakkaniyetli atama sistemine geçilmelidir. Sıradışi yöntemlerle boşalan kadroları doldurmak hiçbir kimseye yaramaz, kul hakkıdır!
  • ekremerden
    24 Temmuz 2020 00:20
    3 0
    İl içi atamasında il dışı konuşmak da ne arkadaşlar
  • pusat777
    23 Temmuz 2020 23:42
    2 0
    Sınıf öğretmeninin Isparta merkezde yer değiştirebilmesi için mahkemeden yazı getirmesi gerekiyor.Ancak mahkemede kazanan sınıf öğretmenleri il içinde yer değiştiriyor.
  • göbekligeneral
    23 Temmuz 2020 22:45
    5 1
    Atamalar konusunda çakıştay düzenlendi hani nerde sonuç?
  • smileplease03
    23 Temmuz 2020 22:33
    10 0
    Sınıfçının yer değiştirmesi çok zor, Allah yar ve yardımcınız olsun...
  • abete
    23 Temmuz 2020 21:13
    3 0
    İl içinde bosalan yerlere sadece ozur grubu mu gelecek? Gecen yil hic mi il dışina yer açilmadi ?
  • KASIM05
    23 Temmuz 2020 21:08
    8 1
    İl içinde bütün boşlukların açılması il dışını etkilemez. Çünkü il içiyle o ilin genel normu değişmez. İl içinde yer değiştirenin boşalttığı yer de il dışına açılabilir. Yeter ki ataması yapılana iptal hakkı verilmesin.
    İl içi özür grubuna gelince, il içinde ilçeler arasındaki özür grubu ataması başımın üstinde yeri var. Eşler ayrı il veya ayrı ilçede olmasın. Ama aynı ilçe içinde özür grubu ataması bana göre adaletsizlik. Çoğu yerde eşlerin ikisi ilçe ( il) merkezinde oturuyor, -yani aslında ayrı değiller- eşlerin biri merkezde biri köyde çalışıyor eş özrü ile köydeki eş düşük puanla merkeze geliyor. Eşi çalışmayıp yıllarca o köyde çalışan diğer öğretmen ise yüksek puanı olsa bile bir çok yer eş özrüne açıldığı için yine yıllarca köyde çalışmak zorunda kalıyor.
    Eş özrü ile ilgili son düşüncem, herkes açık yok eşimizden ayrıyız diye sitemde bulunuyor ancak, amaç üzüm yemekse ve eşi ile bir arada olmak istiyorsa batıdaki doğuda bulunan eşinin yanına gitsin deyince kabul edilmiyor. Ama eşi çalışmayan birinin yıllarca doğuda kalması onun kaderi denilebiliyor.
    Neyse Allah herkesin gönlüne göre hayırlısını versin.
  • cmustafaengin
    23 Temmuz 2020 21:03
    8 2
    Arkadaşlar Cidden ÖĞRETMEN mi yorum yapanlar?
    Yahu diyorsunuz ki emeklilerden açılan yerler il içi için açılırsa, il dışı nasıl gelecek?

    Yahu inanmıyorum size! Öğretmenler aynı şehir içinde değişim yapacak işte. Size eksik görülen 10 yer yine 10 olacak! Normalde emekliler hep özür grubu için avantaj olurdu ya da norm fazlası için. Yani durum değişmiyor.

    Ayrıca sizde istediğiniz ile gidince ki eğer sınıfçı iseniz köyde kalacaksınız bir ömür! Bunları düşünüp yorum atın. Mevcut durumunuza göre bencillik yapıyorsunuz!

    Ayrıca dediğim gibi bu seneye özgü bir olay bu. Onun dışında il içine ve il dışına açılmıyor zaten HAYAL ETTİĞİMİZ yerler! Özür grubuna açılıyor.
  • kahraman111984
    23 Temmuz 2020 18:01
    1 5
    İl dışı yerinde kalacak o zaman
  • okulum123
    23 Temmuz 2020 17:19
    4 3
    İl içindeki boşalan yerlere de özür grubu gelecek hocam.
  • laylaylom_
    23 Temmuz 2020 17:15
    7 1
    Bizim de anne babamız var ve artık onların yanında olmak istiyoruz. Tek aile eş değil. Eş durumuna açılan normların yarısı il içi il dışına da gösterilsin. Sağlık özrü tabii ki hepsinden bağımsız yapılmalı. Yıllardır dağ köylerinde çalıştık bari bu sene emeklilerin normları bize açık gösterilsin.
  • hhmetl
    23 Temmuz 2020 17:09
    0 4
    evet uzatılsın özür durumu ve il dışı için kontenjanın bi kısmı kapatılabilir kimse hep bana demiyor ki adaletli olunsun
  • nez_50
    23 Temmuz 2020 16:47
    5 1
    Malesef herşeyde olduğu gibi atama konusunda da birlik olamıyoruz. Elbette herkes kendine göre haklı ancak hakkımızı ararken başkalarının hakkını da gözetmeliyiz. İl içine kadrolar boş olduğu halde açılmadı ve bu yıllardır böyle ama buna özür grubuna ayırmışlar bak bak demekte yanlış. Çözüm birbirimizi ezmek değil arkadaşlar kadroların tam anlamıyla yansıtılmasıyla ancak sorunlar çözülür. Atama dönemlerinde kapalı okullara bir bakıyoruz hooop ücretli öğretmen verilmiş.Madem bu okulda açık var neden il içi il dışında ya da özür grubunda açık gösterilmez??? İşte sorun tam da bu onun için birbirimizi yıpratmayı bırakmalıyız birlik olmalıyız nacizane fikrim
  • Unexpected
    23 Temmuz 2020 16:11
    6 20
    Tum kadrolar il icine gosterilirse, ozur durumu olanlar nasil tayin olacak?
  • ruzgarneo
    23 Temmuz 2020 15:34
    16 6
    Biz de bunu istiyoruz. Boşalan tüm kadrolar il içine gösterilmelidir. Ya emeklilik takvimini geri çekeceksin yada il içi takvimini ileri alacaksın. iyi niyetliysen, sözünde duracaksan böyle yapacaksın.
  • neo24
    23 Temmuz 2020 15:18
    10 4
    Aynen öyle uzatilsin...
    Zaten puanlarda da çok karmaşa var en iyisi ilici uzatilsin..
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK