Müfettiş Soruşturmasında Nelere Dikkat Etmeliyim?

euforik
28 Ocak 2020 23:15

Arkadaşlar meraba, benimle alakası olmayan bir konudan dolayı suçlama altındayım ve soruşturma için müfettiş gelecek.savunmada nelere dikkat etmem gerekiyor.müfettiş soruşturmasının muhakik soruşturmasından farkı nedir? Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.Teşekkürler.

cbci
29 Ocak 2020 13:15

Pek çok kez soruşturma yediğim için oldukça tecrübeliyimdir hocam. En basit kural müfettişlere asla inanmayın. Yüzünüze gülüp arkadan cezayı yapıştırırlar. Hiç birşeyi kabul etmeyin. Size ceza verilmesi ihtimalinde olan sorulara bilmiyorum şeklinde yuvarlak cevaplar verin. Biz sizi dinlemeye geldik, siz sahitsiniz gibi laflarla sizi rahatlatici laflar ederler asla inanmayin. Sorulara kisa ve net cevap verin. Yorum yapmayın.

senerdemir
28 Ocak 2020 23:32

Hocam geçmiş olsun... Her iki soruşturma aynıdır. soruşturmada dikkat edilecek konularsa;
1- Çok konuşmayın. Çünkü çok konuşursanız istemediğiniz bir laf edebilirsiniz.
2- Konuyu biliyorsanız mutlaka nasıl ifade vereceğiniz konusunda yazılı olarak çalışın. Suçlama altındayım diyorsunuz... Bu konuda sizi destekleyecek şahitleriniz var ise onların da mutlaka ifadelerinin alınmasını sağlayın...
3- Varsa bir sendikanız mutlaka destek alın.
4- İfadenizin tutanağa birebir aynı geçtiğinden emin olun, sizin söylemediğiniz fakat aynı sonuca gelen bir ifade olsa bile kabul etmeyin.
5- İmzaladığınız ifade tutanağının bir nüshasını da siz talep edin.
6- Muhakkik rahatlamanız açısından sohbet etmeye çalışacaktır, bir şeyler ikram etmeye çalışacaktır. Sakın kabul etmeyin. Bir an önce ifade vermeyi bitirmenin yolunu arayın...

bir adam
28 Ocak 2020 23:45

Muhakkik çevreden.
Müfettiş merkezden.

euforik
30 Ocak 2020 12:41

Cevap veren arkadaslar duyarlılıgınız için teşekkür ederim..konuyla ilgili muhakkik ifademi aldı ilk defa savunma verdiğim için kendimi ifade edemedm böyle bir hata yaptım..akabinde müfettişlerde olayla ilgili tekrar bizzat kendileri savunma almaya gelecek..bu sefer haklılığımı daha doğru ifade etmek istiyorum ama ilk verdiğim ifade ile kıyaslama yapılırsa bu seferde neden suanda farklı ifade verıyorsn diye suçlu duruma düşer miyim bunu bilemiyorum.

Migren
29 Ocak 2020 00:10

Geçmiş olsun hocam. Kendinizden eminseniz rahat olun. Müfettiş veya muhakkik farketmez


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK