MEB'den Ek Ders Ücreti Hakkında Resmi Yazı

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği resmi yazıda, karantinaya alınan sınıflardaki öğretmenlerin ek ders ücretlerine dair görüş yazısı gönderdi.

Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, karantinaya alınan sınıflardaki öğretmenlerin, uzaktan eğitim yoluyla EBA-Zoom gibi platformlar üzerinden canlı ders yapmaları hâlinde, ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırılamayacaklarına ilişkin 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı gönderildi.

YAPILAN AÇIKLAMA:

"Bilindiği üzere daha önce benzer durumların yaşandığı 2020-2021 eğitim öğretim yılında yönetici ve öğretmenlerin ek ders ücretinden ne şekilde yararlandırılacakları, daha önce tüm teşkilatımıza gönderilen ilgi(b, c, ç) yazılarda belirtilmiş; bu yazılarda, yönetici ve öğretmenlerin yalnızca fiilen yürüttükleri görevler karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılabilecekleri de ayrıca vurgulanmıştır. Diğer taraftan Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatına gönderilen "Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar" konulu ilgi (d) yazıda; karantinaya alınan sınıflarda öğrenim görmekte olan öğrencilerinin bu süreçteki eğitimlerinin uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürüleceği belirtilmiştir.

Bu çerçevede, karantinaya alınan sınıflarda öğrenim görmekte olan öğrencilerinin bu süreçteki eğitimlerinin uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürüldüğü göz önünde bulundurulduğunda, bu sınıflarda öğrenim görmekte olan öğrencilerin izinli sayılamayacakları açıktır. Bu itibarla, karantinaya alınan sınıflarda öğrenim görmekte olan öğrencilere rutin müfredat kapsamında uzaktan eğitim yoluyla fiilen ders okutan öğretmenlerin, okuttukları derslerin öncelikle aylık karşılığında değerlendirilmesi, aylık karşılığı ders görevlerinin üzerinde okuttukları derslere bağlı olarak ise ek ders ücretinden yararlandırılmaları; bu süreçte ders görevlerini fiilen yerine getiremeyen öğretmenlerin ise ders görevlerini yapmış sayılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir.

Ayrıca öğretmenlerin, öğrencilerin çeşitli nedenlerle okula devam edemedikleri günlerde uzaktan eğitim yoluyla ders okutmaksızın salt TRT, EBA TV ve www.eba.gov.tr portalında yer alan içerikleri takip etmelerini sağlama görevleri karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılmaları da mümkün bulunmamaktadır."

 

NTV

  • 2 7
  • 24 Aralık 2021 13:10 13.112
  • Aktif Haberler
  • erman_kadirli
    27 Aralık 2021 09:51
    0 0
    @filiz40 hocam yanlış bir uygulama olmuş.incelem olursa veya bir şikayet söz konusu olursa sıkıntı olur.Öğretmenden de geriye dönük ödeme isterler zaten.Böyle birşeye nasıl ekders yazılmış o da tam bir muamma...
  • filiz40
    26 Aralık 2021 23:00
    0 0
    Bizde covid+ olan öğretmen canlı ders yaptı full ek ders aldı
  • KDesigner
    25 Aralık 2021 10:33
    0 0
    @Ümit Üstel hocam sınıf karantinaya alınmışsa o sınıfın öğretmeni de karantinaya alınmıyor mu? Çünkü o da doğrudan temaslı
  • ümit üstel
    24 Aralık 2021 21:41
    1 0
    @Fani
    karantinada olan öğretmen değil hocam, karantinaya alınmış sınıfın öğretmeni uzaktan eğitimi gerçekleştirir ve ek dersini alır. öğretmen karantinada ( covid 19 pozitif olduğu için ) ise canlı ders yapsa bile ek ders alamıyor. çünkü raporludur.
  • Fani
    24 Aralık 2021 14:13
    4 0
    karantinada olan öğretmen canlı ders verip ek dersini alabilir mi demek istiyor
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK