MEB'den 'öğretmenlik sınavının ertelendiği' iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medyada gündeme gelen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’nın ertelendiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklama: "Sosyal medyada paylaşılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'nın ertelendiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Gerekli olduğunda her türlü bilgilendirme Bakanlığımızca düzenli olarak yapılmaktadır. Resmî makamlarımızca yapılan bilgilendirmeler dışındaki iddialara itibar edilmemesi gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

              Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

  • 11 20
  • 10 Kasım 2022 18:33 9.758
  • Aktif Haberler
  • mamox
    11 Kasım 2022 13:47
    4 1
    Butun okullari kapatmayalim da herkesi zorla okutmayalim , basarisiz olanlari sureyi uzatmadan istihdam uretim surecine katalim, bir tek alanda daha basarili olabilecek kisilere her dersi zorla ogretmeyelim,herkesten Fen, matematik sosyal bilimler uzmani olmalarini istemeyelim,herkese sinif gecirtmeyelim, herkese takdir tesekkur dagitmayalim, sendikaya yakin herkesi onemli yerlere getirmeyelim , okulun duzenini bozan her ogrenciye okulca eyvallah etmeyelim,suc isleyen her ogrenciyi israrla okula getirtmeyelim, turist gorunce yol tarifi bile yapamayacak sekilde insanlara uzun yillar yabanci dil diye gramer ogretmeyelim, sirf avrupayi teknolojide gectik demek icin milyon dolarlar harcayip herkese tablet dagitmayalim ve onlari iki yil icinde copten toplamayalim, bir milyon yazilimci gibi gercekten uzak her projeye devletin parasini harcatmayalim, vs. kisacasi bunlara gerek yok. artik yeni nesil internetten yurt disina bile cikmadan yabanci dizi izleyerek discord da sohbet ederek 5 yabanci dil konusabiliyor polygot olabiliyor , sokakta genclere sorun hepsi yurt disina gider garsonluk yaparim daha iyi diyor . yeni cagi dogru okumak gerek.
  • ayd_murat
    11 Kasım 2022 12:35
    1 1
    mamox 'hocam' okulları kapatalım o zaman, ne gerek var 'eğitim' öğretime.
  • mamox
    11 Kasım 2022 00:20
    14 10
    Kovid asisi olmayan personeli sari zarfla tehdit eden zihniyet ile zam almasi icin onu sinava sozde gonul rizasi ile zorlayan zihniyet ayni. Neden? cunku ogretmenden bol ne var? Herkes kapida sira bekliyor varini yogunu harcayip atanmak icin. Otuz yil onceye simdiki aklimla donseydim birak ogretmen olmayi, okumayi bile dusunmezdim. bunca yil batip cikan bir esnaf bile olsam yine simdiki refah seviyemden kat ve kat iyi durumda olurdum.Zaten cocuklarima acik lise okutacagim. yarim saatte ogrenilecek bilgi icin gunun yarisini okulda gecirmesinler hayatlarini yasasinlar. bir yandan da ticaret ogrensinler. eskiden bilgi ulasilmazdi . simdi internetten 50 tl veriyorsun koca bir yilin egitimini sana anlatiyor hoca .ben bile bu yasimda fakulteye gitmeden muhendislik egitimleri aldim. ustelik toplasan iki yilda masrafim simdinin parasiyla 3000 tl yi gecmez. okuldan daha iyi
  • mamox
    11 Kasım 2022 00:05
    8 5
    1. uzmanlik iptal edilirse kimin sayesinde olacak? Direnen bir avuc ogretmenin mi, uye kaybini sebep gostermeyecek ve iptal oldugunda bunu kazanim olarak gostererek uye toplamaya calisacak sendiklarin sayesinde mi?
    2.Ogretmenlerin motivasyon kaybini telafi edecek bir care bulunmadikca bu gibi caresiz uygulamalari yuruluge getiren kisilerin liyakatini sorgulayacak gercek bir mekanizma ne zaman kurulacak?
    3. Öğretmen ve okul idaresine ne zaman, sorumluluklarini yerine getirmeyen ve zorbalik yapan veli/ogrenciler icin gercek yaptirim uygulama yetileri ve yetkileri kazandirilacak? Yoksa eğitimciler fedakarlik masallari ile surekli gaza mi getirilecekler?
    Her zaman gunu kurtarma pesinde olan bu yonetim zihniyeti sayesinde ulkemizin egitim kalitesi gunden gune dusuyor. İnanmazsaniz Guney Amerika ve Ortadogu ulkelerinden bile asagida oldugumuz 2022 siralamalarina bakiniz.
  • engin6262
    10 Kasım 2022 21:01
    22 7
    uzman-başöğretmen olup farklı proje okullarında çalıştırsanız,evet meb kalite arttırmaya çalışıyor deriz,öğretmenler kariyer yapmaya çalişiyor deriz.Maaş farkı vermesinlerde görelim kaç kişi giriyor.Başvuran öğretmenlerin tamamına yakını ek ücret için girdiğini kimse inkar etmesin.Eğitimciler olarak bile birlik olamıyoruz.Yazık cahilliğimize...
  • narses
    10 Kasım 2022 20:50
    35 4
    Öğretmenin maaşına zam yapmak icin sınav yapan zihniyeti alkışlayan öğretmenler var.Çok üzücü.
  • filiz_07
    10 Kasım 2022 20:46
    20 4
    Öğretmen öğretmenin kuyusunu kaziyorsa daha başka lafa gerek yok arkadaşlar.
  • naciekinci
    10 Kasım 2022 20:34
    9 7
    Bu iş fazla sulandı. Sendikalar ile bakanlık arasında büyük bir çekişmeye tanıklık ediyoruz. Şahsen bakanın nokta atışı çok olumlu işler de yaptığına inanıyorum ama bu uzman öğretmenlik mevzusu çok yıprattı kendisini. Muhtemelen de baş yer bu işin sonu.
  • mamoste35
    10 Kasım 2022 19:47
    15 4
    Geliyor gelmekte olan!!!
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK