Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (ANKARA GÖL

Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TÜM OKULLAR -> ANKARA -> GÖLBAŞI
Kurum Kodu970900
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Öğretmen Sayısı0
Öğrenci Sayısı0
Telefon0 (312) 484 61 43
Web Sitesihttp://mogan.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/06/10/970900/okulumuz_hakkinda.html?CHK=3ac6df8bd5fd072c0fc
Güncelleme Tarihi08 Şubat 2017
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: S.OZKAN (04 Mayıs 2012)

Adres: G.Osman Paşa Mah. 377.Sok. NO:4 Gölbaşı/Ankara
Tel: 90 312 484 61 43
Fax: 90 312 484 28 43
E-Posta: golbasiaotml@hotmail

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek liseleri ; hizmet sektörü içerisinde önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan turizm sektöründe görev alacak veya kendi başına iş yapabilecek, yabancı dil bilen nitelikli elemanları yetiştiren, ilköğretim üzerine dört yıl eğitim veren okullardır.Okulumuzda şu anda Yiyecek İçecek Hizmetleri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri olmak üzere 2 bölüm mevcuttur.
Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde öğrenim gören öğrenciler, sektörün özelliği doğrultusunda; her yıl turizm bakımından hareketsiz olan Ekim-Mart ayları arasındaki altı aylık sürede okulda eğitim görürlerken; turizm mevsimi ile birlikte, Nisan-Eylül ayları arasındaki ikinci altı aylık dönemde turizm işletmelerinde uygulamalı eğitim görmektedirler.

Mezunların yabancı dil bilgisi ile birlikte, turizm işletmelerinde yoğun bir uygulama programına tabi tutularak yetiştirilmeleri bu okullara ve mezunlarına olan talebi artırmaktadır.

Uygulamalı eğitim süresince öğrencilere işyerlerince yaşlarına uygun olarak asgari ücretin en az % 60'ı oranında ücret ödemesinin yanı sıra, sigortaları da Bakanlığımız imkânları ile yapılmaktadır.

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde uygulanan bu model, Türkiye'nin yanı sıra, turizm potansiyeli bulunan diğer ülkeler için de örnek alınabilecek bir eğitim modelidir. Öğrenciler Avrupa'da çeşitli alanlarda başarı sağlamış ve ödüller almışlardır.
Ticaret Meslek Liseleri; Muhasebe ve Finansman, Pazarlama ve Perakende, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri ve Ulaştırma Alanlarında kamu ve özel sektörde görev alacak veya kendi başına iş yapabilecek nitelikli insan gücünün yetiştirildiği ilköğretim üzerine dört yıl eğitim-öğretim veren okullardır. Okulumuzda şu anda Muhasebe ve Finansman bölümü mevcuttur.
Ticaret Meslek Liselerinde öğrenciler, 3308 Sayılı Meslekî Eğitim Kanunu ile Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliği hükümlerine göre uygulamalı eğitimlerini gerçek iş ve hizmet ortamlarında yapmaktadırlar. Bu eğitim; haftada iki gün okulda teorik eğitim, üç gün işletmelerde uygulamalı eğitim olarak gerçekleştirilmektedir.
Programın özelliğine göre genellikle son sınıfta işletmelerde uygulamaya giden öğrenciler, öğrenim görürlerken iş hayatı ile de tanışmaktadırlar.
Takip ettikleri programlarına göre ışletmelerde Beceri Eğitimi için iş yerlerine gönderilen öğrencilere, ilgili iş yerlerince yaşlarına uygun olarak asgari ücretin en az % 30'u oranında ücret ödenmekte ve Bakanlığımızın imkânlarıyla sigortaları yapılmaktadır.
Okulumuzda 9. sınıf tüm genel, meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarında olduğu gibi ortaktır.
Alanda yer alan tüm dallara yönelik ortak yeterlikleri kazandıran dersler ağırlıklı olarak 10. ve 11. sınıfta verilmektedir. 12. sınıfta diplomaya götüren meslekî yeterlikleri içeren dersler yer almaktadır.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK