Milli Eğitim Müdürünün Aracının Önünü Kesip Sopayla Saldırdılar

Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız aracının önünü kesen kişilerin taşlı, sopalı saldırısına uğradı.

Şanlıurfa Valiliğinin, olayla ilgili yaptığı açıklama;

''28.06.2019 Cuma günü, Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil Tekyıldız ve beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline yönelik mesai çıkışı yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, çok değerli müdürümüze ve personelimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Olayın meydana gelmesinden hemen sonra kolluk kuvvetlerince gerekli müdahaleler yapılmış ve Akçakale Cumhuruyet Başsavcığımızca da konu ile ilgili adli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında olayın faili olduğu değerlendirilen üç (3) şüpheli şahıstan ikisi yakalanarak adli mercilere teslim edilmiş, firari durumda olan bir şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. 

Yüklendikleri kamu görevini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olan personelimizin maruz kaldığı şiddetin kabul edilmez olduğu ve olayla ilgili başlatılan adli soruşturmanın etkin bir şekilde devam ettiği hususu, 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ''

Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil TEKYILDIZ'ın saldırıyla ilgili yaptığı basın açıklaması;

''Dün akşam (28.06.2019)saat 17.30 da şube müdürlerimizle mesaiyi tamamlayıp, görevden ayrılırken bir grup tarafından yolumuz kesilerek taş ve sopayla linç edilmeye çalışıldık. Daha önce de taşıma ihalesinden dolayı bizi tehdit eden bu grup hakkında suç duyurusunda bulunularak emniyet güçlerimizi haberdar etmiştik. Taşıma ihalelerinde istediği sonucu alamayan insanlıktan nasibini almamış olan kişi ve kişilerce uğradığımız bu saldırıyı şükürler olsun ki, küçük sıyrıklarla atlattık. Sağlık durumumuz oldukça iyi. Bu ve benzeri her ne şekilde saldırı olursa olsun bizi görevimizi hakkıyla yapmaktan asla bir adım dahi geri attırmayacaktır.

Menfur saldırıyı duyar duymaz bizzat şahsımı arayarak maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Şanlıurfa Valimiz Sn Abdullah ERİN'e, Bölge Milletvekillerimize, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn Şerafettin TURAN'a ,ilçe emniyet müdürümüze teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Yine sosyal medyada paylaşım yaparak desteklerini esirgemeyen STK temsilcilerimize, kıymetli hemşehrilerimize ve çok değerleri okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ,milli eğitim çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Emniyet güçlerimiz, olayla ilgili gereken soruşturmayı başlatarak; suçluların Türk adaletine hesap vermesi için çalışmalarını vakit kaybetmeden başlattılar. Olayın müsebbiplerinin hukuk önünde hesap vereceğine tüm samimiyetimizle inanıyoruz. Her zaman olduğu gibi bugün de bundan sonra da devletimizin vermiş olduğu bu görevi hakkıyla ifâ etmeye devam edeceğiz.

 Saygıyla kamuoyuna duyurulur...''

  • 1 0
  • 29 Haziran 2019 21:49 6.726
  • suekin
    30 Haziran 2019 23:14
    0 0
    taş ve sopa. insanoğlunun geldiği son noktaya da bakın hele!
  • ersan taran
    30 Haziran 2019 22:52
    1 0
    öğretmenlere Saldırmaya Cesaret Bulanlar, öz Güvenleri çok Artmış Olacak Ki, Okullardan Sonra Mem'lüklerine Saldırmaya Başladılar; Bu Gibi Kişilerin öz Güvenleri Daha Da çok Artasa Acaba Neler Olacak ?
  • balamirkan
    30 Haziran 2019 01:46
    6 0
    Milli eğitim bakanlığı taşıma ihale usullerini, kimlere verildiğini, daha doğrusu verilmek zorunda kalındığını masaya yatırmalıdır. %90ı sıkıntılı ve okul müdürlükleri yeri geldiğinde çaresiz kalmaktadır. Birçok yerde başka araç olmadığından mecbur kalinmaktadir. Sıkıntı çıkaran yerin öğrencileri yatılı okullarda kaydırılmalı.
  • hadis
    29 Haziran 2019 23:07
    9 1
    Adamı tehdit ediyorlar ne yapacaktı. Bu arada 2009 yılında akçakale de görev yaparken o zamanlar şube müdürüydü kendileri. Çok beyefendi nezaketli dürüst bir insandı. Zaten bu olayda birilerine peşkeş çekmediği için başına gelmiş.
  • gurdaltekin
    29 Haziran 2019 22:41
    4 17
    Tabiki olayı tasvip etmiyorum ama ilçe milli eğitim müdüründe silahın ne işi var? Bir okulu gezmeye giderken de bu şekilde mi gidiyor acaba?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK