MEB'den Çamlıdere'deki Öğretmen Ataması İddialarıyla İlgili Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara’nın Çamlıdere ilçesine atanan bir öğretmenin görevlendirme süreçleriyle ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve konuyla ilgili gerekli hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama;

"Ankara ili Çamlıdere ilçesine atanan bir öğretmenimizin görevlendirme süreçleriyle ilgili kamuoyu gündemine yansıyan mesnetsiz iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. 

Öğretmen görevlendirme süreçleri, ilgili mevzuat çerçevesinde, söz konusu eğitim kurumunun ihtiyaç durumu göz önünde bulundurularak planlanmakta olup Çamlıdere ilçemizdeki öğretmenlerimizin görevlendirme başvuruları da bu koşullar doğrultusunda değerlendirilerek gerçekleştirilmiştir. 

Öğretmenlerimizin "sınav, eş durumu ve sağlık mazereti" gibi nedenlerle görev yeri değiştime talepleri yasal hükümlerce güvence altına alınmış haklarıdır. Öğretmenlerimize ve Sayın Bakanımıza yöneltilen mesnetsiz iddialarla ilgili gerekli hukuki süreçler başlatılmıştır. 

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

 

  • 1 31
  • 25 Ekim 2020 22:54 10.622
  • Aktif Haberler
  • 131981
    01 Kasım 2020 08:20
    2 0
    Yaşadığımız ülkede "Torpille giden değil, torpil oldu diyen ya da doğru söyleyen hep ceza alır."
  • ayrıkvadili
    31 Ekim 2020 20:25
    8 0
    sözleşmeli öğretmen yer değiştiremez diye bildiğimden tek kadın da olsam dağ köyünde göreve başladım yanıma atanan kadın öğretmen bir ay sonra vali izni ile merkez ilçeye gitti asker eşidir gider dediler tek kadın o seneyi tamamladım, ikinci sene yeniden kadın öğretmen atandı üstelik bebeği vardı yazma burayı dememize rağmen yazdı aynı valinin izniyle eşi memur olmasına rağmen o da şehir merkezine görevlendirildi sonraki sene yine bir kadın daha geldi bekar olduğu halde ve ben olmama rağmen tek kadın denilerek ilçe merkezine alındı ama benim referansım olmadığı için görevlendirme taleplerim her seferinde reddedildi gel de bu ülkenin çocuklarına adalet liyakat hak kavramlarını aşıla!
  • emir3417
    31 Ekim 2020 09:54
    1 2
    İtiraf ediyorum...çok iyi yerlerde tanıdıklarım var...her zaman konuşuruz.çok iyi tekliflerde aldım.hatta başka bir kuruma alalım seni dediler.(yabancı dil bildiğim için)
    Girmem ben böyle işlere.

  • hasanasd
    30 Ekim 2020 04:11
    11 0
    Atandığım yıl aynı okula üç kişi atanmışız ama benden başka göreve başlayan bir kişi var ve ben ikimiz atanmışız diye biliyorum. Neyse, ben ve diğer arkadaşa sınıf verildi ve derslere girmeye başladık. İlk hafta sürekli müdürün odasında oturan biri dikkatimi çekti. Müdür yardımcısı sandım başta ama değildi. Sonra bir daha da görmedim. 1 ocaktan sonra sözleşme yenileniyormuş ve ilçe mem'e gitmem gerekti. Bir de baktım sene başında müdürün odasında oturan kişi şube müdürüymüş. Yine bir anlam veremedim. Bir süre sonra öğretmen evinde arkadaşlarla otururken bu kişi geldi ve gruptan birine uzaktan selam verdi. Olayı orda öğrendim. Meğerse bizimle atanan üçüncü kişiymiş. Sınıfa girmeden, eline tebeşir almadan şube müdürü yapmışlar. Babası komşu ilçenin aşiretinin ileri gelenlerindenmiş. Geçenlerde baktım o ilçenin ilçe müdürü olmuş. Şu an ne olmuş bilmiyorum bilmek de istemiyorum.
  • kdrgngr
    29 Ekim 2020 12:04
    11 0
    Bu işin içindeki insanlar olarak Milli Eğitimin açıklamasına inanan öğretmen var mı, merak ediyorum.
  • RhEmek
    28 Ekim 2020 10:02
    6 0
    Ülkedeki torpilciliğin geldiği noktayı biliyoruz ama bu konu öyle basit değil bana kalırsa.
    Ziya Selçuk son iki yıldaki yönetici atamalarında sınav puanı kadar mülakat puanı verilmesi uygulamasıyla bazılarının tepkisini çekiyor diye duyuyoruz.Söz konusu çıkışın da iktidar belediyesinin başkanından gelmesi ayrıca ilginç.
  • tarkan61
    26 Ekim 2020 22:14
    10 0
    Belediye baskani zivanadan çıkmış ! Liyakatsizlik iyice alenilesince artik yeter demek zorunda kalmis...Tuz koktu güzel ülkemde !
  • öğretmen1934
    26 Ekim 2020 21:25
    3 23
    MEB de torpil olmaz bence...
  • reeemat
    26 Ekim 2020 17:26
    9 0
    Okulumuzda 6 yılda 8 müdür yard yetiştirilmiş ve görevlerine başlamışlardır. Belki 1 tanesi hakkıyla müdür yard olmuştur. Torpil değil görevlendirmeydi.
  • adaletlazım
    26 Ekim 2020 15:14
    9 0
    Ya bari insanların akıllarıyla dalga geçmeyin. Yaptık diyin.
  • faul
    26 Ekim 2020 11:18
    12 0
    2004 yılında çalıştığım ilçenin uzak bir köyüne atanan bir öğretmen hemşerisi olan kaymakam tarafından ilçe merkezinde bir okula müdür yardımcısı olarak görevlendirilmişti.Bir çok öğretmenin bedduasını almıştı ikisi de..Bu tür uygulamalara yok diyen ya kördür ya da kendi de yapmıştır.Çok şükür 18 yıllık meslek hayatımda kimseye eyvallahım olmadı ki bir tanıdığın arkadaşı olan mebden sorumlu vali yardımcısı yanıma gelsin istediği yere veririz demesine rağmen.Gitmedim gitmem de..En hayırlısı neyse onu dilemek gerekli..Ama belediye başkanı da özür durumu, sınav vs. ile torpili bir arada belirtmiş, cılkını çıkarmış..Her şeyi de bilmeyin arkadaş..
  • bekhas
    26 Ekim 2020 07:17
    7 0
    Hiç güleceğim yoktu!
  • M.zsy
    25 Ekim 2020 23:37
    70 5
    Tövbeler olsun. Milli eğitimde torpil görüşmüş şey değildir. Taş olursunuz.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK