Milli Futbolcu 20 Yıl Sonra Öğretmeni İle Buluştu

Ampute Milli Futbol Takımı'nda forma giyen Barış Telli, ilkokulda kendisine protez bacak yaptırılmasında öncü olan ve bugünlere gelmesinde etken olan öğretmen Derya Bakır ile 20 yıl sonra Ankara'da buluştu. 

Ankara/Pursaklar'da Hakan Akbıyık İlkokulu'nda öğretmenlik görevini sürdüren Derya Bakır, 20 yıl önce Barış'ın sınıfında arkadaşlarıyla birlikte stajyerlik yaptıklarını, hikayesini öğrendikten sonra da kendisine protez bacak sağlamak için girişimde bulunduklarını söyledi.

Yıllar sonra öğrencisinin durumunu merak eden Derya Öğretmen sosyal ağlar üzerinden öğrencisini bularak mesaj atttı.

Mesajı gören Barış duygularını şöyle ifade etti;

"Sabah 5'te uyandım. Uyku tutmadı, telefonumda gezerken mesajlarda bir şey dikkatimi çekti, ben de okudum. Sonrasında yattım ve Derya öğretmenimin güler yüzünün fotoğrafını rüyamda gördüm. Uyandım. O rüya aklıma geldi. Annemin yanına gittim. Mesajı anneme de okudum. Annem mesajı okuduktan sonra göz yaşlarına hakim olamadı. Çünkü o anı yaşadı. Rüyayı da anlattım, yine ağladı."

Buluşmada gözyaşları hiç dinmeyen Barış Telli'nin annesi Aysel Telli de o dönemde aile olarak maddi sıkıntı yaşadıklarını ve çocuğuna yardımcı olamadıklarını anlattı. Barış'ın Derya öğretmen ve arkadaşları sayesinde protez bacağa sahip olacağını öğrendiklerinde çok mutlu olduklarını söyledi.

Yıllar sonra bir öğrencinin hem yüreğine hem de geleceğine dokunan Derya öğretmen ve arkadaşları Ampute milli takımında forma giyen Barış TELLİ'nin kendileri için gurur kaynağı olduğunu söylediler.

Egitimhane.com

  • 4 0
  • 04 Temmuz 2019 19:51 3.114
  • eraegtm
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK