Mersin Toroslar 19 Mayıs Ortaokulu Erasmus+/eTwinning Projesi STEAM Başarıyla Tamamlandı.

19 Mayıs Ortaokulu’nun Macaristan koordinatörlüğünde Polonya, İtalya, Estonya ve Romanya’nın da içinde yer aldığı uluslararası bir proje olan 2019 yılı Erasmus+ KA229 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları kapsamında yer alan “Scan, Think, CrEate, DrAw-perforM” projesi ile hibe almaya hak kazanmıştır. Yine aynı adla kurulan eTwinning projesi ile öğrencilerimizin çeşitli, eğitim sistemlerinden yeni şeyler öğrenme konusunda ilham verme amacının yanı sıra öğrencileri sadece yaşam becerileri ile donatmak değil, karşılıklı saygı ve farklı kültürlerden insanlarla çalışma becerisine de teşvik etmiştir.

Sanatla; resimle ve müzikle birleştirilen BT ve Fen Bilimleri gibi disiplinlerin; öğrencilere yaratıcılığı, eleştirel bakış açısı, iletişim kurma ve işbirlikli çalışma becerisi kazandırdığı gözlenmiştir. Okulumuz Proje Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Saynur Özkan, öğrenciyi merkeze alan bu proje ile, dijital ve dil becerilerindeki gelişmenin yanı sıra demokratik değerler, vatandaşlık, özel eğitim öğrencileri, insan hakları, ve katılımcılar arasında saygı ve işbirliği konularında da etkinlikler yürüttüklerini belirtmiştir.

Proje ile;

-Bilimin rasyonelliğini (STEM) sanatın yaratıcılığıyla birleştirebilme becerisini sağlama (STEAM).

-Öğrencileri bilimsel disiplinlere daha fazla ilgi gösterme konusunda teşvik etme

-Kızların STEM konularına erkeklere göre daha az eğilimli oldukları/beceri sahibi olduklarına ilişkin kanıyı ortadan kaldırma (Cam tavan etkisi)

-Geleceğin çalışma yaşamına, STEM konusunda beceri sahibi olan nitelikli bireyler yetiştirme

-Öğrencileri; BT, kodlama, robotik konularında temel beceri düzeyine ulaştırarak iyi birer digital okur-yazar olmalarına yardımcı olma

-Müfredat dışı etkinlikler ile dil gelişiminin yanı sıra özel eğitimli öğrencilerin gelişimine de katkı sağlama (Romanya-İtalya)

-Yaratıcı çözümler ile öğrencilerin ilgi düzeyini arttırarak öğrenme sürecini eğlenceli hale getirebilme becerilerine yönelik öğrenci merkezli çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

 

  • 0 0
  • 23 Haziran 2020 21:20 427
  • sakgul
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK