MEB, Matematik Seferberliği Başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem öğrenimini kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi sevmelerini sağlamak amacıyla Matematik Seferberliği başlattı. MEB Şûra Salonu’nda dün düzenlenen tanıtım töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştireceklerini belirterek gelecekle ilgili yeni bir adım atmanın heyecanını yaşadıklarını aktardı.

Eğitimde fırsat eşitliğinin kilit taşının matematik öğretimi olduğuna inandığını dile getiren Özer, “Matematik sadece sayısal eğilimi olan öğrencilerimize değil sözel eğilimi olan öğrencilerimize de eşit ağırlığa eğilimi olan öğrencilerimize de lazım. Aslında bu paradigmayı değiştirmemiz gerekiyor” dedi. Matematiğin her insan için, hayatı anlaması, yorumlaması için ve hayatın içerisinde rasyonel bir şekilde yol yürüyebilmesi için gerekli olan bir enstrüman sağladığını kaydeden Özer, “İşte bizler gençlerimizi 21. yüzyılın dünyasına bu yeteneklerle yetiştirmek için matematik seferberliğini hep birlikte bugün başlatmış oluyoruz. İnşallah bu, adım adım 81 ile ve 922 ilçemize yaygınlaşarak çok güzel başarı hikâyeleri ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

 

  • 2 8
  • 18 Mayıs 2022 12:30 2.797
  • Aktif Haberler
  • göbekligeneral
    23 Mayıs 2022 10:37
    5 0
    bu kaçıncı seferberlik sayısını unuttum.
  • halisane42
    22 Mayıs 2022 22:20
    9 0
    Asıl Türkçe seferberliği başlatmalı bence!!?
    Okuduğunu anlamayan, dinlediğini/anladığını anlatamayan/özetleyemeyen/düzgün cümlelerle yazıya dökemeyen öğrenciler çoğalıyor!!?
    Bu yüzden çok kitap okumak büyük önem arz etmekte!!?
  • mosit
    20 Mayıs 2022 23:32
    5 2
    Meb Uzman Öğretmenlik için arşivde belge arama seferberliği başlatmıştır. Asıl bu haber yapılmalıdır. Öbür türlü seferberlikler her hafta başlıyor.
  • nidelimm
    18 Mayıs 2022 22:15
    9 3
    Seferberlik başlatılacaksa ilk önce matematik kazanımlarını anasınıfından başlayarak ve ona göre diğer kademelere ayarlı bir şekilde düzenlenerek yapılmalı... Daha 1. sınıfta çocuklar problemler ile matematikten soğutuluyor.. Bu lise sona kadar öyle bir ayarlanmalı ki , çocuklar matematiği seve seve yapsın bıktırmadan , usandırmadan gidebilsin... Seferberlik anasınıfından başlanrak ilerletilmeli.. İşin temeline bakın temenline...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK