MEB'den Tenisçi Yetiştirmek İçin Adım

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu, ulusal ve uluslararası tenis karşılaşmalarında Türkiye'yi başarıyla temsil edecek sporcuların yetiştirilmesi için Eğitimde İş Birliği Protokolü’nü imzaladı.

İki kurum arasındaki iş birliği protokolü Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ile Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş arasında imzalandı. İmzalanan protokol ile 81 ilde belirlenen okullarda beden eğitimi öğretmeleri “Tenis Antrenörlüğü ve Tenis Hakemliği”, okul öncesi öğretmenleri ise “Tenis Antrenörlüğü” eğitimleri almaya başlayacak ve tüm illerde belirlenecek okullara mini tenis sahaları kurulacak.

Eğitimde İş Birliği Protokolü’nün hedefleri arasında okul çağındaki çocuklara tenis ve spor sevgisinin kazandırılması, öğrencilerin tenis sporuna ilgi ve sevgisini artırıcı eğitsel, sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesinin yanısıra Dünya’daki gelişmeler dikkate alınarak okullarda Türk tenisinin geliştirilmesine yönelik projelerin oluşturulması ve tenis sporunun gelişmesinin ve yaygınlaşmasının sağlanması da yer alıyor.

“Geleceğin başarılı tenisçileri öğretmenlerimizin emekleriyle yetişecek”

Tenisin tabana yayılması ve küçük yaşlardan itibaren tenisin öğrencilerin eğitim hayatına entegre olması amacıyla bu protokole TTF olarak büyük önem verildiğini aktaran Durmuş, “Tenisin çocuklarımızın ruhsal ve fiziksel gelişimine katkısı olduğuna inanıyoruz bu protokolü o yüzden toplumsal bir gerek olarak düşünüyoruz. Çocuklarımızın alkol uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların esiri olmaması için ve teknoloji sarmalına girmemeleri için bu gibi projeleri oldukça önemsiyoruz. 81 ilde beden eğitimi ve okul öncesi öğretmenlerine "Tenis Antrenörlüğü" eğitiminin verilecek olması ise ayrıca önem taşıyor. Geleceğin başarılı tenisçileri öğretmenlerimizin emekleriyle yetişecek” ifadelerini kullandı.

“İlk adım olarak 81 ile en az bir tenis sahası”

Spor liselerinde belirlenen öğretmenlerin tenis antrenörlüğü ve tenis hakemliği eğitimlerini bu yaz tamamlayacağını ve eğitimler sonunda sertifikasyon sağlanacağını söyleyen Özer ise şunları aktardı: “Spor Liseleri’nden hemen sonra okul öncesi öğretmenlerimize yönelik tenis antrenörlüğü eğitimleri planlanacak. Protokol ile tüm illerde belirlenecek okullara mini tenis sahaları yapılacak ve gerekli ekipmanlar da sağlanacak. Bu kapsamda, ilk adım olarak bu yaz 81 ilde belirlenecek okullarda en az bir tenis sahasının yapımı tamamlanacak. Ayrıca, öğrencilerin ve öğretmenlerin ulusal ve uluslararası müsabaka, yarışma ve etkinliklere katılmaları desteklenecek."

Mahmut Özer, tüm spor liselerinin tenis ile ilgili altyapı ve eğitim süreçlerine Tenis Federasyonu tarafından destek verileceğini dile getirerek bu süreçte kendilerine destek veren Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş'a teşekkür etti.

 

Türkiye Tenis Federasyonu

  • 3 4
  • 21 Haziran 2019 18:34 3.200
  • Aktif Haberler
  • duru81
    25 Haziran 2019 00:04
    0 0
    Bakanlık çoştu yine... hadi hayırlısı .
  • seyfi ünaldı
    22 Haziran 2019 16:42
    5 1
    Önemsiyorum ancak her ile değil "Her mahalleye bir tenis sahası" denilmesi lazım. Öyle yerlere öyle paralar harcanıyor ki bunu israfmış gibi düşünmek fotoğrafın özeti olur.
  • hakan505
    22 Haziran 2019 00:29
    7 1
    neden sınıf öğretmenlıgı yok ?
  • daywalker_01
    22 Haziran 2019 00:19
    4 7
    Herseyimiz mükemmeldi demekki bir bu eksik kalmış.bravo....
  • sinaneraslan
    21 Haziran 2019 23:30
    7 1
    Tenis pahalı bir spordur. Bunun için gerekli ekipmanları bütün okullara adilane dağıtırlarsa amenna. Yoksa proje aşamasında kalır. Bir de bunun yanı sıra her ilçeye bir kort falan yapılması lazım ki ciddi bir ekonomik boyut ortaya çıkacaktır. Dilerim başarılı olunur
  • übübü
    21 Haziran 2019 23:03
    0 2
    Yine...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK