Müdür Yetkili Öğretmenlere Nöbet Ücreti Ödenmelidir
Müdür yetkili öğretmenlere nöbet ücreti ödenmelidirEğitim-Bir-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunarak, fiilen nöbet görevini yerine getiren müdür yetkili öğretmenlere toplu sözleşme hükmü gereği ek ders ücreti ödenmesi gerektiğine ilişkin il milli eğitim müdürlüklerine genel bir yazı gönderilmesini talep ettik.
3. Dönem Toplu Sözleşme hükmüne göre, örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dâhil) ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2016 yılında haftada 2 saati ve 2017 yılında ise haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenecektir.
Müdür yetkili öğretmenlerin, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, fiilen ve de hukuken nöbet görevi icra ettikleri bilinmektedir. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, müdür yetkili öğretmenlerin, müdür statüsünde olmadıkları, görevli oldukları eğitim kurumunda müdür normu bulunmadığı için asli görevleri olan öğretmenlik görevine ilaveten yönetim hizmetlerini yürütmek üzere görevlendirildikleri, ancak bu görevlendirilmelerinin 657 sayılı Kanunun 88 ve 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 37. maddesine göre verilen ikinci görev kapsamında olmadığı görülmektedir.
Fiilen nöbet görevini yerine getiren müdür yetkili öğretmenlere, toplu sözleşme hükmü gereğince nöbet görevi karşılığı ek ders ücretinin ödenmesi gerektiği açıktır. Buna rağmen bazı milli eğitim müdürlüklerince, müdür yetkili öğretmenlere söz konusu nöbet görevi karşılığı ek ders ücreti ödenmeyeceğinin bildirildiği sendikamıza iletilmiştir.
Bakanlıktan, söz konusu karışıklığın giderilmesi ve mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla fiilen nöbet görevini yerine getiren müdür yetkili öğretmenlere toplu sözleşme hükmü gereği ek ders ücreti ödenmesi gerektiği noktasında genel bir yazının hazırlanarak, il milli eğitim müdürlüklerine gönderilmesini istedik.
Yazıyı Görüntülemek İçin TıklayınızEğitim-Bir-Sen
-
11
2
-
09 Ocak 2016 13:23
4.481
-
Müdür Yardımcısı Öğretmen Yazmıyor Almıyorlar Şimdi Biz Müdür Yetkili Öğretmeniz
-
feyzullah_7438 11 Ocak 2016 13:20
0 0
mahkemece hak kazanılır ve geriye dönük faizi ile vermez zorunda kalırlar bu durumda herkes zarar görür.
-
25+ylm 11 Ocak 2016 12:30
2 0
Utanmadan Bide Yazı Gönderiyorsunuz Bakanlığa Toplu Sözleşme Yapılırken Neredeydi Aklınız Yoksa Bu Durumu Önumüzdeki Toplu Sözleşmeye Bırakıp Kazandık Deyip Bize Yutturacaksınız. Hher Şeyin Sebvebi Sizlersiniz 4+4+4 Ü Getirdiniz Bizi Köylere Mahküm Ettiniz Yöneticilik Sınavını Kaldırdınız İnsanları Perişan Ettiniz 400 Tl Ek Ödeme Dediniz Geldiniz 150 Liraya V.b
-
halil_41 11 Ocak 2016 12:07
2 0
Müdür yetkili öğretmenlere nöbet ücreti verilmesinin tartışılması bile doğru değil. Nöbet ücreti verilmekle kalmayıp artırılmalıdır.
5 gün nöbet tutan öğretmenle bir gün nöbet tutan öğretmenin aldığı ücret aynı olmamalı.
En azında her nöbet gününe 1 ek ders yazılıp haftalık 5 saat olması gerekir diye düşünüyorum.
-
feyzullah_7438 11 Ocak 2016 10:42
3 0
ben haftanın 5 günü sabahtan akşama kadar nöbet tutayım çocuğun bir yerine küçücük bir şey olsa ben sorumlu olayım, okulun tüm işleri ile tek başıma ilgileneyim(temizlik, çevre, eğitim, planlar, yazışmalar, yöneticili işleri) ve verilsin mi verilmesin mi tartışması ile biz müdür yetkili öğretmenlerin tek derdinin 2 saatlik ek ders olduğunu düşünün ? istemiyorum ek ders falan müstakil sınıfım olsun ek dersim yarıya düşsün yeter ki. Böylesine ilkel bir eğitim sistemi 2016 de olması bile başı başına bir sorun...
-
alamut2121 10 Ocak 2016 19:58
0 0
Müdür yardımcısı normu olmayan sadece müdür normu olan okullar ne yapacak belli değil bilen varsa soylesin
-
fatihcan8402 10 Ocak 2016 16:36
3 0
Mudur yetkili sadece nobet ucreti mahrumiyeti yasamiyor ayrica bakanligin hizmetici kurs basvurularinda yoneticisiniz diye kurs basvurusu kabul edilmiyor..
-
farumir 10 Ocak 2016 12:38
3 0
Müdür yetkili olmayıp birleştirilmiş sınıf okutanlar zaten alacak hocam onda bir sıkıntı yok.
-
açülü hasan 10 Ocak 2016 11:11
0 0
müdür yetkili olmayıp birleştirilmiş sınıf okutanlar ne olacaklar , mesela ben . 6 saat boyunca her gün nöbet tutuyorum. artı okulun temizliğini falan da hep bizler yapıyoruz. Lütfen benim durumumda olan arkadaşları da düşünün biraz..
-
bekhas 10 Ocak 2016 08:34
3 0
Destekliyirum mudur yetkililere resmen uvey evlat muamelesi yapılıyor.
-
sarkat 10 Ocak 2016 01:18
2 0
Bide şu uzman öğretmenlik mevzusu hallolsa. Zamanında yaptılar bi daha yapmıyorlar. Hak kazananlar 150 ye yakın fazla maaş alıyor. Hak edenlerin parasında gözüm yok helal olsun. Ancak bu sınav tekrar yapılmalı. 3-4 ay ile bu sınava giremedik şimdi sınav yok. Büyük adaletsizlik var.
-
Bunun tartisilmasi bile ayiptir. Biraz vicdan ya hu
-
duru81 10 Ocak 2016 00:53
6 0
Köy Ögretmeni Köy okuluna geldi-gidis yapar,ek yol parası verilmez
,muhtardan yardım çıkmaz cebinden kac Lirası gider,üç Kuruş nöbet parası vercekler Tartışma yaratılıyor, Herşeyin ek- inden verilmeli koy öğretmenine ve mudur yetkiliye , başına gelen anlar,5 yıl bsio çalıştım , hele tek basına çalış cok daha zor,
-
mutluyum11 10 Ocak 2016 00:03
3 0
Hem yetkili sendikasin simdi pordon mudur yet öğretmenlere nöbet ucreti bazı illerde odeniyormus bazılarına odeniyormus kardesim bu durumu neden toplu gorusmede net olarak konuşmasında şimdi bakanlığa yazı mı yazdik diyorsunuz hangi işi dogru yapiniz ki bunu dogru yapasiniz yazik
-
cruelman54 10 Ocak 2016 00:03
5 0
Birleştirilmiş sınıf okutan öğretmenlere nöbet ücreti verilmeli bunun yanında ekdersi özel eğitimciler gibi yüzde 25 fazla almalıdır. Çok yıpranıyoruz. Ayrıca her birleştirilmiş sınıflı ilkokula kasım-mayıs arası çalışacak 1 TYP personeli görevlendirilmelidir.
-
nadir.009 10 Ocak 2016 00:01
6 0
hiç görev almadım fakat ben bir sınıfı idare ederken iken 4 sınıf birden okutmayı düşünemiyorum bile.sıkıntılarından bahsetmek bile burayı sayfalar doldurur.bu öğretmenlerin bırakın nöbet ücretine kesinlikle ek puan bile verilmesine ihtiyaç. vardır. allah yardımcısı olsun arkadaşların ne diyim.
-
körfez48 09 Ocak 2016 23:42
4 0
Ne ek dersi..müdür yetkili ogretmen belli bir süre sonra direkt müfettiş halkla ilişkiler uzmanı ya da istediği meslek grubuna alınmalı. .
-
daha önce de dediğimiz gibi müdürsek müdür ek dersi, öğretmensek nöbet ücreti verilmeli..
-
serkan0180 09 Ocak 2016 22:12
18 1
Öğretmen camiasının en çilekeş grubudur müdür yetkili öğretmen.
-
mylife84 09 Ocak 2016 20:20
20 1
Kesinlikle odenmeli.tartisilmasi bile ayip.hatta ek tazminat mi olur ek hizmet puani mi olur mutlaka birseyler verilmeli.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.