Müfredata Kültür Tarihi Dersi Eklenecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, müfredata kültür tarihi dersinin ekleneceğini söyledi. Bakan Özer, İstanbul Kadıköy’de İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nde Erhan Afyoncu Kütüphanesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bunu burada ilk kez söylüyorum. Kültür tarihiyle ilgili bir ders çalışmamız var” dedi.

Hürriyet'ten Melike Çalkap'ın haberine göre; Bakanlığın yeni bir müfredat oluşturma çalışması içinde olduğunu belirten Özer, törende yaptığı konuşmada, “Öncelikle okul yöneticilerinden başlayıp öğretmenlerin kültür tarihiyle tanışacakları, zenginleşecekleri, düşünecekleri, tefekkür edecekleri bir alan oluşturma bağlamında adımlar atacağız. Okul yöneticilerimiz o eğitimleri tamamladıktan sonra müfredatımıza inşallah kültür tarihiyle ilgili dersimizi de kazandırmış olacağız” dedi.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi’ndeki Erhan Afyoncu Kütüphanesi’nin açılış törenine Tarihçi, Yazar ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katıldı. Açılış töreni Kadıköy Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin verdiği mini konserle başladı.

 

  • 2 19
  • 06 Ağustos 2022 22:41 5.386
  • Aktif Haberler
  • göbekligeneral
    10 Ağustos 2022 15:24
    1 2
    Nurtopu gibi bir dersimiz daha oldu.
  • php_korsan
    10 Ağustos 2022 13:13
    2 1
    32 sene önce lisede sanat tarihi dersi okudum.Turkiyede ne kadar cami varsa, dünyada ne kadar sanatçı, saray, katedral varsa yerlerinden tut, hayatlarına, kaç kubbesi tonozu var hepsini ezberledim sınıf geçtik.Simdi bu eserleri görmeye gidemiyoruz.Yada internetten 3d gezinti ve bilgilerine ulaşabiliyoruz.Neden böyle bir ders konuldu ki?
    10 sene sonra bu çocuklar algoritma, yazılım öğretmediniz diye bizden hesap soracaklar.Bu dediğimi kenara not alın.
  • cmustafaengin
    08 Ağustos 2022 14:16
    14 1
    Çok çok önemli bir eksik kapatılmış olacak. Böylelikle pisa'da kesinlikle başarı gelecektir. Birincilikler bizim olacaktır.

    Bende eğer bir şeyci falan ilan etmezseniz bir soru sormak istiyorum;
    -İntihar ve keyif verici madde kullanımı epey arttı. Acaba bunların okuldaki yoğun dersler, öğretmenlerin dahi önemsenmemesi ve saygının yitirilmesi ile alakası var mıdır?
    -Boşanmalar ya da kadına şiddet epey arttı; Acaba bunların da yine toplumda saygının azalması, öğretmenlerin veliler önünde cimere şikayet edilmelik kurbanlar olarak görülmesi sonucunda patlama yapmasından kaynaklı olma ihtimali var mı? Ya da TV dizilerinde RTÜK'ün kontrolleri sayesinde asla gösterilmeyen sigara ama hep gösterilen şiddet, küfür, kavga, cinsel içerikli şeyler vs ile?
    -Çocuklarımız sürekli ders görüyor, yetmiyor ek kurslar açılıyor ve yetmiyor dahası da oluyor ama LYS, Üniversite Sınavı gibi yerlerde sıfır çekenlerin artması neden acaba? Kültür tarihi dersinin eksikliğinden midir?

    Son olarak da şunu söyleyeyim;
    Farkında mısınız bilmiyorum ama 2022 yılındayız! Çocukların çoğu hiperaktif. 40 dakika değil dersi dinlemek, 10 dakika dinleyemiyorlar. Hal böyle iken orta okulda 7 saat ders, lisede 8 saat dersin cidden etkili olduğuna kaç kişi inanıyor? Ders sürelerini 30 dakika yapın desek bu sefer de öğretmenler rahatını düşünüyor oluyor adı! Birçok olmasa da olur dediğimiz ders var, mesela bunlar kurs gibi verilse nasıl olur? Mesela orta okulda ders saati 4'e düşse, 2 saat de zorunlu etüt olsa ana derslerden, yani saat 6'ye düşse ama diğer dersler kurs olarak verilse? Veya lise için 4+2 olsa? Kurslar da ek olarak olsa, yine ana dersler için ek kurslar olsun ama böyle değişse Kültür Tarihi dersi kadar olmasa da başarı için etkili olmaz mı acaba?
  • kont142
    08 Ağustos 2022 07:45
    7 3
    Gereksiz
  • marie calude
    07 Ağustos 2022 23:21
    3 0
    Lisede 11. Sınıf Seçmeli Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi dersi zorunlu hale gelmiş olacak. Eşit ağırlık ve sözel öğrencilerinin gördüğü bir ders
  • marie calude
    07 Ağustos 2022 23:19
    4 3
    Kültür tarihi okutulmalı
  • niluferr
    07 Ağustos 2022 18:05
    2 1
    Neden okul yoneticilerine egitim verilecek? Derslere yoneticiler mi girecek? Bu kismi anlayan var mi?
  • elserim
    07 Ağustos 2022 16:05
    1 0
    Tahminim 8.siniflardaki vatandaşlık dersi gibi eklenir inkılap tarihi ve kültür tarihi 2 şer ders saati sosyal bilgiler öğretmenleri okutur
  • tarkan61
    07 Ağustos 2022 14:09
    3 1
    Bir bu kalmıştı ...Zaten Hayat bilgisi ve Sosyal bilgiler kitaplarinda konu olarak mevcut...
  • marie calude
    07 Ağustos 2022 13:05
    0 0
    Bu ders zaten seçmeli olarak vardı şimdi zorunlu olacak
  • daywalker_01
    07 Ağustos 2022 03:28
    13 3
    Herşey tam bir bu eksikti buda tamamlandı eğitim şahane oldu...
  • korhan83
    07 Ağustos 2022 02:47
    8 2
    Bu sene koyar seneye kaldırırsınız nasıl olsa…Yapboz tahtası uydur uydur koy…
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK