Media Mania eTwinning Projemiz

Kuruculuğunu Meryem Kepir ve Sevcan Kepir Şimşek öğretmenlerimizin yaptığı Media Mania eTwwinning projessinde İstanbul Bahçelievler Yayla İlkokulu 3H sınıffı olarak biz de yer aldık.

21.yy da hayatına devam eden çocuklar dünyada oluşan eş zamanlı gelişmeler sonucunda yaşamlarının medya araçlarının arasına sıkışıp kalacağı gerçeğiyle yüzleşirler. Bu zamana kadar medyayla hep iç içedirler ama artık onun bir parçası olmak zorundadırlar. Medya çılgınlığını keşfedecekler, zararlarını ve yararlarını çözümledikten sonra üretimin bir parçası olacaklardır. Media mania kanalında medya okur yazarlığı ve dezenformasyan serüvenine hazır olun.

Bu projede medya okuru olarak çocuklar; çizgi film, bilgisayar oyunu çocuk şarkıları gibi eğlendirmeye; haber, belgesel ve kamu spotu gibi bilgilendirmeye; reklamlar gibi ikna etmeye yönelik medya iletileriyle tanışacaklar. Medya yazarı olarak da medya iletilerini kendileri üretebileceklerdir. Bu bağlamda medyanın kendi yaşam alanlarındaki sınırlarını çizebileceklerdir. Her gün izlediğin bir medya kanalının içine hapsolduğunu düşün, MediaMania’nın çocukları esir etmesine izin mi vereceksin yoksa çıkış yolları arayan maceralarımıza ortak mı olacaksın? diyerek yola çıktık. Harika bir serüven içinde öğrencilerimiz bilinçli bir dijital okur yazar oldular.

  • 1 3
  • 11 Mayıs 2021 15:16 1.152
  • GÜLHAN3535
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK