MEB Özel Sektör Öğretmenlerini Dinledi

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, özel sektörde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası yetkilileri, özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin sorunlarını iletmek üzere Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer İnan’la görüştü. MEB Tevfik İleri Salonu’nda gerçekleşen görüşmenin yaklaşık 1.5 saat sürdüğü öğrenildi.

DEVLET VE ÖZEL AYRIMI YOK

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, resmi okullarda çalışan öğretmenler ile özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin arasında hiçbir ayrımın yapılamayacağını ifade ederek özel sektörde çalışan öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirmek için öğretmenlerden gelen talep ve önerileri değerlendireceklerini söylediği öğrenildi.

TABAN MAAŞ TALEBİ

Özel sektör öğretmen temsilcileri, 2014 yılında yasal düzenleme ile kaldırılan taban maaş uygulamasının geri getirilmesiyle birlikte sektörde görev yapan öğretmenlerin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda taleplerini iletti. Özel sektörde çalışan öğretmenlerin yaşadığı sorunları iletmeleri için Bakanlık olarak her zaman iletişim kanallarının açık tutulduğunu vurgulayan Yılmaz sendika temsilcilerini ve öğretmenleri tek tek dinledi. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası yetkilileri de sektörde yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması amacıyla gösterdikleri gayret ve kendilerini kabul ettikleri için Bakan Yardımcısı Yılmaz ve Genel Müdür Ömer İnan'a teşekkür ettiler.

 

  • 8 23
  • 01 Eylül 2022 10:27 6.304
  • Aktif Haberler
  • HAMZA97
    05 Eylül 2022 06:18
    1 2
    Özge ogretmen özel sektörde calisiyordu. Hak ettigi ucreti alsa erzurum da ne işi var . İs vereni arkeoloktu rehabilitasyon merkezi ögretmeni idi.özel sektör bu kişilerin ellerinde
  • HAMZA97
    04 Eylül 2022 11:11
    0 3
    Farketmez özel sektör maasi az bulani postalar.kimi kime sikayet edeceksin kurdu aslana mi ?
  • barca43
    03 Eylül 2022 12:06
    6 4
    Ner yazık ki sesimiz çıkmıyor çok korkak bir yapımız var aman bana bişey olmasın sesimi çıkarmayayım modundayız tabi böyle olunca vuran vurana en son örnek Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir demiş ki
    " Öğretmenler ahlaklı olsa ülke bu durumda olmazdı.
  • nadir.009
    02 Eylül 2022 23:22
    12 5
    Askeri ücrete çalışan öğretmenlerimize sahip cikamadiniz ya yazıklar olsun size .tabi bu kadar mezun olunca insanın değeri de kalmıyor.heryeri öğretmen kadrosu açtınız .doktorlar geri gelsin diye 10bin para verdiniz bu nasıl bir çelişki.yaziklar olsun bu ülkeye bu hale getirenlere ....kasiyer öğretmen,polis öğretmen ,memur öğretmen ne büyük bir gurur dimi ....bu ülkeyi eğitimle bitirdiniz ama eğitimle geri gelicek isallah.kapatin su fakülteleri yeter artık .20bin alım 50bin mezun yazık gençlere üzülüyor insan ....
  • yigiterc
    02 Eylül 2022 12:54
    10 3
    Görev sırasında verilen kumanyadan sikayet edip, paylaşan polisler, yarınlar yokmuşçasına biber gazı sıktılar.
    Eskiden de kölelerin gardiyanları başka köleler olurdu.
  • tarkan61
    01 Eylül 2022 22:19
    15 4
    Maalesef öğretmenlerin 2 büyuk sendikası sahaya inemediler,inmediler ! Sahaya inen sayıca az da olsa bakanlik yetkilileri ile iletişime geçebildiler !
  • gursel03
    01 Eylül 2022 21:56
    23 3
    Önce dövmek, sonra da dinlermiş gibi yapmak! Ha bu arada çarpıcılar boş durmayın hemen çarpılayın!
  • metzel
    01 Eylül 2022 14:16
    16 5
    Süleyman Soylu: "Bu kişi "kamuda bir öğretmen değil", velev ki olabilir, velev ki müdahalede bizim de bir eksiğimiz olabilir. Biz buna da bakarız ve değerlendiririz."

    Kamuda çalışmayan öğretmen değildir mi? Ne demek bu? Sonra toparlamaya çalışıyor ama sıkıntılı bir cümle...Dahası bunu diğer özel sektör çalışanları için de düşünüyor olabilirler. Asıl gözden kaçan nokta yapılan bu ayrım.
  • turko_
    01 Eylül 2022 12:21
    28 5
    Kamuda çalışan öğretmenler ne zaman birlik oldular da özel sektördeki meslektaşlarımıza destek olsun.
    Bizdeki kadar parçalanmış bir başka meslek grubu yok.
  • Oddo38
    01 Eylül 2022 12:01
    18 9
    Kamuda çalışan öğretmenler bazı özel okullardakinden daha az alıyor artık. Bir tanıdık 2. senesinde bizimle aynı maaşı alıyor. Bu sene geçer bizi.

    Meb öğretmeni ezdirme bakanlığı oldu. Her kurum çalışanının haklarını artırırken Meb azaltma yarışında.

    Her işi kendisi yapan bir köy öğretmeni olarak hakkım tüm yetkililere haramdır.
    30 saate de ben giriyorum. Ama maaş karşılığım bile herkesle aynı. Yaptığım tüm işlere karşılık haftada 3 ek ders alıyorum. O da bir kere ilçeye gitme parası değil...

    Yazıklar olsun adaletsiz, liyakatsiz, çalışanına kör yetkililere...
  • D.Hoca7
    01 Eylül 2022 11:00
    24 9
    Bu meslektaşlarımıza maalesef bizim tuzu kuru kamu öğretmenleri destek olmadı. Sosyal medyada dahi destek olamadı
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK