MEB, Okullarda Metaverse Altyapısı Hazırlıklarına Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda Metaverse altyapısı hazırlıklarına başladı. Web3 Teknolojileri Derneği Başkanı Buğra Ayan, “Öğrenciler, tarih dersinde zamanda yolculuk yapıp coğrafya dersinde farklı bir mekânı gözlemleyebilecekler” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde sanal gerçeklik uygulamalarına geçmeye hazırlanıyor. Öğrencilerin eğitiminin meta evren ile güçlendirilmesinin bir fırsat olduğunu söyleyen Web3 Teknolojileri Derneği Başkanı Buğra Ayan, yaşanabilecek durumları anlattı.

DERS İÇERİKLERİ ZENGİNLEŞECEK

Dijital dönüşümle birlikte öğretmen ve öğrencilerin teknolojiye daha iyi adapte olacaklarını ifade eden Ayan, “Eğitim içeriklerinin zenginleşmesi noktasında önemli değişimler olabilir. Örneğin EBA sisteminde öğrenciler soru çözdükçe elde ettiği puanlar metaverse evreninde NFT’den (dijital sanat eserleri) oluşan çeşitli hediyelere dönüşebilir. Oyunlaştırmanın çok güçlü bir şekilde var olacağı bu süreçte öğrenci dijital varlıklarını artırmak için eğitim portalı üzerinde çok daha fazla vakit geçirmek isteyebilir. Benzer öğretmenlerin içerik üretimleri artabilir ve zenginleşebilir” dedi.

GÜÇLÜ BİR MOTİVASYON KAYNAĞI

Meta evren adı altında görülecek şeylerin temelde sanal gerçeklik olduğuna dikkat çeken Ayan, “Öğrenciler, sanal gerçeklikle farklı ortamlara erişme imkanına sahip olacaklar. Yani tarih dersinde zamanda yolculuk, coğrafya dersinde farklı bir mekanı gözlemleme gibi senaryolar. Fakat bu aslında metaverse değil sanal gerçeklik. İkisi arasındaki en temel fark öğrencinin dijital varlığının mülkiyetine sahip olması. Eğer öğrenci dijital varlığının mülkiyetine sahip olursa artık daha güçlü bir motivasyonla bu süreçlerin parçası olabilecektir.” ifadelerini kullandı.

 

  • 2 13
  • 28 Mart 2022 11:09 4.101
  • Aktif Haberler
  • teknoport
    29 Mart 2022 19:44
    3 0
    Bütün sorunlarımız halledildi sıra buna geldi anlaşılan.
  • halisane42
    29 Mart 2022 14:46
    4 0
    Okullara maddi manada her şey sağlanabilir fakat eğitim öğretim anlamında bir arpa boyu gidemediğimiz de bir gerçektir!!?
    Bu yüzden sadece maddi destek değil başka destekler de şart, öğrencilerin terbiyesi sağlanmazsa gerisi boşa kürek çekmektir kanımca!!?
  • zekirdek
    29 Mart 2022 13:28
    5 0
    okullara biraz meta verinde kapıda guvenliğimiz olsun versesi sonra gelir...
  • simyacıı
    29 Mart 2022 09:15
    6 0
    Bakan okulların her istediğini alıyoruz veya karşılıyoruz minvalinde konuşuyor fakat okullar içler acısı her şeyi kendi imkanlarımızla hallediyoruz.
    Gelelim metaverse olayına çok ileri bir durum umarım en kısa sürede ayak uydurur ver nimetlerinden faydalanırız.
  • aydogmus
    28 Mart 2022 12:28
    16 0
    daha akıllı tahtamız yok, metaverse bize uğramaz :D
  • Oddo38
    28 Mart 2022 12:27
    19 0
    İnsanlık kökünden dinamitleniyor ve biz de buna koşarak gitmeyi amaçlıyoruz.

    İmkanlar koşmaya çok müsait değil de gerçi.

    MEB: Okullarıma A4 kağıdı dağıtamıyorum; ama metaverseye faytonla giderim.
  • delidumrul
    28 Mart 2022 11:24
    22 0
    Tuvaletlerde sabun yok. Metaverse daldık.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK