MEB’den Öğretmenlere Online Çalışma Yöntemi!

Milli Eğitim Bakanlığı 1 milyon öğretmenin seminer programı kapsamında 22 Haziran’da okullarda göreve başlayacağını duyurmuştu. Ancak MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı yaptığı açıklamada öğüretmenlerin COVİD-19 nedeniyle eğitimleri online olarak verebileceğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Koronavirüs nedeniyle daha önce idari izinli sayılan 1 milyona yakın öğretmen ve yöneticiler hakkında 22 Haziran'da okullarda göreve başlayacağını duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün yaptığı flaş açıklamaya göre öğretmenlerin çalışmalarını dijital platformda yürüteceğini açıkladı.

EĞİTİME SALGIN ÖNLEMİ

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, öğretmenlere yönelik yaz döneminde düzenlenecek mesleki eğitim programının detaylarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının kontrol altına alınması için uzaktan eğitim süresinin 19 Haziran 2020'ye kadar uzatıldığını hatırlatan Boyacı, normalleşme süreci kapsamında da öğretmenlerin mesleki gelişimlerine ilişkin hazırlık yaptıklarını ifade etti.

22 HAZİRAN'DA EĞİTİM BAŞLAYACAKTI

 Adnan Boyacı daha önce sosyal medya hesabı Twitter'da yaptığı açıklamalarda, Milli Eğitim Bakanlığına görevli olarak çalılan yönetici ve öğretmenlerin mesleki çalışmalarını 22-30 Haziran 2020 tarihlerinde kendi okullarında yapacağını bildirerek, "Salgın nedeniyle idari izinli olduğu dönemde görev yaptığı ilden ayrılanlar bulundukları illerdeki okul ve kurumlarda mesleki çalışmalarını yapabilecek. Görevli olduğu ilden başka ilde mesleki çalışma yapacak öğretmenlerin 'https://mebbis.meb.gov.tr' adresi başvuru modülü üzerinden mesleki çalışma yapmak istedikleri okul müdürlüklerini tercih edecekler." diye konuşmuştu.

"HEM YÜZ YÜZE HEM DE ONLİNE"

Boyacı, bu yılki mesleki gelişim programına ilişkin, "Sadece bu döneme özgü olarak öğretmenlerimize halihazırda yürütülmekte olan mesleki gelişim programları yüz yüze yapılacağı gibi online olarak da sunulacak. Online eğitimler, Mebbis modülünden öğretmenlere duyurulacak." demişti. Bu yıl öğretmenlerin mesleki çalışma programında pek çok yenilik yaptıklarını aktaran Boyacı, "Türkiye'nin dünyaca ünlü bilim adamları, deneyimlerini öğretmenlerle videolu anlatımlarla paylaşacak. Öğretmenlerimize uluslararası akredite sertifika programları sunulacak. Çerçeve programımızın da içeriğini yeniledik. Bu kapsamda zeka oyunlarından STEM ve robotik kodlama eğitimine pek çok program öğretmenlerimiz için hazırlanacak." diye konuşmuştu.

"ÇALIŞMALAR ONLİNE YAPILACAK"

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı sosyal medya hesabı Twitterdan bu akşam yaptığı açıklamada söz konusu eğitimin Türkiye'de yayılımı devam eden COVİD-19 salgını nedeniyle online olarak ineternet üzerinden yapılacağını duyurduç Boyacının söz konusu açıklaması şu şekilde: Tüm öğretmen ve okul yöneticilerimizin katılacağı 22-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek mesleki çalışma dönemi faaliyetleri online - uzaktan gerçekleştirilecektir. Tüm meslektaşlarıma başarılar dilerim."

 

Hayrettin ŞAŞMAZ / SABAH

  • 4 1
  • 18 Haziran 2020 10:09 5.690
  • Aktif Haberler
  • Ayşegül Yasemin
    20 Haziran 2020 21:16
    1 0
    MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü sayın Adnan Boyacı'nın mesleki eğitim programına ilişkin açıklama yapması son derece normal bir durumdur. Bakan beyin elbette ki haberi vardır. Asıl bu kadar normal bir durumun altında bir şeyler aramak çok manidar.
  • mrcmrt
    18 Haziran 2020 22:13
    1 1
    Bence bakan beyin haberi bile yoktu. Güç Gösterisi gibi oldu
  • göbekligeneral
    18 Haziran 2020 16:51
    3 2
    sayın bakanımız dururken bu açıklamayı bir genel müdürün yapması bana manidar geldi.çünkü bu tür açıklamaları şimdiye kadar bakanımız hep kendi ağzından duyururdu.
  • AK
    18 Haziran 2020 12:32
    0 0
    saolun hocam
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK