MEB, Matematik Seferberliği Başlatıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, birçok öğrencinin sıkıntı yaşadığı matematik dersini sevdirmek için seferberlik başlattı. Gezici müzeden çizgi filmlere, çocuk oyunlarından dans ve dramaya kadar birçok enstrümandan yararlanılarak matematik derslerinin eğlenceli ve keyifli bir hale getirilmesi amaçlanıyor.

Hürriyet'ten Nuran ÇAKMAKÇI'nın haberine göre; Öğrencilerin büyük çoğunluğunun ‘zor ders’ önyargısıyla yaklaştığı ve bu önyargı yüzünden de bir türlü barışamadığı matematik, günlük yaşam becerilerine uyarlanacak. Okulöncesinden üniversiteye kadar tüm kademelerde matematik öğrenmeyi kolaylaştırıp, küçük yaştan itibaren sevdirecek bu seferberlikte hedef öğrencilerin eğlenerek, oynayarak öğrenmeleri. Öğretmenlerin de matematik alanındaki mesleki gelişimlerini destekleyeceklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yeni yaklaşımla öğrencilerimizin matematiği severek öğrenmelerini ve yaşama uyarlamalarını hedefliyoruz” diyor. Bakan Özer’e ipuçlarını verdiği yeni yaklaşımın detaylarını sordum:

ÜNİVERSİTELER VE TÜBİTAK’LA İŞBİRLİĞİ

“Matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştireceğiz. Çocuklarımızın matematiksel düşünme becerisini kazanacağı, öğrenmeyi kolaylaştıran ve sevdiren eğitim materyalleri, etkinlikler ve atölyeler geliştireceğiz. Matematik seferberliği için öğrenci, öğretmen, veli, yönetici, üniversiteler ve diğer tüm paydaşlarla birlikte hareket ediyoruz. TÜBİTAK ile işbirliğimizi güçlendirdik. Kuracağımız ‘MEB Matematik Eğitim Platformu’ ile tüm paydaşları ‘Matematik için el ele’ tutuşturacağız. Akademi ve sahayı bir araya getirerek, öğretmenlerimizin yaptıkları çalışmaları paylaşma fırsatı bulacağı, öğrenci ve velilerimizin zengin matematik kaynağına ulaşacağı aktif ve dinamik bir ortam oluşturacağız.

HER AN HER YERDE ÖĞRENME İMKÂNI

‘Her an her yerde matematik’ diyerek, öğretmenlerimizin belirledikleri ihtiyaçlar doğrultusunda matematiğin her alandaki yansımasının öğrencilerimizle uygulamalı olarak buluşması yönünde somut adımlar atacağız. Yeni yaklaşımla öğrencilerimizin matematiği severek öğrenmelerini ve yaşama uyarlamalarını hedefliyoruz. Öğrencileri soyut bilgi yığınından kurtarıp o bilgileri hayatta pratik şeylere dönüştürerek kalıcı öğrenmelerini sağlamak istiyoruz. Matematik, sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıksın, tüm öğrencilerin günlük yaşamla bağdaştırabildikleri keyifli bir ders olsun istiyoruz. Matematik seferberliği kapsamında TÜBİTAK ve üniversiteler ile ortak çalışmalar yürüteceğiz. TÜBİTAK ile işbirliği protokolünde son aşamaya geldik.

 

Yazının devamı için tıklayınız...

 

  • 3 6
  • 06 Mart 2022 15:50 7.367
  • alonewolf
  • Aktif Haberler
  • HLDD
    08 Mart 2022 20:43
    2 1
    Dort islemi tamanlamiyla ogrenememis bir cocuga uslu sayilar,koklu sayilar ,denklemleri ogretmeye calisiyoruz.Gittikce matematikten uzaklasiyorlar.Bir sure sonrada zaten yapamiyorum diyerek tamamen birakiyorlar.
    Isin ozeti matematik mufredati azaltilmali
  • volkankaz
    08 Mart 2022 18:29
    3 0
    Okullarda genelde depoda duran devletin gönderdiği matematik araç ve gereçlerini çocuklar severek kullanıyor.
  • mosit
    08 Mart 2022 11:00
    4 0
    Matematik sınıfı ve materyaller olsa matematik bir kat daha güzel olur. Şimdi bile keyifli. Uzmanlardan görüş alanlar bu öğrencilerin somut işlemler döneminde olup materyal ile öğrenmesi gerektiğini okullara matematik sınıfları kurulması gerektiğini neden söylemiyorlar acaba?
  • irish
    08 Mart 2022 10:24
    6 0
    Mevcutları en fazla 20 olacak şekilde düzenleme yap.
    Bak bakalım çocukların sevmediği ders kalıyor mu?
    Gerçek seferberlik budur.
  • muhammed07
    07 Mart 2022 21:27
    19 0
    20 yıllık sınıf öğretmeniyim. Öğrencilerime en çok sevdiğin ders diye sorduğumda çoğunlukla öğrenciler matematik diyor.(Belki sizlerin de öyledir.) Zannımca ilkokul matematiğinde bir takım pürüzler olmasına rağmen fazla bir sorun yok. Asıl sorun ortaokul matematiğinde. Bunu gözden kaçırıyorlar.
  • joje
    07 Mart 2022 16:26
    22 0
    Müfredattaki gereksiz konuları çıkararak başlayabilirler. Örneğin Toplama işleminin sonucunu tahmin etme...
  • senerdemir
    07 Mart 2022 16:03
    5 1
    Çocukların önünde işe başlayıncaya kadar 3 tane kader boyutunda (LGS, TYT/AYT, KPSS) eleme sınavı olduğu sürece hiç bir sistem oturmaz, tutmaz...
  • bekhas
    07 Mart 2022 12:09
    9 4
    Ders eğitimhanedeki matematik modülünü kullanıyorum,
    çocuklar matematiği çok seviyor :)
    (1.sınıf)
  • Oddo38
    07 Mart 2022 10:42
    7 1
    Sağlıklı ve çocukların yeteneklerine göre bir sistem inşaa etmeden çocuklara şunu-bunu sevdireyimlerle olacak iş değil.

    Güzel bir sistem kurulmalı ki bu tür işlere gerek kalmadan çocuk kendi motivasyonunu sağlamalı.

    Bir yerden başlamalıyız. Güzel insan yetiştirmek ilk amaç olmalı. Yoksa halimiz malum.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK