Medya ve Değerlerim (Media And My Values)

MEDIA AND MY VALUES(MEDYA VE DEĞERLERİM)

Toplumda kabul gören ve o toplumda yaşayan insanların davranışlarına yön veren kurallar seti değerleri oluşturur. Toplumsal barışı sağlamak için değerler eğitimi önemlidir. Teknolojinin hızla gelişmesiyle değerlerin yayılması ve değişmesi de hızlandı. Çocuklarımız yarının yetişkinleridir. Bir çocuk bir ailede büyür, öğrenen bir kişilik oluşur. Toplum aileleri yönetir ve geliştirir. Çocuklar yetişkinlere göre daha kolay yönlendirilebilir ve etkilenebilir.

Medyanın olumlu ve olumsuz etkileri çocuklar üzerindeki en etkileyici ve belirleyici faktörlerdir. Bu etkilerin doğru kanallara yönlendirilerek medyayı olumlu ve faydalı bir şekilde kullanan ailelerin bilgilendirilmesi ve nesiller yetiştirilmesi ve değerlerinin korunması gerekmektedir. Bu görüşlerden yola çıkarak başlattığımız projemizde, öğrencilerimizi ve ailelerimizi medya okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmeyi ve medyanın toplumsal değerimiz üzerindeki etkisine dikkat çekmeyi hedefliyoruz.

Okulumuz Müdür Yardımcısı Mustafa AYTEN'in de proje ortağı olarak yer aldığı proje, 2021 yılı e Twinning teması olarak da dikkat çekmektedir. Özellikle günümüzün medya ve iletişim çağı olarak adlandırılması ve dezenformasyonun had safhada olduğu düşünüldüğünde projemizin önemi bir kat daha önem arz etmektedir. Okulumuz öğrencileri de proje de yer almaktadır.

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK