Muhakkik Olarak Sadece Şube Müdürü Denetmenin Formuna Dayanarak Ceza Teklifi Yapılmalı Mıdır?

muratxx1988
04 Mart 2022 13:22

Mtsk uygulama sınavında il denetmeni, sürücü adayının kaldırıma çıktığını denetim formuna yazmış.Sınav komisyon başkanı ve üyesi şahıslar da böyle bir durumun yaşanmadığını iddia ediyor. Denetim formundan başka da delil yok.Muhakkik olarak sadece şube müdürü denetmenin formuna dayanarak ceza teklifi yapılmalı mıdır ?

sinaga
04 Mart 2022 13:52

Şahit çoğunluğu üyelerde. bence ceza teklif edilemez.

sebocan
04 Mart 2022 16:07

Mahkemeden döner. Bu hususla ilgili olarak mahkeme kararı mevcut öğretmenim.


Adana Bölge İdare Mahkemesi, direksiyon sınavında öğretmen verilen cezayı, usta öğretici ve kursiyerin ifadesinin alınmamış olması, olayla ilgili görüntü ve fotoğraf olmaması nedeniyle iptal etti.


Direksiyon sınavlarında ceza alan öğretmenler için emsal teşkil edilecek bir karar alındı.


Adana'da gerçekleşen olayda, direksiyon sınavında ceza alan öğretmenin mahkemeye başvurmasının ardından, mahkeme öğretmeni suçsuz buldu.


MTSK Sürücü Adayının iki araç arası geri park etme alanında aracın tekerleği kaldırıma çarptığının ve bu çarpmaya rağmen sınavda görevli öğretmenin kursiyeri araçtan indirmeyip devam ettirdiği iddiası ile şube müdürünce tespit edilen olay mahkemeye taşındı. Mahkeme olayla ilgili ses kaydı veya görüntülerin olmadığından dolayı, verilen cezayı iptal etti.


Ayrıca mahkeme öğretmene verilen art arda verilen 3 sınav cezası ve ek ders ödenmemesi kararını da iptal etti. Mahkeme ceza alan öğretmenin sınavlara katılabileceğini ve sınav ücreti olarak ödenmeyen ek dersinin verilmesi yönünde karar aldı. 

muratxx1988 - 04 Mart 2022 16:11
Değerli hocam teşekkür ederim.Olay bire bir aynı nerdeyse.Peki ne yapılması gerekir sizce, ceza verilmeyecekse neye dayandırılmalı
sebocan - 04 Mart 2022 16:17
Olayla ilgili ses kaydı veya görüntüler olmadığından dolayı ceza verilemez. Kanıt şart.
muratxx1988 - 04 Mart 2022 16:18
Teşekkür ederim hocam
sinaga
04 Mart 2022 23:46

..... tarihinde....... sınavında şikayete konu olan ....... mevzunun yeterli kanıt olmaması ve ............. kişilerin olayın şikayete konu olan hususun olmadığı şeklinde beyanlarından dolayı ve her hangi bir ceza verilmemiştir


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK