Mevzuat Bilen Öğretmenlerim Yardımcı Olur Musunuz?

Sinex
16 Eylül 2020 23:02

Okul oncesi ogretmeni olarak kadrolu bir ilkokulda ogretmenlik yapıyorum.Bu yil ocak ayinda Allah nasip ederse açıköğretimden İlahiyat onlisanstan mesun oluyorum.Okulumuzda Sin Kültürü ve Ahlak Bilgisi ogretmeni yok her yıl ucretli ogretmen geliyor.Mudur bey ile gorustum şayet bir yonetmelik ya da yapilacak bir sey varsa mudurumuz elinden geleni yapar.İzmir’de ogretmenlik yapıyorum.Alanimda norm fazlasi ogretmen cok fazla.Mudur bey okulumuzda ogretmen eksigi soz konusu oldugunda (din kültüru ogretmeni yok okulumuzda)toplam 8 derse kadar okulda ki derse girebilecegimi soyledi.4 sube 4. sinif var okulumuzda o nedenle 8 derse takabul ediyor.Ama ben sunu ogrenmek istiyorum .Mudur bey sizin alanda norm fazlasi var Din kulturu her yerde ihtiyac senin yerine okul oncesi norm fazlasi ogretmen buluruz.Sen bizim okulda ki dersleri alirsin dedi baska bir okula daha gidip maas karsiligi calisirsin dedi bu mumkun mudur?Mevzuatta yeri var midir?Bu arada 2 yildir ucretli calisan ogretmenler de onlisans mezunu.

isikayhan
17 Eylül 2020 01:13

Bu tür bir görevlendirme yapılması zor.
Açık derslere girme işi gerektiğinde alanı ile alakası olmayanlar için de mümkün
Normalde önlisans mezunları öğretmen olamaz.
Ücretli çalışanlar başkasını bulamadıkları için önlisans mezunlarından olmuştur.

Sinex
16 Eylül 2020 23:07

Yani baska okula gorevlendirme isteyebilir miyim?Ayrica ayni bahceyi paylastigimiz orta okulumuz var onun da din kulturu ogretmeni yok.Bu durum benim icin cok onemli oglumun okulu ne sabahci ne de oglenci olmama uymuyor o nedenle bu durum benim icin cok onemli.Sayet bir mevzuat varsa su durumdan dolayi olur ya da olmaz diye yazarsaniz cok sevinirim.Ilahiyat tamamlama okuyup alan Değişikliği yapmak istiyorum ama bir an evvel baslamak icin bu durum benim icin onemli.

übübü
16 Eylül 2020 23:53

İstifa edip ücretli öğretmenlik mi yapacaksınız?

Sinex - 17 Eylül 2020 00:36
Hayir hocam gorevlendirmem olur mu diye soruyorum
sinaga - 17 Eylül 2020 01:02
hocam anlattıklarının özeti şu: kendi alanını bırakıp(görevlendirme), okuduğun başka bir alanın dersine gireceksin.kısası bu. ben daha böyle bir şey göremedim. olursa sanırım ilk olur. olur mu olmaz mı ya gelirsek bence saçma sen branşında kalsan.din kültürüne ücretli öğretmen verseler tek iş. ama sen din kültürüne geçsen 1. görevlendirme, bunun yanında bir de senin yerine görevlendirme yapacaklar bu da 2. görevlendirme. sen=siz
deryab83
17 Eylül 2020 06:44

Gecen yıl ilahiyat mezunu velimi Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersi için gorevlendirmisti mem.ihtiyaci olan iki okula da gidiyordu. Ama siz bir okulda okul öncesi ogretmenisiniz,nasil olur bir ilce meme sormak gerekir.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK