Mesleki Çalışmaları İl Dışında Alınmasına Okul Müdürüm İzin Vermiyor. Ne Yapmalıyım?

ertekin81
11 Haziran 2020 05:52

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,29 Mayıs yayınlananMİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
COVID-19 KAPSAMINDA İDARİ İZİN, DÖNÜŞÜMLÜ VE UZAKTAN ÇALIŞMAYA
İLİŞKİN USUL VE Esaslar laronın 8_8 bendi gereğince( (8) İdari izin verilenler ile uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar, amirlerinin izni dışında
görev mahallerinden ayrılamazlar.) genelge gereği, okula herhangi bir dilekçe bırakmadan bulunduğu şehri terk eden arkadaşlar, mesleki çalışma süresi içinde görev yaptığı şehre geri dönmek zorundadır. İzinsiz ayrıldığı halde, bulunduğu şehirde seminer almak isteyen öğretmenlerin başka bir şehirde seminer yapma talebi reddedilecektir. Diye okul grubundan yazı göndermektedir. Mebbiste başvuru işlemlerinde seminer yeri seçimi açık olmasına rağmen Öğretmene okul idaresi tarafından izin verilmemektedir. Bu durumda ne yapılmalıdır?

muratxx1988
11 Haziran 2020 09:05

Sayın hocam dilekçenizi okula gönderip, semineri başka ilde alabilirsiniz.

Doğansevil
11 Haziran 2020 10:43

Ne diye izin vermiyormuş, okul babasının yeri miymiş??
Kafasına göre iş yapamaz bu sadece adı idareci tipler. Bakanlığın yazısı ortada. Gönderin dilekçenizi istediğiniz yerde alabilirsiniz. Hiç bir şey yapamaz...!

suatbesni
11 Haziran 2020 11:58

Bende idareciyim bu şekilde yapan idarecilere de uyuz oluyorum. Sanane adam nerde almak istiyorsa alsın ne zorluk çıkarıyorsun. Neyin havası yani.... Anlam veremiyorum.

zamir84
11 Haziran 2020 15:28

Öğretmeneler bu süreçte idari izinlidirler. Öğretmenler İl dışına çıkabilirler mi? Bu yazıda böyle bir ifade yoktur. Yazıda atıf yapılan ilgi yazılar içerisinde ise il dışına izinsiz çıkamayacaklarına ilişkin sadece esnek çalışma esaslarında hüküm yer almaktaydı. Oysa ki esnek çalışma esasları önce Cumhurbaşkanlığı ardından da MEB tarafından kaldırıldı. İlgili yazı için Tıklayınız.

Bu durumda öğretmenlerin il dışına çıkabilmelerine yönelik bir engel söz konusu değil.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK