MEB'den Uzaktan Eğitim Açıklaması

Dünyada ve ülkemizde salgının seyrinde yaşanan yükselişten, eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime devam eden öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın etkilenmemesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki kabine toplantısında alınan karar gereği, 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğiz.

Bakanlığımıza bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacaklar. Destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacaktır. 5580 sayılı özel öğretim kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki "bireysel eğitimler" yüz yüze gerçekleştirilebilecektir.

Uzaktan eğitim haftalık ders programları, okul yönetimlerimizin koordinesinde öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimiz ve velilerimizle paylaşılacaktır. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz, ara tatil süresince yeni dönemdeki uzaktan eğitim süreçlerini öğrencileriyle işledikleri ders konularına ve müfredat programına göre yapılandıracaklardır. Bu süre zarfında ana noktamız TRT EBA kanallarımız olmak üzere, canlı sınıf uygulamalarımız, EBA internet platformumuz, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarımızla öğrencilerimizin yanında olacağız.

31 Aralık 2020'ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlamalar salgın sürecinin seyrine göre ayrıca gerçekleştirilecek, okul yönetimlerimiz ve öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize duyurulacaktır. Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacaklardır.

Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte 112 branşta 812 öğretmenimizin görev yaptığı, 13 stüdyoda 1.653 ders videosunun hazırlanarak yayına sunulduğu TRT EBA Anaokulu / İlkokul, Ortaokul ve Lise kanallarının haftalık ders programlarını 18 milyon öğrenci velimizin cep telefonlarına kısa mesaj servisiyle ulaştıracağız. Ders yayınlarımız, öğrencilerimizin telafi ve pekiştirmelerine imkân sağlamak için günde üç kez tekrarlanarak ekrana gelmeye devam edecektir.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatifler aracılığıyla gönderilen 60 bin tablet bilgisayarı, resmî veriler ışığında hazırlamış olduğumuz dağıtım stratejisine göre öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırdığımızı daha önceden sizlerle paylaşmıştık. Dağıtımlarımız, destek kampanyaları ve tedarik süreçleriyle eş zamanlı olarak devam etmektedir. 30 bin tableti daha 10 gün içinde öğrencilerimize ulaştırmış olacağız. Dağıtımını gerçekleştireceğimiz 500 bin tablet bilgisayarın tedarik süreci tamamlanmakta olup yıl sonuna kadar öğrencilerimize teslim etmiş olacağız. Paydaşlarımızın da desteğiyle mümkün olan en kısa sürede ihtiyacı olan öğrencilerimizin tamamına ulaşmayı hedefliyoruz.

Uzaktan eğitime başladığımız 23 Mart 2020'den bugüne 49 milyon 768 bin ders saati hizmet veren canlı sınıf uygulamaları bu süreçte de aktif olarak hizmet sunacaktır. EBA canlı sınıf ve alternatif uygulamaların sistemimize entegrasyonuyla birlikte günlük yaklaşık 2 milyon ders yapabilme kapasitemiz bulunmaktadır. Canlı sınıf ders saatleri ise öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize ve velilerimize ayrıca bildirilecektir.

9,1 milyar tıklanma oranıyla dünyanın en çok ziyaret edilen eğitim web sitesi unvanını elde eden EBA internet portalımız ise 1.700'den fazla ders ve 40.000'nin üzerinde zengin, güvenilir ve etkileşimli içerikle öğrencilerimizin hizmetinde. EBA'da konu ve kazanımlarla eşleştirilmiş videolu veya etkileşimli anlatımlar, alıştırmalar, özetler, infografikler, proje dokümanları, öğretmenlere özel içerikler, 5.000'den fazla kitap ve 240.000'den fazla soru öğretmen ve öğrencilerimize sunulmaktadır.

Merkezî sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için sınav müfredatının uzaktan eğitim sürecine uyumlu hâle getirilmesiyle ilgili çalışmalarımız sürmektedir. Ayrıntıları önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Bu süreçte öğretmenlerimiz de çalışmalarını uzaktan sürdürecek olup uzaktan eğitim için okullarımıza gelerek bilgisayar ve kamera gibi araçlardan da yararlanabileceklerdir. Zümre öğretmenlerimiz ise uzaktan eğitim sürecini takip ve koordine etmek amacıyla haftada en az

1 gün okullarımıza geleceklerdir. Öğretmenlerimiz uzaktan eğitim sürecinde ek ders ücretlerini almaya devam edeceklerdir.

Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde ise ilk defa tanı alacaklar için yüz yüze hizmet verilmeye devam edilecektir. Bu süreçte okullar arası nakil başvurularında 18 Kasım 2020'ye kadar yapılan başvurular işleme alınacak, 31 Aralık 2020'ye kadar yeni başvuru alınmayacaktır.

Öğrencilerimizin güveni, huzuru, mutluluğu ve başarısı için velilerimiz, öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve tüm eğitim ailemizle birbirimize kenetlenmemiz gereken bir süreçteyiz. Tedbirlerimizi hijyen standartlarına bağlı olarak en üst düzeyde aldığımız, çocuklarımızın okul bahçelerindeki ve sınıflarındaki temassız oyunlarını bile tasarladığımız yüz yüze eğitime aşamalı geçiş sürecimize en hızlı şekilde yeniden başlamak en büyük temennimizdir. Gönül arzu ederdi ki bu arayı vermeyelim hatta dünya ülkelerinin büyük bir çoğunluğunda olduğu gibi tüm sınıf düzeylerimizle okullarımızla buluşalım. Fakat ülke genelindeki koşullar nedeniyle böyle bir kararı almak durumunda kaldık. Tabi ki çağrımızı yinelemekten vazgeçmiyoruz: Çocuklarımızın geleceği için "Herkesin desteğine ihtiyacımız var, lütfen kurallara uyalım" Aralık ayının son haftasındaki tabloya göre okullarımızda yüz yüze eğitime aşamalı geçiş planlamamızı ve takvimimizi kamuoyu ile paylaşacağız.

Ayrıca, 7/24 devrede olan EBA Asistan, MEB Asistan ve 44 0 632 MEBİM çağrı merkezimizle vatandaşlarımızın uzaktan eğitimle ilgili tüm sorularına cevap vermek üzere hazır olduğumuzu bildirmek isterim.

 

Ziya SELÇUK

Millî Eğitim Bakanı

  • 9 14
  • 18 Kasım 2020 20:43 29.750
  • esoes68
    21 Kasım 2020 22:45
    1 0
    Sevgili arkadaşlar; bir okula gitme diye bir şey yok. Sadece defterlerin imzası için sevgili müdürler toptan imzalasa ne çıkar yazık değil mi gurbette öğretmenlik yapan arkadaşlara gitsinler memleketlerinden girsinler derse ne çıkar. Teknoloji çağındayız okuldan girmek isteyen oradan girsin evden girmek isteyen evden ne fark eder benim okul yakın tahtayı da kullanmak için her gün okula gideceğim ama memleketinden uzak olanlar için bunu zorlamamak gerek..
  • Karakedi
    20 Kasım 2020 09:49
    1 0
    Artık onumuze bakmaliyiz.tablet ve etkinlik kitabi ....ki fotokopi veriyoduk onun yerine ... her ogrenciye dagitilmali ya da dondurulmali iyi bisey yapmak isteniyosa.hastalik yayildi cunku herkes temasli.
  • D.Hoca7
    19 Kasım 2020 23:09
    17 0
    Sayın 1y3k4 siz idareci olarak her gün gidin okula hatta okulda geceleri de kalın. Kişisel tercihiniz bu. Karşılığını da fazlasıyla alıyorsunuz.
    Öğretmenler idareci olmak isteselerdi olurlardı ve okulda kalırlardı.
    Siz ordasınız diye herkes orda olmak zorunda değil.
    Her gün etrafındaa öğretmenler olup egolarını tatmin edemeyecekler diye üzülüyor idareciler. Siz de haklısınız
  • jsmn1
    19 Kasım 2020 20:23
    11 2
    Haftada 30 saat artı 1 günde okula gideceksek haftada 36 saat yapar..haftada 30 değil 24 saat olmalı..
  • sibelcengel
    19 Kasım 2020 18:53
    2 0
    Evde eğitim alan öğrencilerin durumu ile ilgili henüz hiçbir açıklama yapılmadı.bilgisi olan var mi
  • öğretmen1934
    19 Kasım 2020 18:34
    3 22
    Haftada bir gün okula gitmek sorun edilmemeli. O gün için ders görevi yerine getirilmiş sayılır ve ek ders ödemesi yapılır. Ayrıca görev mahallini terk etmek isteyenlere bir önlem.
  • aes81
    19 Kasım 2020 18:10
    4 2
    Geçen hafta okulda öğretmenlik meslek karıyeri için dilekçe imzalandı 35 kişilik okulda sadece 7 tane öğretmen imzalamadı biz böyle okduğumuz sürece değil 6 saat günde 16 saat bile yaptırırlar
  • mskb
    19 Kasım 2020 18:07
    17 1
    Günde altı dersin canlı yapılması her açıdan problem... Bakanlık bu konuda net bir açıklama yapmadı.
  • koyay
    19 Kasım 2020 17:45
    11 20
    Atanamıyoruz diye canımız çıkar, herşeye razıyız deriz, atandıktan sonra tüm sistemi kendimize uydurmaya çalışırız. Nerede gorev yaptigimizin hic onemi yok. Bir gün okula gitmek ne zor gerçekten pes.
  • php_korsan
    19 Kasım 2020 16:13
    13 1
    Ana mecra eba TV ise günde 3 ders yapar rapora diğer saatleri eba TV diye belirtirim hatta bugün okula telefon açtım bu konuyu anlattım.
  • 1y3k4
    19 Kasım 2020 14:32
    6 52
    arkadaşlar öğretmenler iller arası transfer etmesini kkendilerini diye haftaada 1 okula gidilsin denmiş. müdürlerimiz idarecilerimiz 7/24 okulda her gün gidiyorlar hiç sesleri çıkmıyor hele bu pandemi döneminde ders programı hazırlamak bile 1 yıllık işe bedeldi
  • bekhas
    19 Kasım 2020 14:08
    41 2
    Evden fazla çıkmadığım halde virüse yakalandim, sonra öğretmenler yatıyor algisini yikmak için bakanimiz bizi köylere 24 kişilik küçük siniflara yolladi, iste o zaman meselenin biz olmadığını anladim.
    Mesele hic bir zaman öğretmenin sağlığı olmadi arkadaşlar, nasilsa arkamizda 100 bine yakin atama bekleyen var. Ölelim kalalim kimin umrunda..
  • ssszmzh
    19 Kasım 2020 14:06
    12 1
    "Bu süre zarfında ana noktamız TRT EBA kanallarımız olmak üzere, canlı sınıf uygulamalarımız, EBA internet platformumuz, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarımızla öğrencilerimizin yanında olacağız."

    Evet arkadaşlar bu cümle ortadayken hiç kimse 6 saat canlı ders yapacağım demesin. Ya da diyen desin. Bana hiçbir güç 6 saat Zoom'dan ders yaptıramaz.
    1'leri okutuyorum.
    Sene başından beri Pazartesi-Salı-Perşembe-Cuma 1'er,
    Çarşamba 2 canlı ders yaptım.
    Şimdi de taş çatlasa öğleden önce 2, öğleden sonra 2 ders yaparım.
  • D.Hoca7
    19 Kasım 2020 14:03
    22 1
    Arkadaşlar mesele okula gitmek değil,
    Sadece “defter imzalatmak” için düzenli olarak okula gitmek. Çok ilkel ve garip birşey bu pandemide..
    Gittiğimiz gün çocuklarla ders de yapalım o zaman devamlı 4 saat okula gidip döneceksem ders yapmak isterim
  • D.Hoca7
    19 Kasım 2020 13:58
    9 2
    Her haftada bir okulda olacaksak onca yolu otobüslerde sırf defter imzalatmak için katedeceksek o gün çocuklar da gelsin ders yapalım bari işe yarasın
  • D.Hoca7
    19 Kasım 2020 13:57
    12 2
    Petrucci öğretmenim, çok ama çok haklısınız.
    Defter imzalamakmış, fikir alışverişiymiş bahaneleriyle pandemide devamlı okulda olacaksak bir anlamı yok.
    Açık ve net “bulunduğunuz beldeden ayrılamazsınız” denilsin. Madem onca yol katedip okula gideceğiz o gün çocuklar da gelsin ders yapalım
  • meral73
    19 Kasım 2020 13:04
    25 2
    Koyay ogretmenim pes size doğrusu.Yorumları okuyun ve empati yapin.Bizler sadece ogretmen degiliz.Anne baba evlat ve insaniz.Virus var virus....Biz gorevden kacmiyoruz.Markete bile gitmiyoruz.Okula gitmenin mantigi yok
  • ahmet öğretmen
    19 Kasım 2020 12:33
    9 3
    Açıkçası 1.sınıflar bu durumdan oldukça olumsuz etkilenecek. Sınıfta 30 dakikalık bir derste bile sıkılan miniklerle uzaktan eğitim nasıl olacak? Hem de günde altı saat. Eğitimi bir sene nadasa bırakmak daha doğru olacak sanki.
  • emir3417
    19 Kasım 2020 11:38
    8 1
    Php_korsan öğretmenim

    Açıklama ne olur açıklama gelmesin.kafamıza göre takılalım.daha başarılı olacağımıza eminim
  • Karakedi
    19 Kasım 2020 10:50
    13 5
    Bu arada anneler de hastayiz ilgilenemiyoruz cocuklarimizla msjlari atmaya basladi.Anne kalemiz yıkılinca da uzaktan egitimin anlami kalmiyor.Tamamen dondurulmali bu yil.1 yas buyuseler birsey olmaz.
  • inserdem
    19 Kasım 2020 10:45
    9 1
    @laylaylom_ öğretmenim, biz elden teslim ediyoruz. e posta ile isteyen idareler varmış. tebrik ediyorum böyle idareleri. öğretmenine güvenmeyen idareler okula çağırıyor işte. idare dese ki, arkadaşlar, görev mahallinden ayrılmayın, öğretmen de gitmez bir yere.(ki öğretmen bunun zaten bilincindedir.)
  • php_korsan
    19 Kasım 2020 10:43
    17 2
    Net bir açıklama bekliyorum.Kaç gün ve günde kaç ders yapılacak?

  • inserdem
    19 Kasım 2020 10:40
    18 2
    ha bir gün ha birkaç gün neden fark etmesin ki! kiminin bağışıklığı düşüktür kısacık bir süre bile yeter virüs kapması için, kimi her gün okuldadır da bir şey olmaz belki. kimi az miktarda kaptığı virüsle ölür gider de kimi daha ağır atlatırken iyileşebilir. ha bir de virüsün kalıcı zararları da var. ona maruz kalınırsa ne olacak? tabii ki gitmek istemiyoruz "bir gün bile" olsa. memursun, zorundasın, diye düşünecek kimileri. e tamam da, okulda neden duracağız? tabii ki yazıldıysa gideceğiz o ayrı konu ama yapılanı doğru bulmadığımızı, bu işin sonunda can olduğunu, sevdiklerimizi taşıdığımız virüslerle kaybetmek istemediğimizi haykırmak da hakkımız. herkesi aynı kefeye koyamam tabii ama evinin dibinde zorunlu hizmetini tamamlayanlar genelde orta yerde dururlar, rüzgar nereden eserse... çarpı atanlar da umurumda değil! öğretmenler(eğitimhanedekiler de dahil olmak üzere) şu süreçte hiç olmadığı kadar birlik olup yapılmaması gerekeni paylaşır oldular. bu bize yeter.
  • RhEmek
    19 Kasım 2020 10:34
    5 1
    EBA'nın kaç kez tıklandığı, kaç bin soru hazırlandığı, EBA TVnin kaç saat yayın yaptığı gibi onlarca örnek verilerek hazırlanan yazılar aylardır defalarca açıklanmak,kafadaki soruları daha da artırmaktan başka işe yaramıyor.
    Ek ders ücreti ne olacak ? Canlı ders saati sayısı kaç olacak ?
  • kutay07
    19 Kasım 2020 10:23
    10 4
    Okula gitmeyi sıkıntı yapmıyoruz, sadece öğrencinin olmadığı yerde öğretmen kendini yalnız hisseder. Anlatmaya çalıştığımız bu.
    Ebadaki ders saatini de abartmasınlar yeter.
  • Karakedi
    19 Kasım 2020 09:54
    16 1
    Eba tv mi mi...1.sinif icin ucuyo eba tv 5 dk da harf hece cumle veriyor.kendi okuyo.evvvet okuduk.bitti.herkes suoer zeka anladi.yazmak yok.eba tv 1.sinif icin hayal.
  • mehmetalibozlu
    19 Kasım 2020 09:31
    25 6
    Bizim burda bir laf eke eke konuşma derler yani bilmiş bilmiş konuşma öğretmen milleti kadar bu işi iyi yapan yok. Benim şuan duymak istediğim tek şey 3 saat canlı ders 3 saat EBA TV başka bir şey duymak istemiyorum Birde nasıl etsekte ekders ödemesek diye düşünmeyen bir bakanlık istemiyorum
  • UMUT ay
    19 Kasım 2020 09:00
    4 16
    Ben öğretmenim efendim
    Ama sizin gibi değil
    Sizi de çok iyi bilirim ben
  • Petrucci
    19 Kasım 2020 07:34
    35 4
    "Bir gün okula gitmeyi ne mesele yapıyorsunuz." diyen tipler ya öğretmen düşmanı velidir ya öğretmen olduğunu unutmuş idareci ya da en kötüsü kendine verilmesi gereken hakları dahi fazla gören, sadece kendini düşünen öğretmen tipidir.
    Sen uzaktan eğitime dönmüşsen, pandemi ülkende ciddi seviyelere ulaşmışsa öğretmeni okula yok deftermiş yok fikir alışverişiymiş gibi bahanelerle cağıramazsın, cağırmamalısın!
    Çok mu zor öğretmenlerin görevde bulunduğu il/ilçeden ayrılması yasaktır demek, dürüst olmak?
  • nfrtnm
    19 Kasım 2020 05:34
    24 4
    Umut Ay, tartışmasın değil mi? kimse bir şeyi tartışmasın.. Ha bir gün ha her gün ne fark eder. Süreç bunu gerektiriyorsa, tehlikeliyse bir arada olmak. Bu iş evden yapılıyorsa, okula öğrenci gelmiyorsa neden okula toplansın öğretmenler?
  • UMUT ay
    19 Kasım 2020 03:40
    10 41
    Yüzyüze eğitim olsa hergun okula gidilecek şimdi öğretmenim haftada birgün gitmeyi tartışıyor.
  • laylaylom_
    19 Kasım 2020 02:59
    15 6
    Haftada 1 gün okula gitmenin tek bir sebebi var o da şehir dışına çıkmayı engellemek. Yoksa haftada 1 gün 3 er kişi 1 saatlik yolu gitmemizi istemelerinin başka sebebi olamaz. Defter de imzalanmayıversin çok mu önemli yani. Zaten canlı ders formlarını doldurup idareye ileteceğiz. Elden verme gibi bi zorunluluğumuz yok çok şükür teknoloji çağındayız mail atabiliriz.
  • Oguz8
    19 Kasım 2020 02:12
    32 5
    Sınıf defterinin evde dolmayacağı Anayasa'nın değişmez maddelerinden mi?
    Bu neyin savunuşu!
    Hem okulları kapat hem öğretmeni yüz yüze okula topla. Bu ne akıl aksi iş!
    Ve bunu savunan sözde öğretmenler var. Heyhat!
  • karakale77
    19 Kasım 2020 01:59
    10 1
    @Hamza "Öğretmenler memleketlerine gitmesin diye 1 gün okula gelecek." +1
  • Atakang90
    19 Kasım 2020 01:27
    32 2
    Koyay ogretmenim tahminen en az 5-10 yillik ogretmensiniz ve ailenizle birlikte evinize yakin bir okulda gorev yapmaktasiniz. Ne yazik ki bizler henuz sizin konumunuza gelememis durumdayiz, esinden cocugundan ayri sehirlerde gorev yapmak zorunda olan binlerce ogretmen var. sadece haftada 1 gun rahatlikla cevrim ici bir sekilde yapilabilecek bir gorusmeyi yapmak icin yuzlerce kilometre yol gitmek zorunda olan ve ailesinden ayri kalmak ve hatta ayri yasamak zorunda kalan binlerce ogretmen var. En azindan bu sure zarfinda rahatlikla aile birligi olusturulabilecekken haftada 1 gun laf olsun diye okula gidilmesi belki sizi rahatsiz etmeyebilir ama inanin bircok ogretmen icin ayrilik demek. kimse 1 gun okula gitmekten evdeki rahati bozulmasin diye sikayetci degil.
  • nurdan90
    19 Kasım 2020 00:46
    10 1
    Gene bizimle aynı fikirde olmayanlara kızıyoruz.Süreci iyi planlayamayanı untuyoruz.
  • sibelcengel
    19 Kasım 2020 00:43
    0 2
    Evde eğitim alan öğrenciler ne olacak bilgisi olan var mı arkadaşlar
  • cziya
    19 Kasım 2020 00:32
    2 15
    haftada birgün boşuboşuna olsa da ne olacak ki sadece hafta birgün gidilecek . Boşuboşuna ama olsun. Sadece bir gün hepitopu. Yani iş mantıksız ama olsun sadece birgün olduğu için mantık gerekmez.
  • derelii
    19 Kasım 2020 00:29
    10 1
    koyay... birtane dosya indirmemişsin, bir tane teşekkürün yok, bir tane paylaşımın yok...hayırdır, öğretmenlere haddini bilmek için mi burdasın?
  • D.Hoca7
    19 Kasım 2020 00:14
    13 1
    Büyükşehirdeyim ve okula gidiş ve dönüşüm 3,5 saat sürüyor. 2 otobüs değiştirip arada yürüme vs sonra dönüş. Trafiğe göre 4 saati geçtiği de olur.
    Peki okula gidip döndüğümüz gün de canlı ders yapacaksak canlı ders saatlerinin geceye de müsade edilmesi gerek
  • allenise
    18 Kasım 2020 23:36
    4 0
    Okula gittiğim gün okulda canlı dersimi yaparım, tek zümreyim kiminle görüşeceğim
  • koyay
    18 Kasım 2020 23:24
    11 77
    Ne istiyorsun Meral73? 7 günde 1 gün 1 saat okula gitmek çok mu yorar? Pes gerçekten, millet öğretmene tepki gösterince hiç sinirlenmeyin...
  • lunat
    18 Kasım 2020 23:19
    35 1
    Canlı ders saatleri günlük 6 ders olmasın gerçekten çok fazla ben bir yetişkin olarak sıkılıyorum yazık bu çocuklara okul gibi degil ki sürekli otur ve ekrana bak çok sıkıcı ve yıpratıcı
  • sametyegül
    18 Kasım 2020 23:06
    18 6
    30 saat canli ders yapmaktansa keske haftada 1 gun yuz yuze ders yapabilsek. 1. Siniflara cok yazik oldu.
  • esenbey63
    18 Kasım 2020 22:59
    1 1
    Zümre öğretmenler derken tüm öğretmenler mı kastediliyor
  • meral73
    18 Kasım 2020 22:53
    20 7
    Pardon eba saatleri esnek diye hem okul ziyareti hem canli ders mi ?Demek ki pandemi surecinde degiliz hersey keyfi...
  • koyay
    18 Kasım 2020 22:39
    13 39
    Okula gelin kardeşim. Defterlerinizi doldurun zümrelerinizle istişare edin, fikir teatisi yapın. Yoksa kimseyi köyden,memleketten, arıdan, bahçeden alıkoyamazsın. Geldiginiz gün ve saate ders verilmez EBA saatleri esnek artık merak etmeyin çocuklarınız derssiz kalmaz.
  • demirfeza
    18 Kasım 2020 22:12
    9 4
    Bu uzaktan eğitim açıklamasını, açıklayan bir açıklama lazım.
  • meldasu
    18 Kasım 2020 22:08
    26 10
    Okula gelme olayı çok yersiz bir karardır.Napıcaz ki okulda?Dışarısı virüs kaynarken,laf olsun diye okula niye gidelim çok anlamsız yani.O gün canlı ders yapılmıycak mı???
  • kuzeyli
    18 Kasım 2020 22:01
    8 2
    Canlı dersler sistemde gözüküyor. Okula gidilen gün ders nasıl yapılacak? Ya okula gidilen gün ders yapılmış sayılmalı ya da bu karar düzeltilmeli. Acaba canlı ders okuldan yapılsın ve defter imzalansın diye mi? düşünülmüş.
  • HAMZA97
    18 Kasım 2020 21:55
    4 3
    öğretmenler memleketlerine gitmesin diye 1 gün okula gelecek .dyk lar e iyep kursları belli değil
  • şule44
    18 Kasım 2020 21:51
    13 1
    1.sinf öğretmeniyim 30 saat dersi mimiklerle nasıl yaparim .3 ders üst üste saatlerce oturuyoruz diye itiraz ediyorlar.
  • akbey55
    18 Kasım 2020 21:45
    24 2
    Okula gelme olayı, il dışına çıkışları engellemek için konulmuş o kesin. Ebada canlı ders ilkokul için günlük 6saat olursa çok verimli olmaz.
  • joje
    18 Kasım 2020 21:32
    13 2
    En az bir gün okula gitme iki sebeple olabilir. Öğretmenleri gorev yerlerinde tutmak ve defter imzalamaları için olabilir. Birinci yazdığım esas neden ama
  • g_k_c
    18 Kasım 2020 21:31
    9 3
    Hem okula gidip, hem canlı ders yapmak pek kolay olmuyor. O gün ders yapmazsak da ders sayısı doldurulmuyor. Sonraki açıklamayı merakla bekliyorum.
  • meral73
    18 Kasım 2020 21:10
    22 7
    Peki zümre ogretmenler en az 1 gun neden okula gidecek onu anlamış degilim
  • cihangir4010
    18 Kasım 2020 21:08
    8 6
    haftada 1 kez okula gelme olayı nedir arkadaşlar ?
  • Can Yongası
    18 Kasım 2020 20:57
    6 16
    İlk defa bu kadar anlaşılır bir açıklamaya şahit olmuş olabilirim.
    Teşekkürler.
  • dogay79
    18 Kasım 2020 20:56
    32 4
    Kaç saat canlı ders yapılacağı ile ilgili bir netlik yok, 6 saat canlı ders ilkokul için çok yorucu ve fazla geliyor...
  • Oguz8
    18 Kasım 2020 20:50
    24 6
    ''Öğretmenlerimiz uzaktan eğitim sürecinde ek ders ücretlerini almaya devam edeceklerdir.'' bu madde en muallaktaki madde yine! 30 saat canlı ders şartlı bir yazı gelir yarın Dys'den..

    Mart sürecindeki gibi olur umarım.
    Çünkü 30 saat canlı ders çok zarar verir herkese...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK